Sevgili
@Foxie
Ortak yönler daha çok başlangıç içindir.
Bir masada oturan 3 kişi düşündüğünde bunlardan 2 si futbol hakkında bilgili ise 3 ncü şahıs değil ise bön durumunda sadece dinler.
Sende futbolu öğrenirsen onlara katılabilirsin yada daha sonraki aktivitelerde bu bilgiyi kullanabilirsin.
Ancak futbolu öğrenmen demek senin onlarla ortak noktanın olmuş olması demek olsada, (başkalarının da seninle ortak noktası olmuş demektir)
Yani sen arkadaşlıklara önem verip başkalarının ortak noktalarını keşfedip kendini uyum sağlatacağına, kendini geliştir ve başkalarının da sana katılabileceği arkadaşlığına katılabileceği ortak noktaları kendine oluştur.
Kitap okumak vb. aktiviteler oldukça güzeldir ancak seni kendi kabuğuna çekilmeye daha çok itecektir.
Şuanda senin kanın kaynıyor aktiviteler yapmak istiyorsun eğlenmek istiyorsun vb.
Git bir spor kulübüne masa tenisi öğren raketi eline alıp o topa her vuruşta stress at kulüpteki kişilerle sosyalleş.
Git bir yabancı dil kursuna eğitim al senin gibi eğitim alan kişilerle sosyalleş.
Git bir bilgisayar kursuna senin gibi eğitim alanlarla sosyalleş.
Git bir müzik enstrümanı kursuna senin gibi eğitim alanlarla sosyalleş.
Git bir dalma kursuna.
Git bir basketbol kursuna.
Git.
Git.
Git...
1995 te 15 yaşında bilgisayar kursuna başladım kursun en küçük öğrencisi bendim.
O kurs diğer bilgisayar kursları olmak üzere birçok arkadaşlıklarımız oldu.
Arkadaşlarının arkadaşlarıyla, onların arkadaşlarıyla tanışır ve bir bakarsın çevrende samimi olduğun en az 200 arkadaş.
Samimi olmadıklarını saymıyorum.
Bir piknik yaptığımızda giderken otobüs kiralardık.
Bir parti verdiğimizde biletleri yazıcıdan çıkartarak Kafeterya kapatırdık. Bütün çevremizi oraya toplardık.
Ama bu işler hep böyle gitmez bunu bi kere kabullenmelisin çünkü o dönemin arkadaşlıkları o dönemlerde kalır.
Kimisi başka okullar kazanır gider, kimisi başka şehirlere taşınır, bayan arkadaşlar evlenir en kötüsü de bu sanırım
Ama uzun süreli olarak içlerinden çok azı seninle arkadaşlık yolculuğuna devam eder.
16 yaşında meslek olarak bilişim sektörüne atıldım.
Kendi okuduğum lisenin bilgisayar işlerini yapabilmem için gelip sınıftan desten çıkartıldığım anlar dahi olurdu.
Küçük bir başlangıcı bir mesleğe, bir avantaja çevirerek hayatımdaki yolu bu yönde çizdim.
Arkadaşlık kurmak sadece bilgisayar oyunlarından oyunları ortak nokta kullanmaktan ibaret değil.
Kendine daha fazlasını kat arkadaşlıklar sen istemeden kurulacaktır.