GeForce GT 1030 algılanmıyor

Alim Sahin

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2020
Mesajlar
16
Merhabalar, geçen gün MSI GeForce GT 1030 2GH lp OC 2 GB DDR3 ekran kartını aldım. Bilgisayara bağlayıp açınca mavi HP ekranı gelip orada kalıyor.
Sıkıntının BIOS'tan olduğunu düşünüp BIOS'u güncelledim gene mavi ekranda HP yazısı kaldı. Daha sonra internetten biraz araştırdım ve o ekranı geçip Windows ekranına kadar geldim. Birkaç saniye hiçbir sorun olmadan yüklerken bir anda ekran kararıyor ve bip sesi geliyor daha sonra ekran kaymış bir şekilde bilgisayar açılıyor.
Bilgisayarın çözünürlüğünü değiştirmeye çalışınca görüntü daha da bozuk oluyor ve aygıtlardan ekran kartını algılamayıp "micorosft temel görüntü bağdaştırıcısı" yazıyor.
Ne yaparsam bu sıkıntıyı çözüp ekran kartımı düzgün bir şekilde kullanabilirim?

Sistemim:
İşlemci: Intel Core i7-2600 CPU 3.40 GHz.
RAM: 8 GB DDR3.
Anakart: Foxconn 2abf.
Güç kaynağı: PCB230 Power Supply (sanırım 300-350 Watt arası)
Ayrıca kasam HP Pro 3400 series MT ve HP'nin kendi programını kurup başka indirmem gereken BIOS sürümü var mı diye baktım bulamadım şu anda güncel BIOS seviyesi v7.16.
 
Doğru sürücüsü kurduğunuzdan emin misin? Aygıt yöneticisindeki microsoft temel görüntü bağdaştırıcısının donanım kimliğini atar mısın?
Şu anda ekran kartı bilgisayara takılı değil takınca atmaya çalışacağım ayrıca yanlış programı da kurtmuş olabilirim doğru olanı nereden bulabilirim?
 

Geri
Yukarı