Geceleri uyuyamamak

Merdoca

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bir önceki konunun üstünden neredeyse 2 hafta geçti sanıyorsam, ve ben hala geceleri uyumakta eskisi kadar olmasa da zorluk çekiyorum. Erken yatmaya çalışınca uyuyamıyorum 1 -2 gibi zar zor uyuyabiliyorum. Cidden çıldırtıyor artık hastaneye gidecektim psikolog yok babam özele götürecekti ama o sıra da amcamı kaybettik şu an hepsi köyde ben hastaneye gidebilmek için İstanbul'da kaldım, ne yapabilirim? Bu uykusuzluk kalıcı mı? Bir anda oldu eskisi gibi uyuyamıyorum uykudan zevk alamıyorum erken yatamıyorum normalde istediğim saatte geç veya erken bile olsa hemen uykuya dalan bir tiptim son zamanlarda uyku düzenim bozuktu rastgele saatlerde yatıyordum biyolojik saatimin şaştığını düşünüyorum. Ne yapabilirim? 16 yaşıma yeni girdim.

Arkadaşlar bir önceki konunun üstünden neredeyse 2 hafta geçti sanıyorsam, ve ben hala geceleri uyumakta eskisi kadar olmasa da zorluk çekiyorum. Erken yatmaya çalışınca uyuyamıyorum 1 -2 gibi zar zor uyuyabiliyorum. Cidden çıldırtıyor artık hastaneye gidecektim psikolog yok babam özele götürecekti ama o sıra da amcamı kaybettik şu an hepsi köyde ben hastaneye gidebilmek için İstanbul'da kaldım, ne yapabilirim? Bu uykusuzluk kalıcı mı? Bir anda oldu eskisi gibi uyuyamıyorum uykudan zevk alamıyorum erken yatamıyorum normalde istediğim saatte geç veya erken bile olsa hemen uykuya dalan bir tiptim son zamanlarda uyku düzenim bozuktu rastgele saatlerde yatıyordum biyolojik saatimin şaştığını düşünüyorum. Ne yapabilirim? 16 yaşıma yeni girdim.
ve ayrıca erken uyursam 4 gibi veya 6 gibi saatlerde tekrar kalkıyorum ve uykuya dalması nerdeyse imkansız oluyor

Son düzenleme:
Tabi ciddi bir mesele de herzaman en iyisi uzman görüşü ve desteği almaktır. En kesin çözüm o olur.

Genede evde kendi başınıza uyku kalitenizi arttıracak şey önerebilirim. Enazından daha az çıldırırsınız ve rahatsız olursunuz gibime geliyor.
(Uzman değilim, tıp eğitimi ve geçmişim yok, araştırmam ve tez kaynağımda yok, sadece şahsi fikir ve deneyimlerim.)

1- Stres yapmayın. Geçte uyusanız stres yapmayın, stresin sadece zararı olur. Benim gibi düzgün uyumayınca sanki ölümden dönüyor gibi olsanız bile faydası yok çıldırmanın.
2- Uykudan önce yiyecek ve içecek tüketmeyin. (Su hariç.) Mümkünse 3-4 saat en kötü olsun.
3- Yatakta vakit geçirmeyin. Sadece uyumak için yatağa geçmek psikolojik olarak uyku isteği verir.
4- Uyumadan önce elektronik bir ekrana bakmayın.
5- Uyumadan önce bir işe başlamayın. Kafanız rahat ve bir şey ile meşgul olmasın kısaca, bir filmin sonunu dahi merakınız olmasın kısaca.
Son olarak ise: Alarm kurun ve 7-8 saat uykuyu geçmeyin.

Dediğim gibi, cidden hayatınızda çok sıkıntı yaratmıyorsa 1-2 gibi saatlerde yatmaya fazla stres yapmayın. Yavaş yavaş geri eski halinize dönersiniz. Bende 24'te garanti uyuyan biriyim normalde ama sırf bir Technopat mesajı ile 1-2'i vurduğum oluyor. Sonra gene 24'e bir türlü dönüyorum zamanla.

tabii ciddi bir mesele de her zaman en iyisi uzman görüşü ve desteği almaktır. En kesin çözüm o olur.

Gene de evde kendi başınıza uyku kalitenizi arttıracak şey önerebilirim. Enazından daha az çıldırırsınız ve rahatsız olursunuz gibime geliyor.
(Uzman değilim, tıp eğitimi ve geçmişim yok, araştırmam ve tez kaynağımda yok, sadece şahsi fikir ve deneyimlerim.)

1- Stres yapmayın. Geçte uyusanız stres yapmayın, stresin sadece zararı olur. Benim gibi düzgün uyumayınca sanki ölümden dönüyor gibi olsanız bile faydası yok çıldırmanın.
2- Uykudan önce yiyecek ve içecek tüketmeyin. (Su hariç.) Mümkünse 3-4 saat en kötü olsun.
3- Yatakta vakit geçirmeyin. Sadece uyumak için yatağa geçmek psikolojik olarak uyku isteği verir.
5- Uyumadan önce bir işe başlamayın. Kafanız rahat ve bir şey ile meşgul olmasın kısaca, bir filmin sonunu dahi merakınız olmasın kısaca.

Dediğim gibi, cidden hayatınızda çok sıkıntı yaratmıyorsa 1-2 gibi saatlerde yatmaya fazla stres yapmayın. Yavaş yavaş geri eski halinize dönersiniz. Bende 24'te garanti uyuyan biriyim normalde ama sırf bir Technopat mesajı ile 1-2'i vurduğum oluyor. Sonra gene 24'e bir türlü dönüyorum zamanla.

Korkum kalıcı olması eğer kalıcı değilse hiçbir şekilde kafaya takmam zaten, ilk başlarda çok daha kötüydüm 2 de bile uyuyamıyordum saat oluyordu 4-5.

Tabi ciddi bir mesele de herzaman en iyisi uzman görüşü ve desteği almaktır. En kesin çözüm o olur.

Genede evde kendi başınıza uyku kalitenizi arttıracak şey önerebilirim. Enazından daha az çıldırırsınız ve rahatsız olursunuz gibime geliyor.

zaten uyumadan yarım saat önce telefonu bırakıyorum ve gözlerimi kapıyorum galiba kapamamam gerek ve evet yatakda vakit geçiriyorum.

Korkum kalıcı olması eğer kalıcı değilse hiçbir şekilde kafaya takmam zaten, ilk başlarda çok daha kötüydüm 2 de bile uyuyamıyordum saat oluyordu 4-5.
Şu hayatta kalıcı hiçbir şey yoktur, dert etmeyin. Herşey geçici.

Zaten uyumadan yarım saat önce telefonu bırakıyorum ve gözlerimi kapıyorum galiba kapamamam gerek ve evet yatakda vakit geçiriyorum.
Onu yapmak yerine son zamanlarınızda camdan veya balkondan dışarı izleyin veya evde tur atarak birşey hayal edin yada boş boş tur atın. Sonrasında direk uyumaya geçin, direk ama.

Birde hemen bugün uyuyacaksınız diye bir durum yok. Siz rahat olun ve dediklerimi yapın, zamanla oturmaya başlar. Diyorsanız: "Bu böyle olmuyor." veya "İçim rahat değil." direk doktora.

Şu hayatta kalıcı hiçbir şey yoktur, dert etmeyin. Her şey geçici.

Onu yapmak yerine son zamanlarınızda camdan veya balkondan dışarı izleyin veya evde tur atarak bir şey hayal edin ya da boş boş tur atın. Sonrasında direk uyumaya geçin, direk ama.

Bir de hemen bugün uyuyacaksınız diye bir durum yok. Siz rahat olun ve dediklerimi yapın, zamanla oturmaya başlar. Diyorsanız: "bu böyle olmuyor." veya "içim rahat değil." direk doktora.

Normalde bugün psikologa gidip en azından uyku ialcı almayı planlıyordum ancak amcamı kaybettiğimizden gidemedik.

Normalde bugün psikologa gidip en azından uyku ilacı almayı planlıyordum ancak amcamı kaybettiğimizden gidemedik.
Geçmiş olsun. Size etkisi nasıldır bilmem ama böyle kötü zamanlarda uykusuzlukta çok doğal, çoğu kişi için. Doktora gidene kadar keyfinize bakın siz, fazla takmayın ve rahat olun. Birde işiniz gücünüz olmasa bile sabah geç kalkıyorsanız alarm kurun dediğim gibi.

Ben de uyuyamıyorum. Ama şunu fark ettim. Sabah erken uyanacak bir durum varsa uyanıp o günü aktif dolu geçirdiğimde kesinlikle daha erken uykum geliyor. Mecburiyet ve bir zorlama bir amaç yoksa geç yatmaya itiliyor vücudum.

Erken uyumanın en büyük kuralı aslında erken uyanmak. 1 2 gün az uykuya dayanıp yine geç yatsanız bile vücut sonraki gün erkenden yatmak isteyecektir.

Tabi psikolojik durumlar çok etkiliyor beni de. Belki amaçsızlık belki gelecek kaygıları belki kendini beceriksiz hissetmek.

Geç uyumanın başka bir kötü tarafı bir şeyler yiyip yatma ihtimalini arttırması.

Ben de uyuyamıyorum. Ama şunu fark ettim. Sabah erken uyanacak bir durum varsa uyanıp o günü aktif dolu geçirdiğimde kesinlikle daha erken uykum geliyor. Mecburiyet ve bir zorlama bir amaç yoksa geç yatmaya itiliyor vücudum.

Erken uyumanın en büyük kuralı aslında erken uyanmak. 1 2 gün az uykuya dayanıp yine geç yatsanız bile vücut sonraki gün erkenden yatmak isteyecektir.

Tabii psikolojik durumlar çok etkiliyor beni de. Belki amaçsızlık belki gelecek kaygıları belki kendini beceriksiz hissetmek.

Geç uyumanın başka bir kötü tarafı bir şeyler yiyip yatma ihtimalini arttırması.

Keşke uyku düzenimi bozmadan devam ettirseydim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı