Gece körlüğü olabilir mi?

Sizce tıbbi bir şeyi burda sormak ne kadar mantıklı ?

ki ekini ayrı yazdığınız için banlandığınız yada etrafta 10 yaşında ki çocukların koşturduğu bir internet forumunda yani?

Hastaneye gidin.

Sizce tıbbi bir şeyi burda sormak ne kadar mantıklı ?

ki ekini ayrı yazdığınız için banlandığınız yada etrafta 10 yaşında ki çocukların koşturduğu bir internet forumunda yani?

Hastaneye gidin.
Hastaneye gittim geldim orada sadece gözlük yazdırdılar. Technopat da boşuna sağlık alt bölümü çıkarmış o zaman.

Yazılan gözlük sadece Miyop içinse hayır, miyopsun. Doktor kontrolünü yapmış, dedenin yaşından ötürü göz merceğinin esnekliğini kaybetmesinden dolayı miyop, katarakt, diyabet v.b problemleri olduğu için göremeyebilir.

Yazılan gözlük sadece Miyop içinse hayır, miyopsun. Doktor kontrolünü yapmış, dedenin yaşından ötürü göz merceğinin esnekliğini kaybetmesinden dolayı miyop, katarakt, diyabet v.b problemleri olduğu için göremeyebilir.
Yalnız doktor sadece miyop teşhisi koydu. Ona akşamları karanlık görüyorum veya dedemde gece körlüğü var diye haber etmedim. Umarım dediğiniz gibi sadece miyopumdur.

Belirtiler arasında akşam ışığın daha az görünmesi yazıyor internette ama bu belirti bende yok. Ama sanki normalden daha bulanık görüyorum, uzaktaki tabelaları okuyamıyorum.

Yalnız doktor sadece miyop teşhisi koydu. Ona akşamları karanlık görüyorum veya dedemde gece körlüğü var diye haber etmedim. Umarım dediğiniz gibi sadece miyopumdur.

Belirtiler arasında akşam ışığın daha az görünmesi yazıyor internette ama bu belirti bende yok. Ama sanki normalden daha bulanık görüyorum, uzaktaki tabelaları okuyamıyorum.
Tamam gözler miyop işte. Göz kontrolüne gittiğinde doktora söyle. Herhangi bir şey için doktora gittiğinde ona bildiğin ve/veya yaptığın her şeyi, kullandığın ilaç, alerjin v.b her şeyi söylemelisin.

Ailenin yanında söyleyemeyeceğin şeylerde de doktor-hasta gizliliği istersin önce doktorla yanlız kalır ona söylersin, o da sana ailenle nasıl konuşman gerekebileceği konusunda bilgi verir.

Hastaneye gittim geldim orada sadece gözlük yazdırdılar. Technopat da boşuna sağlık alt bölümü çıkarmış o zaman.
Birinin bir şey yapmış olması onun doğru olduğunu kanıtlamaz. Teknopat Sağlık bölümünü açan arkadaş 6 yıl tıp okumadıysa, okuduysa bile açılan tüm sağlık konularına doktor olarak bakmıyorsa evet boşuna açılmış.

Gözüm aydınlıkta uzakları da görebiliyor. Ancak akşam olduğunda, uzağı pek net göremiyorum. Bu nedenle gündüz vakti gözlüğe ihtiyacım olmuyor. Dedemde gece körlüğü var, hastalığın bende de olma olasılığı var mı?
s-4995c77c2fae9e339a9d04d310817901f7ca9ba7.jpg

Bazen, bende geceleri böyle oluyor. Gece körlüğü yaşıyorum. Bu yıl çıktı ortaya.

Gözüm aydınlıkta uzakları da görebiliyor. Ancak akşam olduğunda, uzağı pek net göremiyorum. Bu nedenle gündüz vakti gözlüğe ihtiyacım olmuyor. Dedemde gece körlüğü var, hastalığın bende de olma olasılığı var mı?

Gece körlüğü genellikle astigmat ve miyoptan dolayı oluyor, bende de var gece körlüğü var. Yeni gözlük alırsanız düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı