GE60 0ND BIOS güncelleme (Secure boot olmayanlar)

baya eski bi konuyu canlandırıyorum fakat yardıma ihtiyacım var. GT60 0NC- 067TR bir laptop'um var. Bios 2012 son güncelleme sonrasında 2-3 tane cıktı yapmadım. şuan güncellemek istiyorum ne secure boot var, ne uefi ayarlanıyor. Sıkıştım kaldım yardımcı olabilirmisiniz bana?

Merhabalar. Öncelikle biraz hort olduysa kusura bakmayın fakat sayenizde bios güncellemesini gerçekleştirdim. Onun için teşekkür ederim.

Ancak sormak istediğim bir şeyler var;

Uefi modun ne gibi katkıları var ? Mesela şuan bios güncel fakat hala legacy modda kullanıyorum mecburen çünkü uefi modda açılmıyor. Format atarsam uefi modda bir windows 10 kurma şansım olur mu ? veya kurabiliyorsam ne gibi katkısı olur ? Bios arayüzü değişir mi ?(Yeni bioslar gibi olmasından bahsediyorum)

Hocam cevaplarınız için teşekkürler. Fakat güncelledikten sonra farklı bir sorun ortaya çıktığını farkettim. Parlaklık bugün kendiliğinden düştü ve tekrar hiçbir şekilde değiştiremedim. %0'da da aynı parlaklık %100'de de. Herşeyi denedim intel ve nvidia driverlarını kaldırdım temizleyip yeniden kurdum, scmi kaldırdım yeniden, kurdum aygıt yöneticisinden pnp monitör kısmından kaldırıp tarama yapıp yeniden yükledim fakat çözemedim. Saatlerdir bu problem ile uğraşıyorum ekran zor gözüküyor zaten. Var mı bir öneriniz acaba bana ?

Konu başından itibaren sorun yaşayanları okursanız çözümü görebilirsiniz.

Hocam konu başında sorun yaşayan arkadaşlar için Touchpad driver'ı ve SCM yüklenmesi söylenmiş fakat ben onları defalarca yaptım. Hatta bugün format attım her şeyi yeniden kurdum. Şuan etd ve scm kurulu. İntel ve nvidia ekran kartları en güncel hallerinde. Ekran parlaklığı sadece biosta değişiyor. Yani bios ekranın FN tuşlarıyla parlaklığı değiştirebiliyorum. Fakat benimde aksi gibi yukarı tuşum bozuk. Aşağı tuşuna basarak denedim parlaklık düşüyor. Kör olmak üzereyim artık ne yaptıysam düzeltemedim. Acaba biosla ilgili bir problem mi var acaba.

EDİT:Hocam ben daha öncesinde fan problemi nedeniyle firmware güncellemesi yapmıştım. BIOS update'i üstüne yaptım. Firmware güncellemesini tekrar yapmalı mıyım ? SCM ve touchpad driverı sorunu çözmedi çünkü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı