Geleceğe doğru 1080P mi yoksa 2K mı ?

Şahsen ben 1080p de kalırdım çünkü alım gücüm düşük , hem ekran kartına hem monitöre fazla para vermek istemiyorum. Zaten gözlerimde pek iyi göremediği için 1K ile 2K çözünürlük arasındaki farkı ayırt edemiyorum .:)

En iyisi AMD ekran kartları ile Freesync destekli bir monitör alıp VSR ile kullanmak :D Freesync açık olduğu sürece en ufak bir uyumsuzluk yaşamazsınız.
2K monitörler yavaş yavaş yaygınlaşacaklar. Şuan fiyatları çok pahalı, almaya değmezler. Ancak millet 2K'ya döndükten sonra şuanki 1080p gaming monitör fiyatlarına yaklaşacaktır 2K'lar. O zaman biz düşük-orta bütçeli kullanıcılar için düşünülebilir :)

Günümüzde halen 5 yıl önce alınmış 768P çözünürlük monitör kullananlar var. 1080'de yakın zamanda 768P gibi geri planda kalacak. Artık üst seviye sistemlerde ideal standart 2K çözünürlükten başlıyor.
Ben halen 1024p monitör kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı çıkarmıyor.

Günümüzde benim gibi bütçesi olmayıp halen casper mağduru olanlar var.1366x768 de düşük ekran kartlarıyla oyun oynamaya çalışanlar var.Gelecekde de illakin düşük bütçeli insanlar 1080 tercih edecektir.Ama bütçe el verdiğinde tabikide 2K sistemler ileriye dönük olacaktır.Ancak bir anda 1080 ler ortadan kalkmayacak.1080x1920 sisteme halen geçemeyen arkadaşlar var.

İyi hoşta herkes güncel teknoloji diyor bilmem gelecek diyor performans diyor bunlar güzel şeyler ama biraz realist olun ülkenin alım gücü gerçekten var mı ? 1 dolar 3 tl Asgari ücret 1300 lira bir insan 1 ay çalısıp MSI GTX1060 alacak parayı alamıyorken 2k 4k bence anlamsız 1080p gayet iyidir MSIRX470 al uzun sürede seni götürür emin ol. 4k felan kullananlar ileri seviye kullanıcılar ve emin ol bu kullanıcı kitlesinin pazardaki payı %5 lerde bile değil.

Farklı bişey söylemiyoruz k üsttei ben açıkça üst düzey sistemlerde diye belirttim zaten. Ülkenin alım gücü kişi başına gelir sadece bu sektörde değil hayatın tüm alanında kendini belli ediyor. En basitinden trafiğe çıktığında yolda gördüğün genelde orta direk araçlar iken burda da genel itibarıyla 2000-3000 TL bandında sistem kullananlar çoğunlukta. Tek istisna telefon olarak görünüyor öyleki asgari ücretle geçim sağlayan kişide gerekirse boğazından kesip son model akıllı telefon alıyor zenginide aynı modeli alıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı