Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha yüksek olacağını düşünüyorsunuz işte sorun orada. Kesinlik yok. Dediğiniz bundan belki 5 belki 10 yıl sonrası için geçerli olabilir ancak şu an şu durumda kesinlikle geçerli değil.
Gerçeği kadar sağlıklı olamayacağına eminim ben. İthal tohumlar gibi olur en fazla.

Acıyı hissedememeleri öldürülmeleri için bir sebep mi?
Bizim derdimiz bu hayvanların çok iğrenç durumlarda muhafaza edilmesi. Doğanın düzenini bozuyor muyuz kendi yetiştirdiğimiz, doğaya bir zararı olmayan bitkileri yiyerek? Ama hayvanlar için durum farklı. Sığırları doğaları dışında, çok fazla sayılarda çiftleştiriyoruz. Böyle olunca da atmosfere çok fazla zarar veriyorlar.
Sizleri anlayamıyorum ben bir insan neden kendi doğasında nefret eder ki?
Niye etmesin?
Daha yüksek olacağını düşünüyorsunuz işte sorun orada. Kesinlik yok. Dediğiniz bundan belki 5 belki 10 yıl sonrası için geçerli olabilir ancak şu an şu durumda kesinlikle geçerli değil.
Zaten günümüz için bir yapay et satışı söz konusu bile olamaz, dediğim gibi en iyi ihtimalle 10 yıl içinde piyasaya sürüleceğini düşünüyorum.
Gerçeği kadar sağlıklı olamayacağına eminim ben. İthal tohumlar gibi olur en fazla.
Gerçek kırmızı et sağlıklı değil.

Hocam yapay et gerçek et gibi tadı ve protein değerleri iyi olmadıktan sonra alınmaz. Ve normal etten daha ucuz olması gerekir. Fiyatı normal bir etten ucuz olmazsa bir kesim haricindeki insanlar dışında büyük birçoğunluk yine doğal et tüketir. Yani bir ürünün daha insancıl olması o ürünün yaygınlaşacağı anlamına gelmiyor. Ancak diğer ürünle arasında maddi olarak bir fark olursa yaygınlaşır. Siz duygusal ve insancıl yaklaşıyorsunuz fakat herkes böyle yaklaşmıyor. Bir şeyin cezbetmesi gerekir kısacası.

Şuan ki etin de saglık açısından seviyesi var. Mesela yapay saglıksız yemlerle beslenen hayvanların etleri ile dag daki otlardan beslenen dikkat çekiyorum dagda yetişen yabani otlar vs otlarla beslenen hayvanın eti arasında tad olarak daglar kadar fark var.

Doğa açısından gelirsek: Et zararlı

İnsan sağlığı açısından: Et zararlı

Hayvan Hakları : Olumsuz

Tamam anladım madem ki en ufak bir hissiyatınız yok. Etiğe inanmıyorsunuz, kabul. E mantıken de et tüketmek zararlı. O zaman daha neyi savunuyorsunuz. Daha fazla savunarak kendinizi "sadece keyif için yaşayan ve geri kalan hiç bir şey umrunda olmayan" insan yerine koyuyorsunuz. Yapmayın...

Nasıl yani? Demir kaynağı et sağlıklı değil. Bana bunu açıklar mısınız?

Nasıl yani? Demir kaynağı et sağlıklı değil. Bana bunu açıklar mısınız?
Örneğin tavuk eti yüksek doymuş yağ içerir ve bu da Kalp ve damar hastalıklarıyla ilişkilidir.
Kırmızı et ise Kolon kanseri, Diyabet ve felç riskini arttırır.

Bunu konu başında 'vejetaryen değilim' diyen birisi mi söylüyor? Dalga geçtiğinizi düşünmeye başladım.

Madem bu kadar hassasınız siz yapay et daha tam anlamıyla çıkmadan et yemeyip kendinizi otlara verebilirsiniz. 2 gün sonra foruma gelip 'bacağım kırıldı 70 gün oldu hala iyileşmedi' deyince anlarsınız ne demek istediğimi zaten.

Hah. yönteminiz bu mu? 3 dür dediğim hiç bir şeyi yanlışlayamadınız şimdi ise bana saldırıyorsunuz. Maddi durumum olduğu zaman yapacağım. Sağlıklı bir vejetaryen beslenme için ek takviyeler almalıyız ve bunlar da türkiye de pahalı. Öyle beslenmeye kalkışsam sokaklarda yatarım herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…