GeForce NOW'a 200 saat sınırı geldi

Gayet makul sınırlama, GFN'nin çok ciddi eleştirilecek yanları var ama bu durum gayet normal. Daha fazla oynamak isteyenler ona göre para ödemeli, 30 gün aralıksız oynayan kişi ile günde 2-3 saat oynayan kişi tabii ki aynı ücreti ödemeyecek.

Nvidia asıl parasını ekran kartı satmaktan kazanan bir firma olduğu için bu sistemlerin çok gelişmesi işlerine gelmiyor. Bunu engellemek için bu pazara önden girdiklerini düşünüyorum. Bunu da sisteme gereksiz kısıtlamalar koyarak yapıyorlar. Mesela sahip olduğunuz oyunu onların bilgisayarı üzerinden oynayamıyorsunuz. Telif haklarını bahane ediyorlar ama o durumda telif hakkı olmaz. Ortağı oldukları oyun firmaları ile beraber danışıklı dövüşte bulunuyorlar. Çok fazla komplo teorisi gibi oldu ama bence doğru.
Arkadaşım, sınırlama sadece Türkiye'ye özel, o ürettiğin komplo teorisi zaten tutmuyor. Ayrıca böyle bir mağduriyet oluşturan, kazancından başka bir şey düşünmeyen bir şirketin nesini savunuyorsun onu da anlamıyorum.
 
Son düzenleme:
GFN zamanında almıştım pişman olmuştum. Gittikçe rezilleşen bir sistem haline döndü. Yorumlara baktımda halinden memnun olanlar varmış bu sistemden. Allah akıl fikir versin bu sistemi savunan insanlara ne diyelim vallahi Türkiye zaten bu adamlar yüzünden bu halde ya halinden memnun olup ve üzerine bunu savunan kişilerden. Ben parasını ödedikten sonra neden sınırlama geliyor nasıl bir mantık bu hala anlamıyorum. Zaten devamlı artan fiyatları var üzerine bir de sen sınırlama getiriyorsun rezillik tamamen başka açıklaması yok.
 
Bu hâliyle bile her gün yaklaşık 6,5 saat oyun oynayabiliyorsunuz. Çok düşük bir sınır değil fakat bu karardan geri dönülmeyecekse ek ücret karşılığında uzatma seçeneği sunulması mantıklı olabilir. iPad ve MacBook için çok güzel bir servis.

Zaten yüksek fiyata satıyorlar paketleri. Bir de ek ücret verip saati artırıyorsak ne anlamı kaldı GeForce NOW'un?
 
Zaten yüksek fiyata satıyorlar paketleri.
190 TL, güncel kurla yaklaşık 10 dolar ediyor. Elektrik gibi birçok masraf düşünüldüğünde aslında o kadar da pahalı sayılmaz. Ülkenin mevcut durumu nedeniyle ne yazık ki sıradan bir kutu içecek bile çoğu yerde 25 TL olmuş.
Bir de ek ücret verip saati artırıyorsak ne anlamı kaldı GeForce NOW'ın?
Gelen e-postaya göre sadece 11+1 aylık paketi satın aldığınızda 200 saat sınırından etkilenmiyorsunuz. Sürekli olmayan kullanımlarınızda dahi 200 saat sınırından etkilenmemek için uzun süreli paket almanız gerekiyor. Örneğin evde RTX 4080 gibi parçalara sahip olan iyi bir bilgisayarınız varsa ve sadece seyahat sırasında MacBook'unuz ile oyun oynuyorsanız yine 1 senelik paket almanız gerekiyor ve gerçekten saçma bir durum. Bu karardan geri dönülmeseydi en azından uzatma seçeneği sunulabilirdi.

Tabii ki kötüye kullanım varsa ilgili hesapları tespit edip kapatmaları çok daha mantıklı bir seçenek. Kayıt sırasında cep telefonu numarası isteniyor. Sürekli yeni hesap açılması pek kolay değil. Servis kapasitesi için 200 saat ile sınırlı bir paket sunulması gerekiyorsa bunun üst bir paketten daha ucuz olması veya yapılacak olası bir zammın yerine gelmesi gerekiyor. Mevcut paketleri 200 saat ile sınırlayıp herkesi 1 senelik paket almaya zorlamak hiç kullanıcı dostu değil.
 
Bir yandan "günde 7 saat mı oynayacaksınız zaten" demek geliyor, bir yandan da "zaten aylık ödeme gibi bir rezilliğe sahipken ayrıca bu mu eklenecek" demek geliyor...

Kral 67 pingle rekabetçi oyunları oynamak gerçekten imkansız.
Ben 300-400 ortalama ile oynuyorum :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı