Gece Uykusuzluk Problemi

Hap ile değil de farklı yöntemler ile uykuya dalmaya çalışın. Piyano sesi, yavaş ritimli müzikler, okyanus sesi dinleyin. İki saatten uzun filmler izlemeyi deneyin ve türü dram olsun. Gayet sakin ve sıkıcı bir havası olsun.

Kafeinli içecekleri bırakın. Papatya, elma, melisa çayı içmeyi deneyin yatmadan bir ya da iki saat önce. Kitap okuyun diyeceğim ama bu kimilerinin uykusunu getiriyor, kimilerinin uykusunu kaçırıyor.

Vücudu yormak, uykuya dalma konusunda benim için en önemli etken. Yorulmadığım zaman uykuya dalmakta zorlanıyorum. Hatta ben de konu açmıştım. Bazen yatakta saatlerce sağa sola dönüyorum uyumak için.

İki ay önce bir şey mi yaşadınız da böyle oldu? Yoksa sıcak havalar, okulun kapanması sebebiyle mi uyku düzeniniz bozuldu?

Uykunuzu mümkün olduğu müddetçe düzene sokun. Düzensiz uyuyan insanlar daha kolay kilo alır ve erken yaşlanırlar. Göbekli ve kel olarak dolaşmak istemiyorsanız dikkat edin uykunuza.

Önemli olan kaç saat uyuduğunuz değil, uykunun kalitesi. Uyandığınızda dinç hissediyorsanız kaliteli uyumuşsunuz demektir.

Uykusuz kal. Her seferinde öyle yapıyorum ben. 24 saat, 36 saat, 48 saat neyse artık. Önemli olan normal bir uyku vaktine denk gelmesi. 1 gün uyuma mesela saat tam 12de yat. Bende sürekli oluyor 2 haftada bi kaç kere böyle çözüyorum.

Webtekno'nun olduğu yerde boşa harcanan vakitten başka bir şey yoktur.

Uyku önemli, hücre yenilenmesi ve dinlemenin en keyifli yolu. Uykusuz kalmanızı önermiyorum, ileride sağlık problemleri yaşarsınız yüksek ihtimalle böyle devam ederseniz.

Evin içinde adam uyuyamıyor diye bunlarla uğraşacak zaten ey allahım sen sabır ver ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…