GeForce Now Türkiye sunucusu paket kaybı

clonpear

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2020
Mesajlar
42
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler. Kablolu bağlanmama rağmen GeFroce Now Türkiye sunucusunda paket kaybı sorunu yaşamaktayım. Normalde herhangi bir oyunda bir paket kaybı yaşamadım. İnternet üzerinden de paket kaybı ile alakalı testler yaptım fakat bir sıkıntı göstermedi. Buna karşın GeForce Now'ın Türkiye sunucusunda testler yaptığım zaman paket kaybı göstermekte ve GeForce Now'da oyuna girdiğimde de bundan kaynaklı bulanıklaşma olmakta. İnternet sağlayıcım Turkcell Superonline ve 100 Mbps içeren bir paket kullanıyorum. Ayrıca GeForce Now'ın Türkiye sunucularının bulunduğu Ankara'da yaşamaktayım ve öyle ücra bir köşesinde de yaşamıyorum.

Farklı bir bilgisayar ve kablo ile de sonuç tamamen aynı. Paket kaybı arada yüzde 6-12 arası değişirken bazen yüzde 99.8 e kadar gösteriyor. Bu sonuçlara bir anlam veremiyorum. Bu sorunu önceden bildiğim için Mart ayının 3'ünde GeForce Now powered by Gameplus'ın kendi sitesi olan "gameplus.com.tr" adresindeki bize ulaşın kısmından kendilerine mail attım fakat bir geri dönüş hiçbir zaman olmadı. Ya sorun Turkcell'in sunucularında ya da verdiği internet hizmetinde. Turkcell Superonline'ı aradığımda tabii ki herhangi bir sorun görmediklerini, her şeyin düzgün çalıştığını söylediler. Ben açıkçası bu sorunun çözüleceğine inanmıyorum. Klasik öbürü diğerine, diğeri öbürüne yönlendirecek. İlgili screenshotları paylaşacağım. Sorunun çözülmeyeceğini biliyorum. Buraya sadece görülsün diye yazıyorum. Herkese iyi forumlar.
 

Dosya Ekleri

  • GeForce Now TR Sunucusu İnternet Testi.png
    GeForce Now TR Sunucusu İnternet Testi.png
    297,7 KB · Görüntüleme: 190
  • GeForceNow TR Sunucusu İnternet Testi 2.png
    GeForceNow TR Sunucusu İnternet Testi 2.png
    195,6 KB · Görüntüleme: 167
  • İnternet Hız Testi.png
    İnternet Hız Testi.png
    212,4 KB · Görüntüleme: 142
  • Paket Kaybı Testi.png
    Paket Kaybı Testi.png
    73,5 KB · Görüntüleme: 163
Aynı sorun bende de var. CS:GO oyununda paket kaybını test ettiğimde hiç paket kaybı yaşamamıştım. Geforce NOW'un test sonuçlarında kesinlikle bir sıkıntı var, millette de görmüştüm zaten benzer sorunları.

Yani telaşa gerek yok, yanlış gösteriyor diye düşünüyorum.
 
Aynı sorun bende de var. CS:GO oyununda paket kaybını test ettiğimde hiç paket kaybı yaşamamıştım. Geforce NOW'un test sonuçlarında kesinlikle bir sıkıntı var, millette de görmüştüm zaten benzer sorunları.

Yani telaşa gerek yok, yanlış gösteriyor diye düşünüyorum.
Maalesef %98 göstermediği zaman 8-10 arası gösteriyor ve oyun içi de aşırı bir bulanıklaşma oluyor. Keşke sadece böyle göstermelik olsaydı ama maalesef durum bu değil.
 
Sunucuda sıkıntı büyük ihtimalle. Globalde oynarken bir sıkıntı yaşamadım ama buradaki sunucularda bulanıklaşma oluyor.
 
Laptop ımı ve ethernet kablomu alıp bir arkadaşa gittim. Kendisi benden yaklaşık 7-8km falan uzakta oturuyor. Aynı şekilde kendisi de Turkcell Superonline ve de benimle aynı paketi kullanıyor. Sonuçlar tertemiz. Açıkçası gerçekten neden kaynaklandığını anlamak güç. Bu arada yukarıda belirttim fakat bunun sadece sistem üzerinde gözüken bir hata olduğunu söyleyen arkadaşlara tekrar belirtmek istiyorum. Arkadaşlar oyunları oynamaya her çalıştığım zamanda sağ tarafta internet problemim olduğunu gösteriyor ve de oyunlarda aşırı bir bulanıklaşma oluyor. Bu yüzden oyunların etkilendiğini ve de sorunun sadece göstermelik olmadığının altını bir daha çizmek istiyorum.
(16.03.2021): Bugün evime gelen teknik servis çalışanları modemimi değiştirdiler ve bir test daha yaptım. Sonuçlar aynı. Yarın için tekrar geri dönüş sağlayacaklarını söylediler. Eğer yarın sorun tespit edilip çözüme ulaşırsa ilerleyen zamanlarda aynı sorunla karşılaşan kişiler için paylaşacağım.
 

Dosya Ekleri

  • AAAAAAAAA.png
    AAAAAAAAA.png
    198,4 KB · Görüntüleme: 139
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı