İnceleme GeForce NOW

Bugün indirimi görünce bir denemek istedim. 120TL karşılığında 1 aylık premium üyelik satın aldım. Deneyimlerimi aktaracağım. Artı ve eksi olarak renklendirdim.
  • Uygulama iyi tasarlanmış giriş yaptığınız anda ekranda önerilen oyunlar gösteriliyor tıklayıp oyuna giriş yapabiliyorsunuz. Xbox Gamepass uygulaması gibi teknik sorunlu değil.
  • Sahip olduğunuz oyunları oynayabiliyorsunuz hesabınızı bir kere bağladıktan sonra bir daha giriş yapmanızı istemiyor.
  • Kütüphanedeki oyunları yüklemeden indirmeden ve bilgisayarınıza yük bindirmeden oynayabiliyorsunuz.
  • Bazı oyunlara girmek için 14 kişi olan sıraları bekliyorsunuz.
  • 36Mb/s stabil hızla görüntü çamur gibi oluyor. Bu hız yetersiz.
  • Rekabetçi oyunlarda oynanmayacak gecikme var çok fazla takılma oluyor.
  • WiFi bağlantısı ile durum daha da kötü hale geliyor.
  • Bağlantı kopabiliyor oyundan atabiliyor.
  • 6 saat oturum süresi var.
36Mb/s hız yetersiz geliyor bunu eksi yazmamın sebebi bu hız 4K bir film stream etmek için yeterli geliyor ancak GeForce Now 720p görüntüyü sağlayamıyor. WiFi ile oynanmayacak düzeyde 20ms gecikme var bu seviyede olmasını beklemiyordum. CS:GO'da görüntü gayet iyiyken Apex Legends'da yağlı boya gibi. DAYZ Standalone açılmadan oyundan atıyor. Bu hizmet bence şuan için çok yetersiz fiyatıda yüksek oyunlarada sahip olmak zorundasınız. Teorik olarak güzel bir hizmetken pratikde çok yetersiz. Oyuna sahip olma olayınıda Demolar ekleyerek çözmeye çalışmışlar özellikle sıra bekleme olayını hiç sevmedim internet hızım yetersiz ki 1080p için 25Mb/s gerektiği belirtilmiş ben stabil 36Mb/s hız alıyorum 720p için yeterli gelmiyor.

Oyunlara sahip olmak gerekiyor onu unutup gamepass gibi diye düşünerek aldım o yüzden elimde olan ve ücretsiz oyunları deneyebildim rekabetçi oyunlarda sizce nasıl?
Hocam Steam üzerinden alınan EA Play için destekleri var, Xbox Game Pass desteği de yakında gelecek diyorlar. Benim kendi deneyimim gayet iyiydi.

Şuan ki PC'me erişene kadar da hep GeForce NOW kullandım. 200 Mbps'lik fena değil derecesinde bir Internet'le sorunsuz oynamıştım.

GeForce NOW mantıklı hizmet ancak Türkiye sunucuları kesinlikle yetersiz ve yabancılara RTX 40 serisi sunuluyorken hâlâ Türkiye'de RTX 20 serisi sunuluyordu diye hatırlıyorum. En son kullandığım zamanlarda öyleydi. Açıkçası hâlâ da değiştiğini sanmıyorum ve GeForce NOW'a güvenmemenizi tavsiye ederim. Sebebi de zamanında aylık 200 saat oynama sınırı tarzında bir kısıtlama getirip tepkiler üzerine kaldıran bir firma ve bu kısıtlama sadece Türkiye sunucusuna özeldi. Adamların Türk sunucularına karşı bir garezi olmalı ve fiyatına neredeyse sürekli zam geliyor. Kullandığım zamanda sonraki abonelik yenileme zamanında fiyatı genellikle zamlanmış oluyordu.

Sistem mantıklı ve güzel ancak sistem Turkcell'in elinde olunca biraz sıkıntı. Turkcell iş ortağıydı diye hatırlıyorum. Türkiye şartlarında herkeste dört dörtlük bilgisayar olmayabiliyor ve ekonomik şartlarda bu durumu normal karşılıyorum. Bu tarz bulut hizmeti sunan platformlarla uğraşmaktan ziyade alma imkanınız varsa taksitli bilgisayar almanızı tavsiye ederim. Daha mantıklı duruyor. 10-20 bin TL aralığına çoğu oyunu 1080p ayarlarda oynatabilen ortalama bir sistem dizilebiliyor.

Hocam 6 saat oyun suresi bence gayet yeterli bir oyunu sikilmadan 6 saat oynayabiliyorsaniz helal olsun.
Benim tek oturuşta en uzun oyun sürem 4 saatti sanırsam, oda Witcher 3 oynarkendi.

@RecepBaltaş'ıSevenİnsan YouTuber'lara reklamdan ziyade GeForce NOW üyeliği satın alırken 15 Mbps internetin yeterli olduğu yazıyor ancak yetmiyor. Avrupa sunucuları için yetebilir belki ancak Türkiye sunucuları için kesinlikle yeteceğini düşünmüyorum. Oyunu çamur çamur oynarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı