GDM'de klavye durduk yere İngilizce oldu

Bu çözüm işe yaramadı. Ekran klavyesiyle sembolleri koyabildim. Ekran klavyesinden bakınca sadece "İngilizce(ABD)" gözüküyor. GNOME ayarlarında her şey Türkçe ayarlı gözüküyor.

Görüntü yöneticisini yeniden başlatmadan yaptığın değişiklikler etkili olmaz. Servis adı gdm.service de olabilir.

Kod:
sudo systemctl restart gdm3.service

Görüntü yöneticisini yeniden başlatmadan yaptığın değişiklikler etkili olmaz. Servis adı gdm.service de olabilir.

Kod:
sudo systemctl restart gdm3.service
Zaten yeniden başlatmıştım. Ancak yeniden yazdım systemd komutunu, sonuç yok.

Bilgisayara format attım ancak gene aynı sorundan muzdaribim. Güncellemelerle gelen bir olay olduğunu düşünüyorum. Şu anda alternatif bir çözüm bulamadım, ekran klavyesinden basa basa giriyorum. Herkese teşekkürler katkıda bulunan.

Son düzenleme:
Şu anda alternatif bir çözüm bulamadım, ekran klavyesinden basa basa giriyorum. Herkese teşekkürler katkıda bulunan.

Türkçe dil dosyasının ismini değiştirmeyi dene bakalım, yerel dili geçici olarak devre dışı bırakalım.

Kod:
sudo mv /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm.mo /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm-3.mo

Türkçe dil dosyasının ismini değiştirmeyi dene bakalım, yerel dili geçici olarak devre dışı bırakalım.

Kod:
sudo mv /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm.mo /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm-3.mo
GDM İngilizce oldu ancak ne beklemem gerektiğini bilmiyorum. Hala klavye ingilizce. TTY ve GNOME'un içinde Türkçe sorunsuz çalışıyor.

GDM İngilizce oldu ancak ne beklemem gerektiğini bilmiyorum. Hala klavye ingilizce. TTY ve GNOME'un içinde Türkçe sorunsuz çalışıyor.

Türkçe çevirisinden kaynaklı bir regresyon olabilir diye denedik. Geri almak için.

Kod:
sudo mv /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm-3.mo /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm.mo

Experimental depoya güncel sürümler girmiş, istersen bir dene.

Son düzenleme:
Türkçe çevirisinden kaynaklı bir regresyon olabilir diye denedik. Geri almak için.

Kod:
sudo mv /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm-3.mo /usr/share/locale/tr/LC_MESSAGES/gdm.mo

Experimental depoya güncel sürümler girmiş, istersen bir dene.
GNOME 44 mü?

GDM 44 göründüğüne göre, Gnome 44'te vardır.
Experimental deposunu ekledim, GDM3'ü 44 sürümüne yükselttim, bilgisayarı yeniden başlattım ancak gdm3 olduğu gibi duruyor. GNOME'un ayarlarını kazdım ama her şey "Türkçe".

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı