GeForce 940M Sistem Çok Yavaş Çalışması ve Format Atamama Sorunu

tolgacan20

Kilopat
Öncelikle merhaba, herkesin yeni yılı kutlu olsun, mutlu bir yıl geçirmeniz dileğimle.
Konum biraz uzun, vaktinizi ayırıp okursanız minnettar olurum. Hep birlikte çözmemiz gerekiyor bunu. Finallerim yaklaştı, bilgisayar lazım.

Konumuza dönecek olursak yaklaşık 3 haftadır bilgisayarım çok değişik hatalar vermeye başladı. 3 hafta içerisinde 20 kez format atmış olabilirim. Olayların en başına dönecek olursak bilgisayarımı güncelledikten sonra acayip yavaşlamaya başladı. 30 dakikada anca açılıp 20 dakikada anca kapanır oldu. Hiçbir şey yapamaz oldum, sadece bir klasör açmak için bile 3 dakika beklemem gerekiyordu. Format attım Rufus programı ile USB'ye yazdırıp USB'den format attım. İlk 2-3 format ortalama 20 dakika sürüyordu. Formattan sonra bilgisayar 2 gün iyiyken sorun yokken 3. gün gene takılmalara başlıyordu her defasında. Bu seferki formatlar 2 saat sürmeye başladı. Artık format bile yavaşladı. Son çare UEFI Windows hazırlayıp UEFI format attım, bu sefer iyice gitti bilgisayar. 2 saatte anca açılıyor. HDD'yi formatta komple sildim, farklı Windows 10 indirip formatladım. Driverleri falan resmî sitelerden indiriyorum 3. parti yazılım yok, tertemiz bilgisayar formattan sonra bile 1 gün içinde takılıyor hiçbir şey yüklemeden. Ve bir de artık BIOS'da flash UEFI olarak gözüküyor, normal Windows olarak yazdırsam da. Ve HDD de Windows boot manager olarak görünüyor. Toshiba HDD yazanı seçince açılmıyor bilgisayar, Windows boot manager Toshiba'yı seçmem gerekiyor açılması için.

Sistemim de fena sayılmaz.
  • 12 GB DDR4 RAM
  • 1 TB harddisk
  • Nvidia GeForce 940M 2 GB paylaşımsız ekran kartı
  • i7 2.50 GHz 6. Nesil işlemci
Ben bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayarım henüz 2. senesini yeni bitirdi, garanti dışı yani.

Yardımlarınızı bekliyorum, format atmaktan, uykusuz kalmaktan, sinirden delirmek üzereyim.

Herkese teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler bana da hdd kaynaklı sorun olarak geliyor ama Windows 7 ye geri döneceğim bu gece birde onda deneyeceğim. Tam şuan formatta biraz bekleyin kısmında yarım saattir dönüyor format. Scvhost hatası verdi artık format atarken bile hata veriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı