GeForce 9500 GT sistem yavaşlıyor

ahmethts16

Centipat
Daha fazla  
Merhaba her şeyi detaylı şekilde anlatıyorum.
Eski bir sistemim var.
Ga H55m s2.
i3 540.
NVIDIA GeForce 9500 GT.
2×4GB DDR 3 1333 MHz RAM.
300W PSU.
Bu sistem hiçbir sorun yaşamadan çalışıyordu. Bende ekran kartı değiştirmeye karar verdim. Ekran kartı testlerini falan attı alacağım kişi. Daha sonra bende MSI GT 730 2 GB ekran kartını almaya karar verdim.
Cihazı dün teslim aldım. Ve takmayı denedim bir kez açılıp hemen kapandı. Sonra eski ekran kartını geri taktım. Windows ekranı geldi belli bir süre sonra tekrar kapandı. Bende BIOS pilini çıkartıp takmayı denedim birkaç sefer. Her seferinde açık kaldığı süre biraz daha arttı. Ve en son da kapanmadan çalışmaya devam etti. Daha sonra tekrar yeni aldığım ekran kartını takmayı denedim. MSI GT 730 2 GB ve 2 kez aç kapa yaptı direk sonra 3. de görüntü geldi ve açıldı. Ama çok yavaştı bende driver kurmayı denedim. Ve sonuç hala yavaş daha sonra akşam yattım. Sabah tekrar eski ekran kartını takayım dedim. Ve bir baktım eski ekran kartındada çok yavaş çalışıyor. Sonra Görev Yöneticisi'ni açınca işlemci 1.4 GHz'lerde geziyordu (i3 540) ve kullanım %12'lerde falandı bazen %1'e iniyordu. Bende format atmayı denedim. Ve attım sonra format kuruldu. İnternetsiz kurulum yaptım driver olmadığı için. Daha sonra eski ekran kartının sürücüsünü yükledim. Yüklemeden önce aynı yavaşlıktaydı yükleyince de değişmedi. Daha sonra Görev Yöneticisi'ni açtım ve şu an işlemci 0,47 GHz de kullanım %0'a bile düşüyor.

17204567916174397942208423365818.jpg

Bu şekilde bende ne yapacağımı şaşırdım ekran kartı için dünden beri uğraşıyorum zaten halsizim bir de bunun çözümü nedir? Yardımcı olur musunuz?
PC'yi kaybetmek istemiyorum her türlü çözüme açığım.

@GFYT

Eski bir sistemim var.
Ga H55m s2.
i3 540.
NVIDIA GeForce 9500 GT.
300W PSU.
Bu sistem hiçbir sorun yaşamadan çalışıyordu. Bende ekran kartı değiştirmeye karar verdim. Ekran kartı testlerini falan attı alacağım kişi. Daha sonra bende MSI GT 730 2 GB ekran kartını almaya karar verdim.
Cihazı dün teslim aldım. Ve takmayı denedim bir kez açılıp hemen kapandı. Sonra eski ekran kartını geri taktım. Windows ekranı geldi belli bir süre sonra tekrar kapandı. Bende BIOS pilini çıkartıp takmayı denedim birkaç sefer. Her seferinde açık kaldığı süre biraz daha arttı. Ve en son da kapanmadan çalışmaya devam etti. Daha sonra tekrar yeni aldığım ekran kartını takmayı denedim. MSI GT 730 2 GB ve 2 kez aç kapa yaptı direk sonra 3. de görüntü geldi ve açıldı. Ama çok yavaştı bende driver kurmayı denedim. Ve sonuç hala yavaş daha sonra akşam yattım. Sabah tekrar eski ekran kartını takayım dedim. Ve bir baktım eski ekran kartındada çok yavaş çalışıyor. Sonra Görev Yöneticisi'ni açınca işlemci 1.4 GHz'lerde geziyordu (i3 540) ve kullanım %12'lerde falandı bazen %1'e iniyordu. Bende format atmayı denedim. Ve attım sonra format kuruldu. İnternetsiz kurulum yaptım driver olmadığı için. Daha sonra eski ekran kartının sürücüsünü yükledim. Yüklemeden önce aynı yavaşlıktaydı yükleyince de değişmedi. Daha sonra Görev Yöneticisi'ni açtım ve şu an işlemci 0,47 GHz de kullanım %0'a bile düşüyor.

17204567916174397942208423365818.jpg

Bu şekilde bende ne yapacağımı şaşırdım ekran kartı için dünden beri uğraşıyorum zaten halsizim bir de bunun çözümü nedir? Yardımcı olur musunuz?

@GFYT

@SunSet bilgili olduğunu duydum bir bakar mısın?

Son düzenleme:
Eski bir sistemim var.
Ga H55m s2.
i3 540.
NVIDIA GeForce 9500 GT.
300W PSU.

Eki Görüntüle 2245922

@GFYT

@SunSet bilgili olduğunu duydum bir bakar mısın?

Anakartında bulunan CPU güç kablosunu çıkartıp tekrar tak bakalım.

0.47GHz boşta kullanım normal ki. İşlemcin eski işlemci, eski işlemciler böyle. Temel hız 1.20GHz yazıyor o hızı görmek istiyorsan yüksek performans ayarına al güç seçeneklerde o işlemci saati ile çalışacak. Oyuna falan girince kullanıma göre işlemci saati artacaktır. PC kapanması eski ekran kartın sürücü kuruluğu olduğu için kapanıyor ben öyle anladım anlatımından. DDU ile eski ekran kartın sürücüsünü kaldırıp yeni ekran ekran kartın sürücünün sürücüsünü indirip kurman gerekli. İnternetin yoksa şu an neyle yazıyorsan telefonla falan sürücüyü indirip yükleyebilirsiniz.

Yüksek performansa alamıyorum bilgisayar otomatik geri dengeliye çekiyor ve uygula butonu deaktif.

@SunSet hayır işlemcim normalde 3ghz 0.47 normal değil ve bu sabit bir değer ram kullanımı da 2gb %25 şeklinde sabit
ve yavaşlama sorunu geri geldi biraZ bekleyince ama cpu kullanım şuan %1 e düşmüyor asla 30-40 arası

@GFYT

17204673774376512167147205641844.jpg

Dosya Ekleri

• 17204674014194953992866596171108.jpg
    17204674014194953992866596171108.jpg
    235,2 KB · Görüntüleme: 23
Yüksek performansa alamıyorum bilgisayar otomatik geri dengeliye çekiyor ve uygula butonu deaktif.

@SunSet hayır işlemcim normalde 3GHz 0.47 normal değil ve bu sabit bir değer RAM kullanımı da 2 GB %25 şeklinde sabit.
Ve yavaşlama sorunu geri geldi biraz bekleyince ama CPU kullanım şu an %1'e düşmüyor asla 30-40 arası.

@GFYT

Eki Görüntüle 2246179

SSD modeli nedir? Kullandığın RAM'ler birbirinin aynısı mı? PSU da yapar bu sorunu, kaliteli bir marka mı kullanıyorsun?

SSD bu RAM'ler aynı PSU daha önce başka bir konuda atmıştım. Size 300W 2010 sistem ilk günden beri aynı sadece RAM'ini degistirmistim. O zaman bir problem yoktu. Ekran kartını ilk degistirdigimde de sadece Windows geldiğinde hemen kapanıyordu. Eskisini takınca düzeldi. Tekrar değiştirmeyi deneyince yavaşladı. Ve eski ekran kartına geçmek te fayda etmedi.

17204676449862044539258102933582.jpg

Screenshot_2024-07-08-08-36-40-943_com.miui.mediaviewer-edit.jpg

He bir de sorun PSU'dan sa 250 watt eski PSU'yla denesem sorunun PSU'da olduğu anlaşılır değil mi?

@GFYT

Ve yüksek performansa alabildim ama hala sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD bu RAM'ler aynı PSU daha önce başka bir konuda atmıştım. Size 300W 2010 sistem ilk günden beri aynı sadece RAM'ini degistirmistim. O zaman bir problem yoktu. Ekran kartını ilk degistirdigimde de sadece Windows geldiğinde hemen kapanıyordu. Eskisini takınca düzeldi. Tekrar değiştirmeyi deneyince yavaşladı. Ve eski ekran kartına geçmek te fayda etmedi.Eki Görüntüle 2246182Eki Görüntüle 2246205

He bir de sorun PSU'dan sa 250 watt eski PSU'yla denesem sorunun PSU'da olduğu anlaşılır değil mi?

@GFYT

Ve yüksek performansa alabildim ama hala sorun devam ediyor.

Sorunu tetikleyecek bir faaliyet yaptınız mı? BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp tekrar deneyin.

hayır işlemcim normalde 3ghz
Turbo saat hızınız olabilir. Boştayken neden 3GHz kullansın anlayamadım.
Ve eski ekran kartına geçmek te fayda etmedi.
Sürücü kuramamışsın ki. Ekran kartının kendi sürücüsü indirip kursanız PCI sürücüsü de kurulacak.

Bence İnterneti bağlayıp Windows güncellemeleri yapın daha sonra ekran kartın son sürücü kurun. İşlemcinin Chipset sürücülerini kurun. Bilgisayar çok eski başka yerden de sorun çıkabilir. Belki tesadüf olarak ekran kartını değiştirince başka donanım da sıkıntı olmuş olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı