Geceleri tek başıma yatarken korkuyorum

Başlığı görünce oyuncak ayı öneririm, nasıl olsa çocukken iyi geliyordu bana diyecektim. Ama son cümle ölüm korkusuna gelince ne yazsam bilemedim.

Ben müslüman olduğum için ölümden korkmuyorum. O yüzden vereceğim tavsiye ne kadar tesirli olur bilmiyorum.

Yanıta gelirsek bende zamanla geçer diye düşünüyorum. Korkunuzu dayandırdığınız sebepler yeni yaşanmış gibi gözüküyor. Korkunuz sonsuza kadar sürecek değil ya illa etkisi geçer bunları. Bir sürü doğumlar, ölümler, sıkıntılar oluyor ve biz hepsini öyle yada böyle atlatıyoruz, alışıyoruz.

Kısa vadeli çözümler ise gece lambası kullanmak, televizyonu açık birakmak, müzik açıp yatmak, sarılma yastığı tarzı şeyler kullanmak olabilir.

Tüm olasılıkları zorlayarak yazıyorum bunu. Evlenerek kurtulabilirsiniz. Başkası olunca korkmuyorum yazmışsınız.

Tek yatarken ölüm korkusu ve normal korku var yani kalbim atıyor duracak gibi çarpıntı oluyor ölecek gibi korkuyorum. Panik yapıyorum ve normal korkuyorum tek yatarken ama 2 kişi yatarken sorunsuz bir şekilde uyuyabiliyorum. Geçenlerde MR'a girdim bir de en yakın komşumuz da öldü onlarında etkisi var. Bu korkuyu nasıl atlatırım ne olur yardım edin. Ölüm korkusunu nasıl atlatırım?
Evinize katil gelip seni öldürecek gece, Joker rüyalarına girsin🤣🤣🤣 şaka bir yana namaz kıl ibadetlerini yerine getir Kuran oku rahatlarsın😁

İbadet insana huzur verir, vesveseleri ve ölüm korkusunu bastırır. İnanıyorsa neden alakası olmasın ki?

Neden korkmasın? Sadece bir dine bağlı olan kişiler mi ölümden korkar?

İbadet edebilirsin demek ayrı müslümansan korkmazsın demek ayrı. Müslüman olmakla alakası yok. İbadet et huzur bul demek bir tavsiye. Onda sorun yok.

Müslüman olmayan ölümden korkuyor mu ?
O sonuca nasıl vardın? Yazdığımı iyi okudun mu?

Ben orada bizzat o tecrübeyi yaşamadığımı ve neden yaşamadığımı yazdım. Müslüman olmayanların korkudan titremesi için ölüm desen yeterli, tarzında bir şey yazmadım.

Bunu yazma nedenimi ise "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. " sözü gayet güzel anlatıyor.

Olayları istediğiniz yere çekmekte üstünüze yok. Bravo.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı