Geleceğin insanları bu tarihe tiksintiyle bakacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kapak resminde daha çok canlıların zeka sıralaması gibi olmuş. Bu arada her türe göre kendi türü önemlidir.

Kapak resminde daha çok canlıların zeka sıralaması gibi olmuş. Bu arada her türe göre kendi türü önemlidir.

Bir de bu argümanlar hep diğer memeler üzerine yoğunlaşıyor. Böcekleri ilaçlarla boğarak, zehirleyerek korkunç şekilde ölmelerini sağlamak nedir desen ses çıkarmıyorlar. Kendi apartmanlarına gelen ilaçlama ekiplerini, belediyelerin ilaçlama arabalarını protesto eden bir tane vegan, hayvan sever görmedim.

Ben zamanında iki yüzlülük yapmışım ve hala hayvanların yaşadığı zulümleri görüpte gözlerini yuman insanlar hakkında düşünüyorum. İki yüzlülük dememin sebebi; Eline bıçak alıp hayvanı kesemeyen kişilerin hazır et alıp olanlara gözlerini kapatması.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sadece et değil hayvansal hiçbir besin tüketmeyeceğiz. Doğanın kanunu erkek civcivleri kesim makinelerinde öldürmek mi? Gagalarını sıcak bir bıçakla kesmek mi? Yoksa süt vermeleri için herhangi bir dana veya veteriner tarafından tecavüz ettirerek hamile bıraktırmak mı? Bence bunların hiçbiri doğanın kanunu değil. İnsanların yapmış olduğu canilik, vahşet. Tarih 21.yy hakkında hitlerden aşağı kalır yanımız olmadığını yazacak.

Etçil bir hayvana otla beslenmesi gerektiğini söyleyen kişiler tamamen veganların felsefesini çürütmek için söylenmiş saçma şeylerdir. Kimse etçil olan bir hayvanı vegan yapamaz çünkü hayatını devam ettiremez ve ölür.

Doğadaki hayvanlar etle besleniyor olabilir ama sen etçil değilsin. Et yiyenlerin anlamadığı veya anlamak istemediği şey şu sanırım; aslan et yediği için seninde yemen gerektiğini düşünmek. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız sürekli et yerseniz ölme ihtimaliniz var çünkü bağırsaklarımız ve mide yapımız et için uygun değil. Evet, zamanında yoksulluk olduğu için atalarımız et tüketmişler ama şu an et tüketmeye ihtiyacımız yok. Teknoloji ne kadar ilerledi ama hala atalarımızın ve aslanların et yemesi bizi etkiliyor...

O zaman sizde şu an benim önceden düşündüğüm fikirlere sahipsiniz. Bir tarafınız hayvanlara zulüm edildiğini biliyor ve eti yediğiniz için kötü hissediyorsunuz ama sağlığınız için yiyorum diyerek kendinizi avutuyorsunuz. Aynı durumları bende yaşadım. O yüzden sana önerim earthlings(Şiddet ve vahşet içerir. Yaşı küçük olanlara izlemesi tavsiye edilmez ama Türkiye de küçük çocuklar bile kurban kesimini görerek travma yaşıyorlar...), what the healt, cowspiracy belgesellerine bakmanız.

Ayrıca ben kurban kesimlerini izliyorum bu dini bir şey karışamazsınız. Hayvanlar hayvanları yemezse dünya nasıl bir hal alır düşünün.

Hak gibi kavramların başka canlılara da atfedilmesi bence çok saçma. Hak, adalet gibi dinamikler sadece kendi toplumumuzda diğer canlılara karşı hayatta kalmayı kolaylaştırmak için toplandığımızda kendi içimizde iki tarafın kabul ettiği dinamikler olarak görüyorum. Bir aslan, bir kaplan, bir timsah veya kurt gibi canlı her halükarda sizi yiyecektir. Sadece birkaç hayvanı örnek vermek çok dar açılı olur. Hayatın her köşesinde var olan bir durum.

Ayrıca bitkisel beslenmenin herkesi doyurabileceğinden de şüpheliyim. Tarım arazilerinin çoğu kullanılmasına rağmen farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. 7 milyar insanı bitkilerle doyurulabileceğini sanmıyorum. Ve et yerken de hiç kötü bir duygu hissetmiyorum. İnsan olabiliriz ama bu sadece aklımız dolayısıyla daha iyi hayatta kaldığımızın göstergesidir. Rekabet, hayatta kalma ve mücadele her zaman gerçek olacaktır.

Bir de bu argümanlar hep diğer memeler üzerine yoğunlaşıyor. Böcekleri ilaçlarla boğarak, zehirleyerek korkunç şekilde ölmelerini sağlamak nedir desen ses çıkarmıyorlar. Kendi apartmanlarına gelen ilaçlama ekiplerini, belediyelerin ilaçlama arabalarını protesto eden bir tane vegan, hayvansever görmedim.

Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(Saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)

Ayrıca ben kurban kesimlerini izliyorum bu dini bir şey karışamazsınız. Hayvanlar hayvanları yemezse dünya nasıl bir hal alır düşünün.

Hayvanlar hayvanları yiyor ama hayatta kalmak için yiyorlar. Biz insanlar hayatta kalmak için et yemeye veya tavuğun regl döneminde attığı yumurtaya ihtiyacımız yok. İneğin yavrusu için yaptığı sütü bizim içmemize gerek yok. O sütü sizin için değil yavrusu için üretiyor. Siz süt aldığınızda o yavrunun hakkına girmiş oluyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz? O hayvanlar gerçekten bizim için mi varlar? Müslümanlıkta ilk ayet oku diye gelmiş. Ben bir Müslüman olarak hala her şeyi okuyorum ve her şeyi sorguluyorum. Bazı imamların "aman aman çok düşünme kafir olursun" dedikleri bile oluyor ama doğru olan sorgulamak. Hem de her şeyi.

Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)

Hayvanlar hayvanları yiyor ama hayatta kalmak için yiyorlar. Biz insanlar hayatta kalmak için et yemeye veya tavuğun regl döneminde attığı yumurtaya ihtiyacımız yok. İneğin yavrusu için yaptığı sütü bizim içmemize gerek yok. O sütü sizin için değil yavrusu için üretiyor. Siz süt aldığınızda o yavrunun hakkına girmiş oluyorsunuz. Hiç mi düşünmüyorsunuz? O hayvanlar gerçekten bizim için mi varlar? Müslümanlıkta ilk ayet oku diye gelmiş. Ben bir Müslüman olarak hala her şeyi okuyorum ve her şeyi sorguluyorum. Bazı imamların "aman aman çok düşünme kafir olursun" dedikleri bile oluyor ama doğru olan sorgulamak. Hem de her şeyi.

Ette çok güzel yumurta da süt te. Hepsini de yerim gözüm arkada kalmaz. Ooh afiyet olsun. Mısır gevreğine süt yerine bir alternatif bulunursa sucuklu yumurta başka türlü yapılırsa. Neden hayvan yiyeyim?

Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(Saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)

Tabi ki ihtiyacımız var. Ayrıca o yumurtaların içi boş. İnek sadece yavrusu için süt yapmıyor onun memeleri şişiyor hatta toplanmazsa hastalanabiliyor.

Akıl okumaya mı çalışıyorsunuz? Herkes aynı değildir. Böceklerin de ölmemesini istiyoruz. Neden böceklere de köle veya güçsüz oldukları için eziyet edecek bir biçimde davranalım ki? Vegan felsefesini doğru benimseyen herkes yılan dahi olsa öldürmez.(saldırıya uğradığında işler değişir çünkü bu bir insan olsa da kendini koruma içgüdüsü var.)

Ayrıca yediğimiz her şey canlı. Taş toprak yemediğin sürece hepsi canlı. Ve Müslüman'ım demişsin eğer müslümansan dünya insanların etrafında dönüyor yani ye iç boşalt.

Ette çok güzel yumurta da süt te. Hepsini de yerim gözüm arkada kalmaz. Ooh afiyet olsun. Mısır gevreğine süt yerine bir alternatif bulunursa sucuklu yumurta başka türlü yapılırsa. Neden hayvan yiyeyim?
Ayrıca yediğimiz her şey canlı. Taş toprak yemediğin sürece hepsi canlı. Ve Müslüman'ım demişsin eğer müslümansan dünya insanların etrafında dönüyor yani ye iç boşalt.

İşte burada nasıl müslüman olduğun yatıyor. Türkiye de çoğu insan sözde müslüman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı