Gelecek planı nasıl kurulmalı?

Daha fazla  
Ben pandemi çocuğuyum. LGS'ye pandemi dönemi girdik ve liseye dair en ufak bir bilgim yok. Kendimden ümidi kesmeye başladım.12.sinif sayısalim. Arkadaşlarım deli gibi ders çalışıp soru çözerken hala bir kere ders çalışmadım.

Temelim yok. Derste soru bankalarindaki o soruları görünce bile hevesim kaçıyor. Okumak istemiyorum resmen. Calissam bile boşa gidecek diyorum.

Babam aranjör. Yani bilmeyenler için şarkı ve müziklerin sesini yapan kişiler oluyorlar. Babam piyasada tanınan bir aranjör ve onun izinden gidip ben de mi aranjör olsam diye niyet ediyorum, aranjör olup üstüne YouTube falan gibi ek bir geçim kaynağı bulup hayatımı sürdürmek istiyorum.

Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Gerçekten çok kararsız ve rotasız bir haldeyim. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Öncelikle sayısalcı mısın, bence onu sormalısın kendine. EA ve dilden de hazırlanabilirsin. Kolaydan atanayım dersen doğuda hemşirelik, EA'dan sınıf öğretmenliği, sözelden de sınıf öncesi ve özel eğitimi düşünebilirsin.
KPSS ortaöğretimde de gardiyanlık ve kâtiplik gibi seçenekler var.

Öncelikle sayısalcı mısın, bence onu sormalısın kendine. EA ve dilden de hazırlanabilirsin. Kolaydan atanayım dersen doğuda hemşirelik, EA'dan sınıf öğretmenliği, sözelden de sınıf öncesi ve özel eğitimi düşünebilirsin.
KPSS ortaöğretimde de gardiyanlık ve kâtiplik gibi seçenekler var.
ortaokulda çok çok iyiydim fakat şu an çöktüm resmen atanmak kolay değil doğu vs de istemiyorum sayısal hariç meslekler bana göre değil bu yüzden babamin izinden mi gitsem yoksa okusam mi diye arada kaldım.

okursam iki senem gidebilir ve yipranabilirim kaldiramayadabilirim bunu bilmiyorum iyice tembel birisi oldum.

"Bazı şeyler mahvolacaktır ama olsun genciz ve yeniden başlarız."

Hayatınla ilgili kararları verecek temel kişi sensin. Ne yönde ilerlemek istediğin, imkanların veya hayallerin tamamen sana bağlı şeyler. Üniversite konusunda ise ülkede okumaya değer İTÜ, Boğaziçi, ODTÜ, EÜ, DEÜ, IYTE gibi sayılı üniversite var. Zart üniversitesinin zurt bölümünü kazanıp okusan bile bu sana hayatında hiç bir değer katmayacak. Eğer ders çalışıp prestijli bir üniversite kazanmadığın sürece üniversite okumanın anlamı yok.

Yine de hiç bir şey için geç olmadığını ve yaşın genç olduğundan dolayı her zaman her şeye fırsatın olduğunu asla unutma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı