Geceleri tek başıma yatarken korkuyorum

O sonuca nasıl vardın? Yazdığımı iyi okudun mu?

Ben orada bizzat o tecrübeyi yaşamadığımı ve neden yaşamadığımı yazdım. Müslüman olmayanların korkudan titremesi için ölüm desen yeterli, tarzında bir şey yazmadım.

Bunu yazma nedenimi ise "damdan düşenin halini damdan düşen anlar. " Sözü gayet güzel anlatıyor.

Olayları istediğiniz yere çekmekte üstünüze yok. Bravo.

Kusura bakmayın yazınızın devamını okumamışım okumadan sinir bozucu bir cevap verdiğim için özür dilerim.

Bir gün korkmaktan bıkıp kendine kızacak kadar çaba gösterirsen o korku kalmaz, merak etme o duruma gelirsin ve boş yere korkmanın hata olduğunu anlarsın.

Yazdığımı yanlış anladınız galiba bir daha okursanız sevinirim.
Müslüman olmayanın ölümden korkup korkmayacağını sordunuz, ben de neden korkmasın, ölümden korkmanın dinle alakası yok diye karşılık verdim. Gayet doğru okuduğumu ve anladığımı düşünüyorum. Yanlış anlaşılma varsa affola.

İbadet edebilirsin demek ayrı müslümansan korkmazsın demek ayrı. Müslüman olmakla alakası yok. İbadet et huzur bul demek bir tavsiye. Onda sorun yok.
Pardon, ben arkadaşın öyle dediği yeri kaçırmışım. Haklısınız.

Tek yatarken ölüm korkusu ve normal korku var yani kalbim atıyor duracak gibi çarpıntı oluyor ölecek gibi korkuyorum. Panik yapıyorum ve normal korkuyorum tek yatarken ama 2 kişi yatarken sorunsuz bir şekilde uyuyabiliyorum. Geçenlerde MR'a girdim bir de en yakın komşumuz da öldü onlarında etkisi var. Bu korkuyu nasıl atlatırım ne olur yardım edin. Ölüm korkusunu nasıl atlatırım?
Müslüman isen zaten ölümden sonra hayatın olacağını bilirsin ve ölümden korkmazsın ve kendime şöyle söyleyip rahatlatıyordum bazı zamanlar "Ölüm güzel olmasaydı hiç iyi insanlar ölür müydü?" bilmem sende işe yarar mı.

Korkunun ecele faydası yoktur. Müslüman iseniz yatmadan önce Yasin suresini okuyun. Biliyorum yobaz diyenler çıkacaktır fakat şunu söyleyeyim ki bir saat önceden kuran okuyup bir de dinledikten sonra tek başına yatma korkusu bende kalmadı.

Agalar bazen panik yapmakta gerekiyor beni gece 1 gibi biri aramıştı ne istiyorsun diye soruyorum ne istiyorum biliyor musun diye fısıldayıp duruyordu en son bir daha ararsan mahkemeye veririm dedim ve birkaç güzel sözler ettim bir daha da aramadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı