Geceleri Dambıl Çalışmak

Birkaç hafta önce konu oluşturmuştum. Bu aldığım dambıl ile ilgili. Şimdi ben kaldırmaya başladım. Her gece 12-1 gibi yatmadan önce 2x 5KG ile 50 sağ, 50 sol kaldırıyorum. Bu iyi mi kötü mü? Her gün yapmam doğru mu? Kas erimesi vb. yaşayacak mıyım? Bilen arkadaşları lütfen yoruma bekliyorum.

Yaşım 14 bu arada.
Yatağa oturuyorum. Ilk dambılı alıyorum. Durmadan 50 tane kaldırıyorum sağ ile. Tabi yorgunluk oluyor ve hemen ,diğer elime, sola geçiyorum. Ondada 50 tane kaldırıyorum. 1 dakika dinlenip uyuyorum.

Çok saçma bir iş , git antreman programı bak evde yapılacak saçma hareket ve 50 kere yapmanın bir faydası olmaz.

14 yaşında fitness yapabilir , ama 50 tekrar saçma şekidle dumbellarla kaldırması bir faydası olmaz fakat kesinlikle 14 yaşında salona yazıl fitness yap çok faydasını görürsün , sadece çok ağırlık girme ilk 3 yıl , boy uzamanı engeleyebilecek 2-3 hareket var onları yapmadıkça sıkıntı olmaz.

Milletimiz yine bilmediği şeylerde konuşma yapmadan yerinde duramıyor. "Aman yapma boyun kısalır" yazısını göreceğim diye bir an çok korktum. Şaka bir yana bir çift dambıl ile bir çok şey yapabilirsin. Omuz ve kol örneğin. Şimdi gelelim senin soruna. Öncelikle her gün ve özellikle geceleri yapmanın bir anlamı yok.

Şöyle ki eğer kol kaslarını geliştirmek istiyorsan arka kola (triceps) da önem vermelisin. Senin yaptığın curl hareketi biceps kaslarına odaklanıyor. Tekrar olarak ise ya aynı anda kaldır ya da önce bir kolunu sonra da diğerini. Hareketi ayakta yap. Kaldırırken belinden kuvvet alma. Dirseklerin ön tarafa gitmesin. Kaldırdığın zaman da kası iyice sık 2-3 saniye boyunca. Sonra yavaş yavaş tamamen indir, sonra tekrar topla.

Her gün yapmana gerek yok. Evet çalıştırdığın kas grubu küçük, haliyle toparlanma süresi de az olan bir kas grubu ama yine de birer gün arayla yapsan senin için daha iyi olur. Tabi triceps de kesinlikle yapmalısın. YouTube'da tonlarca hareket var 2-3 tanesini triceps için, 1-2 tanesini de biceps için kendine seç ve setler halinde uygula. Dediğim gibi belinden kuvvet almaz isen 50 tekrarlara çıkabileceğini sanmıyorum ki o da daha iyi olacak senin için. Tekrar saymana gerek yok. Odaklan, kası sık eğer sıkılırsan da 15-20 tekrar aralığını kendin için seçmen iyi olur.

Aynı zamanda kesinlikle omuz çalışmayı ihmal etmemen lazım. Çünkü kol dediğimiz zaman sadece pazılar aklımızı çelmemeli. Dumbell Shoulder Press ve Dumbell Lateral Raise hareketlerini omuz bölgesi için uygulamalısın.

Bu yaşlarda ağırlık çalışmamı önermem. Koşu, ip atlama, basketbol ve yüzme antremanları yapabilirsin. Vücudun spor yapmaya tam anlamıyla elverişli olana kadar bunlarda vücudunu geliştirir.

Vücut geliştirmeyi tam olarak kavramadan dambıl çalışma. Şimdilik şınav, mekik gibi egzersizler yap. Fazla kiloluysan kardiyo yap, beslenmene dikkat et. Bir yandan da vücut geliştirmeyi öğrenmeye devam et. Bir kaç sene sonra spor salonuna yazılıp adam akıllı çalışırsın.

Dambıl çalışmak ne ? Biz ona spor yapmak veya kas çalışmak diyelim. Fitness değil de senin şuan yüzmeye gitmeye ihtiyacın var bilsen de bilmesen de git. Hem boyunu uzatır hem de kas gelişimine katkı da bulunur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı