17 yaşında vücut fitness ile kaç ayda gelişir?

Bu spor o kadar nankör değil bence. Bir kere kas yaptığınızda tekrar yağlansanız bile tekrar spora başladığınızda geri kazanmak hiç yapmayan birine göre daha kolay oluyor. Kaslarınız bir kez şekil değiştirdiğinde hiçbir zaman ilk halini almıyor. Yazları ara da verebilirsiniz mesela. Hatta bu pro olmayanlar için çok daha iyi olabilir.

Arkadaşın yazdığına katılıyorum. 6-12 ayda hiç fena olmayacak vücut yapılabilir. Tabi beklentiye kişinin aksatmadan iyi çalışması ve genetiğiyle alakalı olarak değişkenlikler gösterecektir.

Ancak gözünü zamana dikmek yanlış. Hayatına bunu adapte edip alışkanlık kazanmak gerekiyor. Yaparken keyif almak lazım. 1 ayda bile bir yerlerinde değişim olduğunda alacağın haz çok motive edici olacaktır.

Yeni başlayanların en büyük hatalarından biri ne kadar fazla yaparlarsa o kadar hızlı gelişeceklerini zannediyorlar. Sonra da vücudu fazla yorgun düşürüp spordan soğuyorlar. Başlayıp öyle 1 2 ayda bırakan çok vardır eminim. İlk bir gaz oluyor o gazın enerjisi bitince motivasyon kayıyor ve disiplin bozuluyor tabi.

Çok fazla yağ kütlen yok gibi görünüyor. Bence kilo vermeye odaklanmana gerek yok. Direk kaslara yönelik çalışma yapman daha iyi olur kanısındayım. Boy ve kilomuz çok yakın. Kaslı olunca 75 kilolarda bile iyi görüneceksin. Çünkü yağ kas oranın değişecek. Ama istediğin vücut tabi sana bağlı belki 70 kilolara inmek isteyebilirsin. Belki daha da az.

Beslenmeni düzenlemeye çalış. Hocaların videolarını izle bilgi al. Abur cubur şeker gibi şeylerden uzaklaştır daha sağlıklı beslenmeye çalış. Yavaş yavaş hayatındaki yanlış alışkanlıklar varsa bunları düzelterek daha iyi bir hayatı kendine adapte etmeye çalış.

Ama kendini strese sokacak şekilde bunu yapma. Böyle yaparsan bunu hayatının akışına ekleyebilirsen bir bakmışsın vücut yapmışsın :)

Sık tartılmana bile gerek yok. Aynaya bak anlarsın zaten :) Sporun bağımlılık yapıcı bir etkisi de var. Bazıları başlayıp bırakamıyor :) artık dopamin mutluluk hormonu mu salınıyor kim bilir.

PT falan almana bence gerek bile yok. Salonlarda ekstra ücretli veriliyor. Gereksiz para vermiş olursun bence. Zaten sana bir program vereceklerdir.
Daha önce hiç gitmedim gym e.
Oraya gidince bana göre nasıl program hazırlayabilirler ki? Direkt yüz yüze ne söylemem gerek vs. biraz anlatır mısın anksiyete de var :D

Daha önce hiç gitmedim gym e.
Oraya gidince bana göre nasıl program hazırlayabilirler ki? Direkt yüz yüze ne söylemem gerek vs. biraz anlatır mısın anksiyete de var :D
Ben de çok önceden kısa süre gitmiştim. Şu an ne yapılıyor bilmiyorum. Muhtemelen yeni başlayanlara hazır program vardır onu veriyorlardır. Kişiye özel yapıyorlar mı gittiğin yere göre belki değişebilir. Bir şey söylemene gerek yok. Salona yazılmak istiyorum diyeceksin. Gerisini onlar halleder. Onlar zaten dünden hazır müşteri bekliyorlar. Sonuçta para veriyorsun. Alternatif salonlar varsa onlara da bakabilirsin. Gezmek istiyorum deyip gezilebilirse gezip bakabilirsin.

Valla bende de anksiyete panik atak gibi şeyler var galiba doktora gitmem lazım ama şunu düşün sen kimsenin umurunda değilsin orada herkes kendi derdinde takılır. Git 1 saat ağırlık bas gel :) Havlu su falan onları söyleyeceklerdir. Dolaplarda kilit önemli mevzu. Bazen çalınma durumları olabiliyor. Buna çok dikkat et.

Endişe edecek bir şey yok. Sen onların umurunda değilsin onlar da senin umurunda olmasın. Sen amacına odaklan ötesini boşver. Tabi söylemesi kolay biliyorum da kısa süre içinde alışırsın ve düşündüğün gibi olmadığını anlayacaksın.

Zincir salonlar ve bazıları uzun süreli müşteriyi bağlamak ve parayı garantilemek için belki 6 ay belki 1 senelik ücret talep edebilirler. Aylık istersen de kazık fiyat söylerler. Buna da dikkat et.

Yaşın genç varsa mahallede iyi kötü bir salon öyle bir yer bulsan şimdilik daha iyi olabilir. Fazla alet olmasına da gerek yok aslında. Aylık olsun fiyatı biraz uygun olsun yeter. Hem kendini denemiş olursun. Şimdi tutup da yıllık verme bence. Belki gitmeyeceksin paran niye yansın. Belki sonradan salonu beğenmeyeceksin bir şeyler olacak olabilir yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı