Gelecek Planlaması ve Yurtdışında Yaşam

kotlinist

Hectopat
Merhaba. Türkiye'de bir Anadolu şehrinde bilgisayar mühendisliği okumaktayım. Mezun olmama 3 sene var tahminimce. Gençliğimi geçirmekte olduğum bu ülkeden bunalmış durumdayım. Gelecek planlamamı yurt dışı üzerine yapıyorum. Yazılımda dokümantasyon okumada yeterli seviyede İngilizcem var. Bu yüzden gitmek istediğim ülke olarak 3 seçenek karşıma çıkıyor kendimce. Amerika Birleşik Devleteri, İngiltere ve Kanada. Hali hazırda kripto param var. Şu an yaklaşık değeri 1000 Türk Lirası.

Yurtdışında çalışabilmek için tahmini olarak benim gördüğüm yollardan birincisi dil okulu okumaya gitmek ve o süre zarfında birilerinin gözüne girebilmek. Bunun sonucu iş teklifi alıp kalmak. Maliyet açısından daha uygun.

İkincisi yüksek lisans yapmak fakat kur yüzünden bayağı maliyetli olacağını düşünüyorum.

Üçüncüsü direkt olarak Türkiye'deyken yurtdışından iş almak. Bu biraz zor gibi görünse de babamın çalıştığı iş yeri Amerika merkezli. Bu yüzden buradaki şansımı başka insanlara göre bir miktar yüksek görüyorum. Ama bunun için de Türkiye'de 1-2 sene çalışmam lazım ve ben öyle bir seviyedeyim ki bu ülkede 1 gün bile geçirmek istemiyorum okuldan sonra :(

1000 Türk Lirası kripto param olduğunu belirtmiştim. Sizce paramı kripto olarak mı tutayım yoksa Amerikan Doları, Kanada Doları veya İngiliz Sterlini mi almalıyım? Bu üç kur kendi aralarında çok iniş-yükseliş yapmadığı için rastgele birini seçsem bile bir kayıp olacağını düşünmüyorum gelecekte. Siz ne dersiniz? Örneğin şimdi 1000 Türk Lirasına Amerikan Doları alıp, her ay 50 dolar üstüne ilave edeyim mi? Tabii şimdi 50 dolar diyorum ama seneye belki de 25 dolar alabilecek duruma geleceğim kur yüzünden :(

Sizlerden tavsiye bekliyorum. Konuyu açacağım yeri tam kestiremedim. Gelecek planlaması, yurtdışında yaşama, birikim, ekonomi gibi çeşitli durumlar var.

Dil okulu ile gidersen is teklifi zor alirsin kusura bakma. Kimse seni gitmek istedigin yerdeki kisi ile bir tutmaz, masraflar ile ugrasmaz. Mantikli olan universite amacli gitmek, Ogrenci vizesi. Almanya 1.5 yil is arama vizesi veriyor bitirirsen. Dil okulu icin gidip orada kacak yasamak istemezsin herhalde. :)

Keyword: Studentenvisum für Deutschland

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı