Gece geç uyumanın zararı nedir?

Bir antropolog ve beyin konusunda çok kafa patlatmış biri olarak söyleyebilirim ki beynimizin en büyük ihtiyacı uyku. Bunun için en önemli ölçütler temiz bir nefes, makul bir stres seviyesi ve en önemlisi rutin.
Beynimiz gece yarısı uykusu sırasında daha fazla RAM uykusu döngüsüne girebilir; böyle olduğunda uyandığımızda daha dinç ve zinde hissederiz. Aynı zamanda benzer uyku zamanlarında, benzer uyku saatlerinde uyumak en sağlıklısıdır. Çünkü beynimiz sürekli kendine bir çalışma döngüsü yaratır ve günün belirli zamanlarında buna göre davranır. Sürekli bu döngüyü sekteye uğratmak başta fizyolojik, sonrasında psikolojik olarak bize çok fazla zarar verebilir. Bu döngüyle ilgili yaptığım resmi olmayan bir deneyde -ki uyku döngümün hayatımın büyük kısmında iyi olduğu söylenemez- her zaman yaptığım zihinsel faaliyetlerde, reflekslerimde, nabız ve stres seviyelerimde gözle görülür korkunç bir düşme yaşadım. Maalesef ancak kendi gözlerimle gördükten sonra uykunun ne denli önemli olduğunu anlamış oldum...

Ren uykusu için gece şart değildir benzer saatlerde uyumak iyidir fakat arkadaş bu konuda bir şey belirtmemis uzun zamandır bu saatlerde uyuyor olabilir veya sadece bir uyarici madde almış olabilir.

Dediğim şeyler doğru zaten hasta daha kolay oluyorsunuz bakabilirsiniz ve 4-5 de yatan birisi 9-10 da kalkmaz hocam en az 1 gibi kalksa bile günün çoğu bitmiş oluyor 14 yaşındayım dediğine göre okula gitmesi falan gereken birisi ya da işe. Nerede olduğunu tam bilmiyorum bu dediğim belki önemli olmayabilir fakat karanlık ve hafif soğuk bir odada yatmanın daha iyi olacağı söyleniyor yazın genelde 5 gibi az da olsa güneş etrafı aydınlatabiliyor buraya göre Amasya'da yaşıyorum, perde çeksin diyebilirsiniz örnek verdim sadece bunun hakkında konuşmayacağım.

Arkadaş ne zaman kalktığı hakkında bir yorum belirtmemis bu konuda yorum yapmak mantıksız olacaktir.

Ren uykusu için gece şart değildir benzer saatlerde uyumak iyidir fakat arkadaş bu konuda bir şey belirtmemis uzun zamandır bu saatlerde uyuyor olabilir veya sadece bir uyarici madde almış olabilir.

Arkadaş ne zaman kalktığı hakkında bir yorum belirtmemis bu konuda yorum yapmak mantıksız olacaktir.
Haklısınız hocam ama tahmin yürüttüm 8 saat uyursa 12 gibi kalkar ben 1 demişim.

Daha fazla hasta olursunuz bağışıklık sisteminiz kötüleşir agresifleşirsiniz çevrenizdekilerle aranız bozulur hafızanız kötüleşir duydugunuz şeyleri idrak edemez olursunuz saat 12 ve 3 arası diye biliyorum büyüme hormonlarınız salgılanır uyudugunuz takdirde uyumazsanız salgılanmaz boyunuz potansiyeline ulaşamaz göz sağlığınızda kötü etkilenir mentalitenizde bende senin gibi bir dönemden geçtim babam ile aram bozulmuştu aksiydim okulda uyuyordum dersleri anlamıyordum en mantıklısı 4-5 de yattığında baban annen veya evde kim varsa söyle seni en geç 7 gibi kaldırmasını iste ve o gün hiç kestirme gözünü dinlendirme akşam erken yatarsın benim bozulduğunda öyle yapıyorum yapamazsan bitkisel melatonin hapları satılmakta onlar 1 saat içerisinde uykunu getirtiyor tabii en sağlıklısı doktora danışmaktır iyi sosyaller.

Evet gözlerim gece fazla görmüyor karanlıkta.

Haklısınız hocam ama tahmin yürüttüm 8 saat uyursa 12 gibi kalkar ben 1 demişim.

12 gibi 1 gibi kalkıyorum.

2 geç hele 4-5 kesinlikle yanlış, vucut dengeniz bozuluyor kisaca ve bu da sorunlar cikarabiliyor diye biliyorum. Zaten bunlari gecelim bence psikolojik olarak da iyi degil, gunun en verimli saatlerini ya yatakta uyurken ya da ayakta uyurken geciriyorsunuz.

Sağ olun hocam teşekkürler.

Bir antropolog ve beyin konusunda çok kafa patlatmış biri olarak söyleyebilirim ki beynimizin en büyük ihtiyacı uyku. Bunun için en önemli ölçütler temiz bir nefes, makul bir stres seviyesi ve en önemlisi rutin.
Beynimiz gece yarısı uykusu sırasında daha fazla RAM uykusu döngüsüne girebilir; böyle olduğunda uyandığımızda daha dinç ve zinde hissederiz. Aynı zamanda benzer uyku zamanlarında, benzer uyku saatlerinde uyumak en sağlıklısıdır. Çünkü beynimiz sürekli kendine bir çalışma döngüsü yaratır ve günün belirli zamanlarında buna göre davranır. Sürekli bu döngüyü sekteye uğratmak başta fizyolojik, sonrasında psikolojik olarak bize çok fazla zarar verebilir. Bu döngüyle ilgili yaptığım resmi olmayan bir deneyde -ki uyku döngümün hayatımın büyük kısmında iyi olduğu söylenemez- her zaman yaptığım zihinsel faaliyetlerde, reflekslerimde, nabız ve stres seviyelerimde gözle görülür korkunç bir düşme yaşadım. Maalesef ancak kendi gözlerimle gördükten sonra uykunun ne denli önemli olduğunu anlamış oldum...

Sizde sağ olun hocam dikkate alıp uyku düzenini halledeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı