Geforce 9800GT Afterburner ile Overclock Yapma

Bende Asus'un EN9600GT 1 GB GDDR3 ekran kartı var. Nvidia'nın sitesinde 650 MHz çekirdek hızı yazıyor lakin, benim kartım 600 MHz hızda çalışıyor. 650 MHz çekince sapıtmaya başlıyor :D

Soğutması falan iyi mi ? Yavaş yavaş arttır bakalım en fazla kaç olacak. :D

Vallaha hocam :D Ekran kartı zamanında 97 derecede çok çalıştırılınca böyle oluyor galiba :D
Soğutucu bloğu çıkartıp termal macununu yenilediniz mi hiç ? Ben 9500 GT kullanırken yılda 1 kez yenilerdim. Etkisi oluyor yaşlanmaz işlemcisi. Kartımı toza karşı korurdum.

Zamanında bende değildi kasa başkasınındı. Kendine PC alınca ben aldım. İçini açtığımda anakart yorgana sarılmış gibiydi :D

Benim eski sistem:

-Foxconn anakart 775 pinli işlemci soketi vardı 2 adet DDR2 bellek slotu.
-Pentium4 ve Core 2 serisi bir işlemci.
-80 GB Seagate HDD.
-3 GB DDR2 bellek.
-Zotac Nvidia 9500GT 1 GB 128 bit.
-Tüplü monitör

2006 yılında babam almıştı Casper'dan, ekran kartı falan yoktu biz eklemeler yaptık :) 2008 yılında yanılmıyorsam ekran kartına 130 lira para vermiştik geçtiğimiz eylül ayında 100 liraya sattım :) Aradan 10 sene geçmesine rağmen iyi bir karttı. Alan kişi memnun kaldı gerçekten çok teşekkür etti çünkü piyasada benimkinden çok çok hor kullanılmışları ve kalitesizleri 80-90 liraya satılıyor. Siz o kartı iyi temizleyin ileride nostalji olacak o kart :)

Benim eski sistem:

-Foxconn anakart 775 pinli işlemci soketi vardı 2 adet DDR2 bellek slotu.
-Pentium4 ve Core 2 serisi bir işlemci.
-80 GB Seagate HDD.
-3 GB DDR2 bellek.
-Zotac Nvidia 9500GT 1 GB 128 bit.
-Tüplü monitör

2006 yılında babam almıştı Casper'dan, ekran kartı falan yoktu biz eklemeler yaptık :) 2008 yılında yanılmıyorsam ekran kartına 130 lira para vermiştik geçtiğimiz eylül ayında 100 liraya sattım :) Aradan 10 sene geçmesine rağmen iyi bir karttı. Alan kişi memnun kaldı gerçekten çok teşekkür etti çünkü piyasada benimkinden çok çok hor kullanılmışları ve kalitesizleri 80-90 liraya satılıyor. Siz o kartı iyi temizleyin ileride nostalji olacak o kart :)
Kesinlikle hocam :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı