GDM'de klavye durduk yere İngilizce oldu

Systemd ile alakası olabileceğini düşünüyorum, GNOME systemd'ye çok bağlı ve systemd'nin sağladığı ek avantajları da kullanıyor. Buraya paketleri bırakıyorum;

Systemd ile alakalıymış.

Benzer sorun hemen her dağıtımda, farklı zamanlarda farklı nedenlerden kaynaklı olsa da yaşanmış.

Mesela Gentoo GDM sayfasında bile bir kaç farklı öneri var (gerçi bunun ki non-systemd ile ilgili). GNOME/GDM - Gentoo Wiki

gdm layout issue olarak aratınca Arch, Fedora, Void vb. keskin kenar dağıtımların hemen hepsinde karşılaşılan bir sorun olarak görünüyor. Yani bu dağıtımların hemen hiçbirisinin Debian Sid'e bile üstün sayılabilecek bir kararlılığından söz etmek manasız.

Debian geliştiricilerinin kayanağa gönderdiği bazı yamalar, daha kaynağa dahil edilmeden Debian deposuna eklendiği için, Debian Sid'in bu tür yamaları daha önce aldığı bile söylenebilir.

Son düzenleme:
Debian paketleri bazı yamaları önceden alıyor. GNOME 43'de Triple Buffering yaması olmamasına rağmen Debian deposundaki GNOME 43'de Triple Buffering yaması var. Zaten 10 ay oldu Debian Sid kullanalı, kendi kendine kırıldığını bir bu hatayla gördüm. Stabilliğinden şüphem yok. Konudan bağımsız ben güncelleme geldiğinde kafam rahat "apt upgrade" komutunu kullanabiliyorum ve bilgisayar bir sonraki sefere sıkıntısız açılabiliyor. Acaba Arch kullananlar "pacman -Syyu" yazınca bilgisayarının açılacağını garanti edebiliyor mu sonradan?

ben güncelleme geldiğinde kafam rahat "apt upgrade" komutunu kullanabiliyorum ve bilgisayar bir sonraki sefere sıkıntısız açılabiliyor.

Ben yukarıda bahsettiğim gibi sürümler arasında geçiş yapınca bile sorunsuz açılıyor, çatır çatır çalışıyor makinem. Ben Xfce4 + Lightdm ile takıldığım için, bu sorunu es geçmiş oldum.

Debian'ın bu rock-solid yapısını gerçekten çok seviyorum. Unstable sürümlerinde bile bu kadar stabil olması, o kadar ayda sadece bir hata(bu konu) ile karşılaşmış olmam ve paketlerin de sürekli devinim içinde olmasına rağmen bu sistem güvenilirliği gerçekten çok şaşırtıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…