Geçen sene toplanan RTX 4070 sistem için öneriler

ZiyaEnes

Femtopat
Daha fazla  
Hocam öncelikle selamünaleyküm.
Geçen sene haziran ayında bir sistem topladım neredeyse üzerinden 1 yıl geçecek ve bazı şeyler kafama takılmaya başladı zamanla fark ettim.
Öncelikle sistemi belirteyim;

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Super 12 GB GDDR6.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 6-Core Processor.
Anakart: ASUS Prime A620M-K
RAM: XPG 8x2 16 GB DDR5 RAM.
İşletim sistemi: Microsoft Windows 11 proffesionnal.
Kasa: Thermaltake S200tg tempered glass.
Monitör: Game Booster 240Hz 27.5"
SSD: Verbatim VI500 1TB M.2 SSD.
Power: Thermaltake 650W TR2 s

Aklıma takılan sorular şunlar;
1)RAM'i 16 değil de 32 mi almalıydım?
2)işlemciyi biraz daha mı yükseltseydim?
3)kasayı biraz daha büyük mü almalıydım?
4)ekran kartı, işlemci, monitör, kasa vs. kutuları çöpe attım istemeden de olsa, ileride (satmak hariç) sıkıntı olur mu?
5)güç kaynağını 650W yerine 750W mu almalıydım?
6) SSD'imden gayet memnunum ancak çevremdekiler Verbatim diye bir markanın pek bilinmediğini almanın sıkıntı çıkaracağını söylüyor. Samsung ya da MSI mı almalıydım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene haziran ayında bir sistem topladım neredeyse üzerinden 1 yıl geçecek ve bazı şeyler kafama takılmaya başladı zamanla fark ettim.

Monitör: Game Booster 240Hz 27.5"

4)ekran kartı, işlemci, monitör, kasa vs. kutuları çöpe attım istemeden de olsa, ileride (satmak hariç) sıkıntı olur mu?
6) SSD'imden gayet memnunum ancak çevremdekiler Verbatim diye bir markanın pek bilinmediğini almanın sıkıntı çıkaracağını söylüyor. Samsung ya da MSI mı almalıydım?
Rx 7800 xt alıp anakartı b650m yapabilirdiniz diğerleri pekde sorun değil gibi görünüyor.

1) 1x16 veya 2x16 alman daha doğru olurdu.
2)işlemci güzel tabii bütçeye göre değişir.
3) kasa hakkında pek bilgili değilim ama kendi sitesinde ATX olduğu belirtilmiş güzel bence.
4)sıkıntı olmaz ama kutulu halini 2000'e satabilirken (rakam örnek) kutusuzunu biraz daha düşüğe satarsın.
5) 4070s için 650W yeter.
6)o markayı bende daha önce hiç duymamıştım bütçen MSI vb markalara almaya yetiyorsa onu alman daha doğru olur tabii.
Eğer sistemini yükseltmeyi düşünüyorsan bütçeni belirtirsen yardımcı olabiliriz.

Sistemin gayet güzel. Teknolojinin, özellikle PC dünyasının sonu yok. Tek tavsiyem elindeki bellekleri sat, 2*16 GB olarak 32 GB yap. Markaya pek takılma. Bende Hikvision diye bir marka aldım RAM. Üzerindeki çipler Hynix ve gecikme süreside çok iyi. Önemli olan üzerindeki çip markası. Üzerindeki çipler no name olmadıktan sonra sorun yaşamazsın. Ayrıca verbatim markasını bilmiyorsa arkadaşların PC dünyasına dün girmiş olmalılar.
1999 senesinde verbatim markasının disketleriyle oyun oynuyorduk.

Bu arada kutusunu çöpe atman çok önemli değil. Kutusu var diye aldığım anakart 2 ay sonra bozuldu. Önemli olan sistemine temiz bakman, zamanında termal ve toz bakımını yapman. Bu sistemi zaten birkaç sene sonra komple satarsın. O zamanda ölçülerine yakın bir kutu bulup köpükle destekleyip kargolarsın veya elden satarsın. O yüzden çok önemli değil kutu. Bende genelde atıyorum kutuları. Biriktirmeye kalksam hanım evden kovar beni :D

Son düzenleme:

Monitör: Game booster 240Hz 27.5"

6) SSD'imden gayet memnunum ancak çevremdekiler verbatim diye bir markanın pek bilinmediğini almanın sıkıntı çıkaracağını söylüyor. Samsung'ya da MSI mı almalıydım?

Daha 1 sene olmuş mal eskimeden değiştirme çok yazık olur. Ama verbatim diye bir marka duymadım markadan markaya performans ve kalite değişir paran var ise XPG öneririm. Ve bence 16 GB biraz az olmuş 1-2 sene sonra değiştirirsin RAM'i de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aleykümselam.

1. RAM'in yeterliliğini senin kullanımına bağlı. Eğer oyun oynayacaksan RAM'in pek yeterli değil 16 GB ile bazen oyunlarda istediğin akıcılığa kavuşamıyorsun. Ben YouTube izlerim diyorsan RAM'in önemi bile yok.

2. Ryzen 5 gibi işlemciler fiyat performans açısından en iyi işlemciler. Ama ben yükseltme öneririm çünkü birkaç sene içerisinde yüksek miktarda performans düşüşü yaşıyorlar. Özellikle 4070 gibi bir ekran kartı iyi bir işlemci gerektirir performansını tam alamayabilirsin.

3. Kasaya sistemin sığıyorsa sıkıntı yoktur. Dar diyorsan büyütebilirsin, soğutmayı etkiler.

4. Kutuları attıysan sistemi hep birlikte satmalısın. kutusuz parça satılmaz.

5. Güç kaynağı bilgisayarı çalıştıracak kadar güçlü ise yeterlidir. 4070 zaten çok enerji harcamaz.

6. Verbatim markası rakiplerine göre daha az garanti süresi verir. Ülkemizde daha ucuza Kingston ve Samsung gibi markaların modelleri bulunmaktadır. Satışı zordur ve ikinci el pazarında değeri yoktur. Verbatim seçerek yanlış yapmışsın bence de.

Yardımcı olabilmişimdir umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı