Geçmiş dava hakkında aranıp ifade istenmesi normal mi?

Makaleler
14
Daha fazla  
Merhaba, bugün çok enteresan bir olay yaşadık. Kız arkadaşımı bugün bir numara arıyor ve Çatalca Polis Karakolu'ndan aradığını, daha önce bir tehdit davanız varmış ama ifade vermeye gitmemişsiniz bunun üzerine mahkeme olmuş ve şu an ifadeye acil gelmeniz gerekiyor diyor. Kız arkadaşım ise nasıl benden habersiz mahkeme olabilir bana ne kağıt geldi ne bilgim var deyince karşı taraftaki polis ise bazen sisteme düşmüyor ve ikametgah değişikliği yapıyorlar ondan dolayı kağıt gelmiyor diyor. Fakat alakası yok, 20 seneden fazla orada oturuyorlar zaten. Saat akşam 4'te oluyor bu arada. Kız arkadaşım da çok uzaktasınız ben oraya bugün gelemem diyor o zaman Cumartesi günü gelin Cuma günü ben izinliyim diyor. Kız arkadaşım tamam diyor, polis ise geleceği saati ısrarla soruyor. Cumartesi günü sizi arayayım mı diye belirtiyor kız arkadaşım ise hayır aramanıza gerek yok bir gibi gelirim diyor ve telefonu kapatıyor. Daha sonra kız arkadaşımın dayısının oğlu aranıyor ve kız arkadaşımın ismini söyleyerek böyle bir olayı ve acil ifade verilmesi gerekiyor diyor, karşı taraf da davanın ne olduğunu sorunca kaza ile ilgili diyor. Baştan aşağıya saçmalık. En son benim arabamla bir arabaya vurmuştu fakat konu kapandı gitti, sigorta ödedi bile adamın parasını. Bundan önce de bir kız ile sözlü tartışmaya giriyor ve kız bunu özel numaralardan arayıp senin evini biliyorum, seni döveceğim gibi saçma sapan konuşuyor ben de özel numaraya kapattırdım ve kızın numarasını engellettirdim. Kız ise kız arkadaşımı şikayet etmiş ve polis ifadeye çağırmıştı biz ise unuttuk o günden beri de kimse aramamıştı. Bugün ise böyle bir olay oluyor. Daha sonra komple E-Devlet ve UYAP üzerinden bakıyorum hiçbir mahkeme gözükmüyor. Dayısının oğlu aranması ne alaka bilemiyorum. Az önce polis karakolunu aradım açan yok ve kız arkadaşımı arayan numarayı geri arattırdım o da açmıyor. Sizce bu işin aslı astarı nedir? Mahkeme bunun haberi olmadan nasıl olabilir bunu geçtim bu nasıl sistemde gözükmez? Kız arkadaşım diyor ki acaba bu kız böyle bir oyun yapıp beni oraya mı çekmeye çalışıyor diyor da bu bana çok mantıksız geliyor yani polis karakoluna gittiğinde ne olabilir tabii ki ben de gideceğim de bu çok mantıklı gelmiyor. Fakat dayısının oğlu aranması ona da farklı bir şeyden ifadesi var acil gelmesi gerekiyor demeleri ve hiçbir şekilde sistemde mahkemesi gözükmemesi çok kıllandırıyor beni de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla reis rastgele bir polis memurunun sizinle böyle konuşması bana pek mantıklı gelmedi. İfade vereceksin, bunu sadece 1 adama mı verebiliyorsun izinliyim diyor. Bilmediğim için soruyorum aydınlatırsa biri seviniriz.

Valla reis rastgele bir polis memurunun sizinle böyle konuşması bana pek mantıklı gelmedi. İfade vereceksin, bunu sadece 1 adama mı verebiliyorsun izinliyim diyor. Bilmediğim için soruyorum aydınlatırsa biri seviniriz.
Bak bunu ben de düşünmedim. Harbiden bir polis memuruna mı ifade verebiliyorsun başka polis bakamıyor mu? Çok enteresan ya yarın ilçemizdeki bir karakola bakacağız orada çıkar herhalde.

Bana da çok saçma geldi ya arayan kişi polis değil ya da karşıdaki kızın bir tanıdığı, kız arkadaşının dayısının oğlunu araması falan çok şüpheli geldi.

Bana da çok saçma geldi ya arayan kişi polis değil ya da karşıdaki kızın bir tanıdığı, kız arkadaşının dayısının oğlunu araması falan çok şüpheli geldi.
Kesinlikle öyle. Ben dayısının oğlu aranana kadar hadi bir gidip bakalım en kötü ifade verir çıkarız diye düşünüyordum da bu dayısının oğlu aranması inanılmaz saçma bir olay. Üstelik bu adam İstanbul'da bile değil. Çok alakasız biri.

Hocam ne yaptınız? Sonucu merak ettim, cikti mi bir şeyler?
İlçedeki karakola gittik, oradaki polise numarasını verdik ve şansa arkadaşı çıktı, gerçekten polismiş. Tekrar yine aradı, işte ismini söyledi bilgileri falan verdi evet dedi böyle bir dosyası var. Ne davası olduğunu veya ne mahkemesi olduğunu söylemediler. Normalde bugün gidecektik ama dün gece kız arkadaşım çok hastalandı, hastaneye gittik gecenin bir yarısı. Polisle konuştu, yarın veya Pazartesi gelebilirsiniz dedi. Biz de büyük ihtimal Pazartesi gideceğiz. Buradaki karakoldaki polis ise korkmanıza gerek yok adam mı öldürdün, hırsızlık mı yaptın neyden panik yapıyorsun ciddi bir şey olsa gelip alırlardı zaten demiş ben de aynısını dedim de olay zaten onun gerçek polis olup olmamasıydı. Gerçekten polismiş. Bakalım artık gittiğimizde yine not düşeceğim ama Pazartesi gibi duruyor gitmemiz. Bence de önemli bir şey değil ama dayısının oğlunu araması ne alaka onu da sor dedim bakacağız.
Bu olaydan sonra acaba dayısının oğlu kavgayı kaza olarak mı anladı bilemiyorum böyle bir şey de olmuş olabilir de yine de aranması ve bilgi verilmesi çok saçma gerçekten. İnanılmaz garip bir şey var hala ortada da bakalım. Bir de inatla polis kendi uygunluk saatine göre belirliyor sanki başka polis bakamaz da sadece bu bakıyor gibi gösteriyor ben bu işten hiçbir şey anlamadım bakalım. Gittiğimizde öğreneceğiz detaylarını.

Son düzenleme:
İlçedeki karakola gittik, oradaki polise numarasını verdik ve şansa arkadaşı çıktı, gerçekten polismiş. Tekrar yine aradı, işte ismini söyledi bilgileri falan verdi evet dedi böyle bir dosyası var. Ne davası olduğunu veya ne mahkemesi olduğunu söylemediler. Normalde bugün gidecektik ama dün gece kız arkadaşım çok hastalandı, hastaneye gittik gecenin bir yarısı. Polisle konuştu, yarın veya Pazartesi gelebilirsiniz dedi. Biz de büyük ihtimal Pazartesi gideceğiz. Buradaki karakoldaki polis ise korkmanıza gerek yok adam mı öldürdün, hırsızlık mı yaptın neyden panik yapıyorsun ciddi bir şey olsa gelip alırlardı zaten demiş ben de aynısını dedim de olay zaten onun gerçek polis olup olmamasıydı. Gerçekten polismiş. Bakalım artık gittiğimizde yine not düşeceğim ama Pazartesi gibi duruyor gitmemiz. Bence de önemli bir şey değil ama dayısının oğlunu araması ne alaka onu da sor dedim bakacağız.
Bu olaydan sonra acaba dayısının oğlu kavgayı kaza olarak mı anladı bilemiyorum böyle bir şey de olmuş olabilir de yine de aranması ve bilgi verilmesi çok saçma gerçekten. İnanılmaz garip bir şey var hala ortada da bakalım. Bir de inatla karşı polis onun uygunluk saatine göre belirliyor ben bu işten hiçbir şey anlamadım bakalım.
Koca karakolda neden ısrarla kendisini aramasını istediğini sordunuz mu?

Koca karakolda neden ısrarla kendisini aramasını istediğini sordunuz mu?
Maalesef o an karakol kapısındaki polis ile görüştük ve o polis aradı. Çok ayaküstü olduğu için biraz saçma oldu o an. Bir de burada işlem yapamıyoruz mu dedik buradan dosyanıza da bakamayız, Çatalca'ya çağırdılarsa oraya gideceksiniz dediler. Bir uçta ne işimiz var hala onu sorguluyorum da bakalım. Ortada sanki olmaması gereken şeyler varmış gibi geliyor bana da kız arkadaşımı germemek için bir şey yok içini ferah tut diye geçiştiriyorum ama bence olan şeyler normal değil. Ben neden bana en yakın karakolda işlem yapamıyorum bu bir ikincisi de neden sadece o polis bakıyor. Bir uçtan bir uca gideceğiz.

Bu olaydan sonra acaba dayısının oğlu kavgayı kaza olarak mı anladı bilemiyorum böyle bir şey de olmuş olabilir de yine de aranması ve bilgi verilmesi çok saçma gerçekten. İnanılmaz garip bir şey var hala ortada da bakalım. Bir de inatla polis kendi uygunluk saatine göre belirliyor sanki başka polis bakamaz da sadece bu bakıyor gibi gösteriyor ben bu işten hiçbir şey anlamadım bakalım. Gittiğimizde öğreneceğiz detaylarını.
Harbi bayağı garip olay bu arada ya çözemedim. Gerçek polis olmasına daha çık şaşırdım olaya baksana. Evde Sherlock’a bağladım kafamda tüm olayı kuruyorum.😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı