Gece olan komik ama korkunç sandığımız olay

Gece yattım, 30 dakika sonra uyandım ama bulanık görüyorum hiç bir şey net değil doğru düzgün. Yanımda annem yatıyor -normalde yatmıyor- "Anne?" dedim, "Efendim?" dedi. "Hangi ara geldin?" dedim. Sonra annem yavaş yavaş şeffaflaşmaya başladı, şaşırdım ama tepki veremiyordum, dedim ki; "Rüya gördüm boşver." diyip yattım. Sonra kardeşimin battaniyesi haraket -böyle ikicik sallanma değil sanki yatakta yer değiştirir gibi- etti -kardeşimle yataklarımız yan yana- şaşırdım. Kardeşime ismiyle 5-6 defa hitap ettim. "Çıt" yok. Bende yorganı kaldırıp baktığımda kimse olmadığını görünce korkup aileme haber verdim -o sırada hepsi içerde televizyon izliyor-. Ne kadar dil döksem de o zaman bana inanmadılar. (O zaman 9 yaşındaydım, şuan hala bu olayı kendime yediremiyorum.)
 
Gece yattım, 30 dakika sonra uyandım ama bulanık görüyorum hiçbir şey net değil doğru düzgün. Yanımda annem yatıyor -normalde yatmıyor- "anne?" dedim, "efendim?" dedi. "hangi ara geldin?" dedim. Sonra annem yavaş yavaş şeffaflaşmaya başladı, şaşırdım ama tepki veremiyordum, dedim ki; "rüya gördüm boş ver." deyip yattım. Sonra kardeşimin battaniyesi hareket -böyle ikicik sallanma değil sanki yatakta yer değiştirir gibi- etti -kardeşimle yataklarımız yan yana- şaşırdım. Kardeşime ismiyle 5-6 defa hitap ettim. "çıt" yok. Bende yorganı kaldırıp baktığımda kimse olmadığını görünce korkup aileme haber verdim -o sırada hepsi içerde televizyon izliyor-. Ne kadar dil döksem de o zaman bana inanmadılar. (o zaman 9 yaşındaydım, şu an hala bu olayı kendime yediremiyorum.)

Hocam rüya görmüş olmayasın.
 
Az önce acayip komik bir olay oldu, yatıyordum sonra abim su alacağım diyerek mutfağa gitti bende arkasından gittim su içmek için, geri dönerken karşı binanın penceresinde gölgeler koşup duruyor dedi. Lan bakıyorum bakıyorum hani nerede gölge diyorum içimden. Sonunda buldum gölgeyi. :D.
Harbiden bir gölge dikilip duruyor ve bize bakıyor ben içimden aha dedim yandık! Sonra abin ışığı açıp yakından bakalım dedi, pencereye yaklaştık, ağaç o ağaç dedim. Olay gölge dediğimiz şeyin ağaç olmasından ibaret... Ben cinler bastı dedim uzaylılar geldi dedim ama sadece bir ağaçmış.
Bu psikolojik bir olgu. İnsanlar unidentified nesneleri genellikle bir şeye benzetir. Siz korku filmi izlediğiniz için beyin direk ona benzetmiş. Genellikle uyarıcı nesnelere benzetir.
 

Geri
Yukarı