GDDR5X vs GDDR5 ve Asus GTX1080 vs 1070

• Konuyu başlatan Unk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3.930

Unk

Hectopat
Daha fazla  
İkisini de deneyen arkadaşlar bu iki bellek arasındaki farkları söyleyebilir mi ? Ve "Asus" un ekran kartlarında dikkat ettiğim bazı detaylar kafama takıldı.

ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING - Genel Bakış

ROG STRIX-GTX1080-8G-GAMING - Genel Bakış

Saat hızları farklı, ama birinin diğerinden üstünlüğü var mı? Base clock değeri (default) "O8G 1759Mhz". "8G 1607Mhz". Bu durumda hangisini seçmeliyiz ? "O8G" güvenli hızaşırtılmış bir sürüm mü, yoksa "8G" nin extra voltaj verilmiş hali mi ?

O8G = 3002 TL
8G = 2810 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bu bellek tipi farkıdır.
Elbette aralarında farklar vardır.
Bunlar bellek hızı farkıdır.
Fakat size bu ekran kartını öneririm:
MSI GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
Çünkü hem yazılımsal hemde soğutma olarak daha başarılı.
Bilgisayar bileşenlerinde Asus'u tercih etmem.
Fakat monitör hariç :D

@yunus384 bende "MSI" yi tercih etmem :). Asus bobinlerde "SuperAlloy" kullanırken MSI "SFC" tipi bobin kullanıyor, hatta kartlarda GPU ve bellekler aynıdır, ama kullanılan malzeme çok farklıdır. Soğutma diyorsan en maximum yük altında "Asus" 67 derece oluyor, şahsen "Asus" un soğutmasına güveniyorum hatta yazılım konusuna değinmek gerekirse Asus o konuda MSI dan daha üstün emin olabilirsin.

@yunus384 bende "MSI" yi tercih etmem :). Asus bobinlerde "SuperAlloy" kullanırken MSI "SFC" tipi bobin kullanıyor, hatta kartlarda GPU ve bellekler aynıdır, ama kullanılan malzeme çok farklıdır. Soğutma diyorsan en maximum yük altında "Asus" 67 derece oluyor, şahsen "Asus" un soğutmasına güveniyorum hatta yazılım konusuna değinmek gerekirse Asus o konuda MSI dan daha üstün emin olabilirsin.
ASUS GTX 970 aldığımda CW sıkıntısı çıktığı için paramın bir kısmını geri alıp bir kısmıyla GTX 750Ti almak zorunda kaldım. Size önereceğim kart şu anda tabii Asus ama 970 kartlarını kesinlikle önermiyorum.

İkisini de deneyen arkadaşlar bu iki bellek arasındaki farkları söyleyebilir mi ? Ve "Asus" un ekran kartlarında dikkat ettiğim bazı detaylar kafama takıldı.

ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING - Genel Bakış

ROG STRIX-GTX1080-8G-GAMING - Genel Bakış

Saat hızları farklı, ama birinin diğerinden üstünlüğü var mı? Base clock değeri (default) "O8G 1759Mhz". "8G 1607Mhz". Bu durumda hangisini seçmeliyiz ? "O8G" güvenli hızaşırtılmış bir sürüm mü, yoksa "8G" nin extra voltaj verilmiş hali mi ?

O8G = 3002 TL
8G = 2810 TL
Alt tarafı 1-2 FPS için 200 TL vermeye değmez.

Arkadaşım bu bellek tipi farkıdır.
Elbette aralarında farklar vardır.
Bunlar bellek hızı farkıdır.
Fakat size bu ekran kartını öneririm:
MSI GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
Çünkü hem yazılımsal hemde soğutma olarak daha başarılı.
Bilgisayar bileşenlerinde Asus'u tercih etmem.
Fakat monitör hariç :D
Bilgisayar bileşenlerinde Asus kendini kanıtlamış bir marka, ekran kartı olur, monitör olur, anakart, klavye, mouse vb... O nedenle bir tane bile olsa Asus bulundurmak iyidir. Ama elbette MSI bana göre daha iyi.

Yorumlarınız için teşekkürler. Konu hakkında bilgisi olan başka arkadaş varmıdır, yada bizi daha iyi aydınlatabilecek arkadaşlar @Recep Baltaş , @Ali Güngör ,@er36po .

Tekrardan belirtmek isterim ki, uzun süreler 1080P monitör kullanacağım. Malum 2K + 144 + G-Sync çok ucuz teknolojiler değil.

Yorumlarınız için teşekkürler. Konu hakkında bilgisi olan başka arkadaş varmıdır, yada bizi daha iyi aydınlatabilecek arkadaşlar @Recep Baltaş , @Ali Güngör ,@er36po .

Tekrardan belirtmek isterim ki, uzun süreler 1080P monitör kullanacağım. Malum 2K + 144 + G-Sync çok ucuz teknolojiler değil.
O zaman ikisi de değil, 1070 olabilir, eğer 144hz monitörün varsa.

Lâkin ben ileriye dönük olsun istiyorum, şöyle 4 sene sistem değiştirmeden. Emin olun ayarlarıda baya abartacağım (Advanced + ful msaa gibi )

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı