Gecikme ve paket kaybı

İşletim sistemi
Windows 11

Ahmet_007

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8gb DDR4 3200Mhz
Ekran kartı
RTX 3050M
İşlemci
İ5 11400H
Oynadığım Online oyunlarda güçlü internet gerektirenlerin hepsinde gecikme ve paket kaybı sorunu yaşıyorum. İnternetimin hızı ortalama 120-130 megabit. İndirme esnasında saniyede 25 MB'a kadar çıktığını gördüm. Fakat Online oyunlara gelince hep sıkıntı yaşıyorum. Değerleri net bir şekilde görebildiğim için PUBG'den örnek vereceğim. Arkadaşımla beraber oynarken benim pingim ortalama 90ms arkadaşımın pingi ortalama 70ms. Fakat arkadaşımın interneti 16 megabit. Ayrıca bende PUBG de değerleri incelerken paket kaybı yaşadığımı fark ettim. Her 10-15 saniyede %6 ila %12 arası paket kaybı yaşıyorum ve o esnada pingim anlık olarak 130 140'lara çıkıyor ve oyundaki karakterler anlık takılıyor. PUBG'yi örnek olsun diye söyledim tek sorun PUBG de değil çoğu Online oyunda yaşıyorum bu sorunu. Wi-Fi yerine Ethernet ile bağlanmama rağmen aynı sorunlar devam ediyor. Evde interneti benden başka kullanan yok. Nasıl çözebilirim bu durumu yardım ederseniz çok sevinirim.

Şu rehberi tamamen uygulayın:

Ayrıca bir bufferbloat testi yapın. Test biraz sürebilir, çok uzun sürmez ama. Testin bitmesini bekleyin.
Yaptıktan sonra sonucunuzda yüksek ping alırsanız ki genelde C gibi bir not alırsınız, aşağıdaki videoyu izleyip uygulayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Bu notu videoyu izledikten sonra okursanız daha anlaşılır olur. Videoda SQM özelliği modeminizde eğer yoksa modeminize (destekliyorsa) OpenWrt yazılımını kurup SQM özelliği ekleyin diyor.

Yani siz veya bir başkası, bir kişi bu tarz işlere aşina değilse bu durumda kafa karışıklığı olmasın diye bunu yazayım dedim.

Altyapınızın maximum desteklediği hızda internet alıyorsanız SNR düşüyor ve hat zayıflıyordur bu yüzden paket kaybı yaşıyorsunuzdur. İndirme yaparken hızlı gibi görünür ama sürekli paket kaybı yaşarsınız ve ping artar. Eğer öyleyse sağlıklı ping için hızınızı bir nebze düşürün.

Ayrıca bir bufferbloat testi yapın. Test biraz sürebilir, çok uzun sürmez ama. Testin bitmesini bekleyin.
Yaptıktan sonra sonucunuzda yüksek ping alırsanız ki genelde C gibi bir not alırsınız, aşağıdaki videoyu izleyip uygulayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not: Bu notu videoyu izledikten sonra okursanız daha anlaşılır olur. Videoda SQM özelliği modeminizde eğer yoksa modeminize (destekliyorsa) OpenWrt yazılımını kurup SQM özelliği ekleyin diyor.

Yani siz veya bir başkası, bir kişi bu tarz işlere aşina değilse bu durumda kafa karışıklığı olmasın diye bunu yazayım dedim.

1694608207590.png

Bahsettiğiniz sitedeki sonuçlarım bu şekilde

Eki Görüntüle 1942576
Bahsettiğiniz sitedeki sonuçlarım bu şekilde.
Tamam hocam yukarıdaki mesajda bahsettiğim videoyu izleyin ve uygulayın. İlk önce o videoyu uygulayın. Eğer o videoyu uygulayamazsanız aşağıdaki videoyu izleyin. Ama önce yukarıdakini izleyip yapmanız lazım.

Uygulayabilmekten kastım sizin beceriniz değil, videoda modem için bir yazılım kuruyorsunuz. O yazılım modeminizi desteklemiyorsa aşağıdaki videoya bakın. Ama önce yukarıdaki.

Tüm bunların hepsi olmazsa bu yazılımı yükleyebileceğiniz bir modem satın almanız gerekecek. O vakit bakarız. Bir şeye takılırsanız belirtmeyi unutmayın.

Rehberdeki bütün adımları eksiksiz uyguladım fakat sonlarda cmd ile komut yazma kısmında 5,6 kez hata aldım. Ardından videoyu izledim. Ardından testi yapıp size sonucunu paylaştım fakat benim ilk başta belirtmediğim bir şey önüme engel oluşturduğunu düşünüyorum. Benim elimde modem var fakat ben Superbox kullanıyorum. Bulunduğumuz yerde ne altyapı ne de telefon hattı olmadığı için internete erişimi ancak Superbox aracılığıyla sağlayabiliyorum. Bu nedenle modem arayüzüne girdiğim zaman öyle çok fazla seçenek bulunmuyor.
1694626493934.png

Tam emin olmamakla birlikte videoda belirtilen şeyin bu olduğunu varsayarak videoda söylenenleri yaptım fakat yine bir fark göremedim. Sonuç olarak hiçbir değişiklik olmadı. Büyük ihtimalle benim cmd de aldığım hatalardan kaynaklanıyor. Bir ihtimal ise Superbox kullandığım için olmadığı ihtimali.
Şimdi son attığınız videodaki adımları izleyeceğim bakalım işe yarayacak mı.
Gerçekten çok teşekkür ederim bu kadar emek harcayıp yardımcı olmaya çalışmanız beni çok mutlu etti.

Altyapınızın maximum desteklediği hızda internet alıyorsanız SNR düşüyor ve hat zayıflıyordur bu yüzden paket kaybı yaşıyorsunuzdur. İndirme yaparken hızlı gibi görünür ama sürekli paket kaybı yaşarsınız ve ping artar. Eğer öyleyse sağlıklı ping için hızınızı bir nebze düşürün.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Hızı nasıl düşürebilirim acaba?

Hocam Superbox mı kullanıyorsunuz? Bütün sorun belli oldu. CMD'den aldığınız hatanın bir önemi yok, bunun ana işlemde çok büyük bir yeri yok çünkü. Kablosuz bir altyapı, Superbox kullanıyorsunuz. Düşük ping beklemeyin bu üründen. Hatta şöyle söyleyeyim, yukarıda anlattıklarımı çok da yapmanıza gerek yoktu.

Burada Turkcell'in kalitesizliği gibi bir mesele söz konusu değil, Superbox adlı ürünün çalışma mantığı zaten düşük ping değerleri sağlayabilmek veya kesintisiz milisaniyelik online oyun oynayabilmek değil. İnternet bağlantısı sağlamak. Maalesef yapacak bir şey yok.

Zaten attığınız resimde en üstte Trafik kontrolü özelliği var. O özellik videoda bahsedilen özellik olsa gerek. Onu açmanıza rağmen kötü sonuç alıyorsanız bir manası kalmıyor artık çabalamanın.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Hızı nasıl düşürebilirim acaba?
O arkadaşın önerisi kablolu altyapı içindi. Yani o öneri işe yaramayacaktır.

1694628684156.png

Download gecikme süresi Evrenler arası yolculuğa çıktı galiba

Hocam Superbox mı kullanıyorsunuz? Bütün sorun belli oldu. CMD'den aldığınız hatanın bir önemi yok, bunun ana işlemde çok büyük bir yeri yok çünkü. Kablosuz bir altyapı, Superbox kullanıyorsunuz. Düşük ping beklemeyin bu üründen. Hatta şöyle söyleyeyim, yukarıda anlattıklarımı çok da yapmanıza gerek yoktu.

Burada Turkcell'in kalitesizliği gibi bir mesele söz konusu değil, Superbox adlı ürünün çalışma mantığı zaten düşük ping değerleri sağlayabilmek veya kesintisiz milisaniyelik online oyun oynayabilmek değil. İnternet bağlantısı sağlamak. Maalesef yapacak bir şey yok.

Zaten attığınız resimde en üstte Trafik kontrolü özelliği var. O özellik videoda bahsedilen özellik olsa gerek. Onu açmanıza rağmen kötü sonuç alıyorsanız bir manası kalmıyor artık çabalamanın.

O arkadaşın önerisi kablolu altyapı içindi. Yani o öneri işe yaramayacaktır.
Yine de Yardımlarınız için ve vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

1694629383407.png

Modemi Tamamen sıfırladıktan sonra sonuçlar bu şekilde.
1694629417209.png

Burada ise Trafik Kontrolünü etkinleştirip
Toplam Toplam Oranı (Kbps) = 80000
Giriş Toplam Oranı (Kbps) = 20000
Şeklinde değerleri girdikten sonraki sonuçlar

Download biraz yükseldi ve Upload aynı oranda düştü.

Recep Baltaş'ın videosunda
Download 71.6 Mbps
Upload 8.67 Mbps
Çıkmıştı ve bu değerlere karşılık modemde
Download 50 Mbps
Upload 6 Mbps
Şeklinde değerler girmişti. Sizin benim sonuçlarıma göre bana önerebileceğiniz daha farklı değerler var mıdır?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı