Geleceği olan yabancı dil önerisi

dilci123

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene YKS'ye gireceğim ve her ne kadar hayalim olsa da netlerim düşük olduğu için İngilizce bölüm kazanamam, sizce İngilizce dışında hangi dil okumak mantıklı? Rusça mı, Almanca mı, Fransızca mı? Zorluğu umurumda değil, gelecek iş imkanları için hem burada hem yurt dışı için hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene YKS'ye gireceğim ve her ne kadar hayalim olsa da netlerim düşük olduğu için İngilizce bölüm kazanamam, sizce İngilizce dışında hangi dil okumak mantıklı? Rusça mı, Almanca mı, Fransızca mı? Zorluğu umurumda değil, gelecek iş imkanları için hem burada hem yurt dışı için hangisi daha mantıklı?

Saydığınız diller içerisinde bana en mantıklı Rusça geldi. Bunun dışında İspanyolca, Arapça'da öğrenebilirsiniz.

Sebebi ise şu Almanca ve Fransızca kullanılan ülkelerin hemen hepsinde İngilizce ile de anlaşabilirsiniz insanlarla ama Rusça konuşan insanlardan İngilizce bilmeyen çok kişi var.

Sebebi ise şu Almanca ve Fransızca kullanılan ülkelerin hemen hepsinde İngilizce ile de anlaşabilirsiniz insanlarla ama Rusça konuşan insanlardan İngilizce bilmeyen çok kişi var.
Fransız ve Almanlarda da çok var İngilizce bilmeyen. Dünya üzerindeki şirketlerin çoğunluğu bulunduğu ülkenin ana dilini ister, genel olarak her yerde böyledir. Bence mantıksız bir argüman.

Benim düşüncem, günümüzde İngilizce + Almanca + Çince üçlüsünün önüne hiçbir şey geçemiyor. Yakın gelecekte de kolay kolay değişeceğini sanmıyorum. Doğu'nun yükselişte olduğu bir zamanda en az bir tane Uzak Doğu dili bilmek insanda çıtayı epey bir yükseltir.

Ben olsam Almanca seçerdim. Ana dili Türkçe olanlar için kolay bir seçenek bence. İş imkanları da gayet iyi Almanya'nın.

Fransız ve Almanlarda da çok var İngilizce bilmeyen. Dünya üzerindeki şirketlerin çoğunluğu bulunduğu ülkenin ana dilini ister, genel olarak her yerde böyledir. Bence mantıksız bir argüman.

Benim düşüncem, günümüzde İngilizce + Almanca + Çince üçlüsünün önüne hiçbir şey geçemiyor. Yakın gelecekte de kolay kolay değişeceğini sanmıyorum. Doğu'nun yükselişte olduğu bir zamanda en az bir tane Uzak Doğu dili bilmek insanda çıtayı epey bir yükseltir.
Çince dilinin pek popüler olduğunu bilmiyordum.

Öncelikle arkadaşımız dil üzerine okumak istiyor dikkat ederseniz. Kendisi "mühendis olacağım, işletme okuyacağım ya da doktor olacağım ve yurt dışında çalışacağım" o yüzden hangi dili öğreneyim demiyor.

Dil üzerine uğraşacak bir insan için Türkiye'de İngilizce'den sonra Rusça en öncelikli dillerin başında geliyor.

Dil üzerine kariyer planlayan bir insan Türkiye'de iyi derecede Rusça öğrendiği takdirde yurt içinde işsiz kalması hemen hemen imkansız. Milyonlarca turist geliyor ülkemize ve belki %90'ı İngilizce bilmiyor. Turizm alanında, acentelerde, otellerde, çevirmen olarak veya dil eğitmeni olarak bir çok iş imkanı mevcut.

Eğer yurt dışında başka işler yapmak için gitmek istiyorsa o zaman hangi ülkeye gideceğine karar verip o ülkenin dilini öğrenmesi öncelik kazanır elbette.

Ama özetle İngilizce olmazsa olmaz bir dildir, diğer dil için tam olarak ne istediğiniz ne planladığınıza göre karar vermeniz gerekir.

Sanırım Alman dili ve edebiyatı seçip yatay geçişle İngilizceye geçeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam saydığınız diller dışında bir dil önereceğim İspanyolca, Türkler için öğrenmesi daha kolay ve dünyada en çok kullanılan 2.dil o yüzden tavsiye ederim öğrenmesi çok zevkli bir dil bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı