Ben zamanında iki yüzlülük yapmışım ve hala hayvanların yaşadığı zulümleri görüpte gözlerini yuman insanlar hakkında düşünüyorum. İki yüzlülük dememin sebebi; Eline bıçak alıp hayvanı kesemeyen kişilerin hazır et alıp olanlara gözlerini kapatması.
Sadece et değil hayvansal hiçbir besin tüketmeyeceğiz. Doğanın kanunu erkek civcivleri kesim makinelerinde öldürmek mi? Gagalarını sıcak bir bıçakla kesmek mi? Yoksa süt vermeleri için herhangi bir dana veya veteriner tarafından tecavüz ettirerek hamile bıraktırmak mı? Bence bunların hiçbiri doğanın kanunu değil. İnsanların yapmış olduğu canilik, vahşet. Tarih 21.yy hakkında hitlerden aşağı kalır yanımız olmadığını yazacak.
Tavuk Çiftliği ve Yumurta Çiftlikleri: Yemeklerinizde kullandığınız yumurtaların nasıl üretildiğini biliyor musunuz. Tüm dünyada ve Türkiye'de yumurta üretimi hakkında bilgi veren Mercy For Animals tarafından hazırlanmış bir video. Bu vahşete ortak olmayın buna dur demenin tek yolu tavuk...
Etçil bir hayvana otla beslenmesi gerektiğini söyleyen kişiler tamamen veganların felsefesini çürütmek için söylenmiş saçma şeylerdir. Kimse etçil olan bir hayvanı vegan yapamaz çünkü hayatını devam ettiremez ve ölür.
Doğadaki hayvanlar etle besleniyor olabilir ama sen etçil değilsin. Et yiyenlerin anlamadığı veya anlamak istemediği şey şu sanırım; aslan et yediği için seninde yemen gerektiğini düşünmek. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız sürekli et yerseniz ölme ihtimaliniz var çünkü bağırsaklarımız ve mide yapımız et için uygun değil. Evet, zamanında yoksulluk olduğu için atalarımız et tüketmişler ama şu an et tüketmeye ihtiyacımız yok. Teknoloji ne kadar ilerledi ama hala atalarımızın ve aslanların et yemesi bizi etkiliyor...
O zaman sizde şu an benim önceden düşündüğüm fikirlere sahipsiniz. Bir tarafınız hayvanlara zulüm edildiğini biliyor ve eti yediğiniz için kötü hissediyorsunuz ama sağlığınız için yiyorum diyerek kendinizi avutuyorsunuz. Aynı durumları bende yaşadım. O yüzden sana önerim earthlings(Şiddet ve vahşet içerir. Yaşı küçük olanlara izlemesi tavsiye edilmez ama Türkiye de küçük çocuklar bile kurban kesimini görerek travma yaşıyorlar...), what the healt, cowspiracy belgesellerine bakmanız.