Geforce GTX 770 Ekran kartı VBIOS Güncelleme

Bu video 09:25'de basliyor Windows 98 kurup hepsini böyle yapip yapabillirim herhalde Recep Baltas ve Ali Güngör'e güveniyorum.
Burada Recep veya Ali bey'e güvenip güvenmemen ile alakalı değil. Yukarıda bahsettiğim durum işlemin kişiye göre uygun olup olmadığıdır. Eğer videoya göre yapsan yapamayacaksın çünkü sana özel yapılmış bir video değil. Orada fvbios yazıyor ama sende o dosya olmadığı için uyarı alacaksın. Yapacağın işlem;
İndirdiğin güncel bios'un adı budur Palit.GTX770.2048.130704.rom, bu dosyanın ilk önce adını GTX770.rom olarak değiştirin.
98 ekranında ise alttaki komutu yazmanız gerekecek ve enter'a basacaksınız.
nvflash -4 -5 -6 GTX770.rom

Benim karta da VBIOS güncellemesi gelmiş. Gerekli mi? Avantajları ne olur?
Kendi konunuzu açıp sorabilirsiniz. Şuan kullandığın ile geldi dediğin güncelleme bilgilerini karşılaştırıp hızları görebilirsin. Eğer üretici sitesi ise geliştirmeleri orada yazar.

Son bir soru daha bu kodu yazdim ve onayliyacakmisin diye bir sey geldi Driverlar sadece son 2 harf farkli bide Board diye bir kisim var onda da 2 harf farkli bu normal midir? Board dedigimiz sey uyusmali midir ?
Yanlis bir VBIOS indirip PC'mi bozacak halde degilim, eger yanlis VBIOS aldin derseniz yapmayacagim. Yok dogru ise kesin yapacagim, son gelismeleri size söylerim insallah olur:)

Bazi Internet sitelerinde duydum ki gercekten cok riskli bir güncellestirmeymis. Ilk BIOS sürümümü güncelledigimde böyle bende cok tedirgin oluyordum ama bana göre BIOS güncellemek hic riskli degil :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazi Internet sitelerinde duydum ki gercekten cok riskli bir güncellestirmeymis. Ilk BIOS sürümümü güncelledigimde böyle bende cok tedirgin oluyordum ama bana göre BIOS güncellemek hic riskli degil :)
Riskli değil diyorsun ancak ekranın hiç gelmediğini görünce bakalım bu sözünü hatırlayabilecek misin?! :D
Yanlis bir VBIOS indirip PC'mi bozacak halde degilim, eger yanlis VBIOS aldin derseniz yapmayacagim. Yok dogru ise kesin yapacagim, son gelismeleri size söylerim insallah olur:)
Uyumlu olarak gözüküyor ancak biraz risk alman gerekecek tabi ki. Zaten yanlış ise zaten yukarıda kaç sefer yazdım ne yapacağını.

Bir de @Recep Baltaş'dan duymak istiyorum acikcasi VBIOS güncellestirmesini cok yapmak istiyorum. Peki yanlis gitme orani kactir ? :lanet:

Riskli değil diyorsun ancak ekranın hiç gelmediğini görünce bakalım bu sözünü hatırlayabilecek misin?! :D

Uyumlu olarak gözüküyor ancak biraz risk alman gerekecek tabi ki. Zaten yanlış ise zaten yukarıda kaç sefer yazdım ne yapacağını.
Board dedigimiz sey nedir ve eski VBIOS ile uyusmali midir ? Eger bilmiyorsaniz bilen birisini cagırabillirsiniz.

Board dedigimiz sey nedir
Board ingilizce çeviride bile çevirebilirdin. Türkçesi karttır.
eski VBIOS ile uyusmali midir ?
Eski bios ile neden uyuşması gereksin?
Eger bilmiyorsaniz bilen birisini cagırabillirsiniz.
Bilmeyen kişi yukarıda size verdiğim cevapları verebilir mi? Eğer siz bilmiyorsanız yukarıda yazdım yine ne yapacağınızı. Kısaca korkuyorsan yapma.

Söylemek istedigim sey su; Yeni kart ile eski kart uyusmali midir? Anlamadiysaniz size kisaca anlatayım. Örnek: Technopattaki VBIOS videosunu izlemissinizdir umarim, eger siz o videoya bakarak 14:40 dakkikaya atlarsaniz orada eski VBIOS'unu görebillirsiniz. Onun altindaki board kismini kastediyorum. Yeni VBIOS'a baktiginizda yeni VBIOS'u görebillirsiniz, onun altinda board vardir aynisi zaten.

VBIOS versionlari farkli iken board farkli degildir! Bende ise su VBIOS versionu sadece 2 harf farkli, onlarda en sondalar bunda özel bir sey yok. Ama kart versionu bende degisiktir, sadece 2 harf onlarda en sonda, bu iste korkutuyor beni yoksa yaparim. Benim yani su andaki VBIOS versionunu indirdim siteden, hersey ayniydi versionlari kart dedigimiz sey. Ki zaten bir sey yanlis giderse garantisi var, garantiye gönderip yapabilirim herhalde? Garanti disi kalma ihtimalli var midir ?

Ki zaten CS:GO oynarken bazen "Nvidia kernel mode driver crashed" hatasi aliyorum. Ilk önce yeni NVidia sürücüsünü indirip restart ettim ve mavi ekran verdi. Allahtan Windows 8.1.3 diye bir isletim sistemi var kurtarma sistemi ile kurtardim geriye alarak. Galiba VBIOS ya crash verdi yada bozuldu benim tahminim bu. O yüzden bunu hemen yapmak istiyorum!:)

Yeni kart ile eski kart uyusmali midir?
Evet uyuşmalıdır.
Technopattaki VBIOS videosunu izlemissinizdir umarim, eger siz o videoya bakarak 14:40 dakkikaya atlarsaniz orada eski VBIOS'unu görebillirsiniz.
Hayır izlemedim, çünkü gerek duymuyorum.
Ama kart versionu bende degisiktir, sadece 2 harf onlarda en sonda, bu iste korkutuyor beni yoksa yaparim.
Kart versiyonu değişik olsa da uyum sağlayabiliyor. Yukarıda kaç kere "sen bilirsin" dediğim yerler "bu riski alabiliyorsan yap" demeye geliyor.
Garanti disi kalma ihtimalli var midir ?
Evet var. Karta fiziksel hasar verirse kapsam dışında.
Ki zaten CS:GO oynarken bazen "Nvidia kernel mode driver crashed" hatasi aliyorum.
Bu hata illede bios ile alakalı olmayabiliyor. Mavi ekran alıyorsanız dump dosyalarını paylaşmanız gereklidir, bunun için yeni konu açıp sorabilirsiniz.
Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

Peki güncellersem performans artisi yükselir mi ?

Dogru bir VBIOS dosyasini aldiginizi nasil emin olabilirsiniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı