Gelen spam mailler nasıl engellenir?

osmanisback

Picopat
Merhaba,

İçerik üreticisiyim ve tabii ki bir hesabın bir mail adresi var. Ancak bu mail adresi ile hiçbir yere üyelik açılmadı veya mail atılmadı. Sadece firmalar iş birliği için mail atıyor ve onlarla iletişim kuruyorum.

Ancak bugün sabah uyandığımda her 1 saatte 1 kere olmak üzere saçma sapan mailler geliyor. Bunlar genelde lisans satan siteler, uluslararası borsa siteleri falan. Böyle şeylerle asla işim olmadığı gibi normal kendi mail adresimden bile böyle şeylere mail atmıyorum.

Bunun önüne nasıl geçebilirim? Mail adresinin başkalarının eline geçmesi demek, tamamen Instagram ve YouTube hesaplarımın da gitmesi demek. Nasıl önlem alabilirim?

Konu hakkında bilgili arkadaşların desteğini rica eder, iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana spam mail gelmesiyle Instagram ve YouTube hesaplarının gitmesi ne alaka onu anlayamadım. Spam mesajlar zaten spam klasörüne düşmüyor mu? Spam mesaj ile hesabını nasıl çalsınlar? Her linke tıklamamaya, indirmemeye dikkat edeceksin bir şey olmaz.

Spam mailleri engellenemez o mail zaten bir kere ellerine geçtimi ordan oraya her yeri gezer. Ancak zaten arkadaşın dediği gibi spama düşmesi gerekir bu tarz maillerin. Eğer bilinçli bir kullanıcı olursanız atılan linklere vs. tıklamazsanız hiç bir şey olmaz. Bende kendi kurumsal mailimi sadece kişisel sayfamda paylaşmış olmama rağmen spam mailleri düşüyor çok normal.

İşte arkadaşlar sorun bu maillerin spam klasörüne düşmemesi. Ve konu hakkında çok da bir bilgim olmadığından sizlere sormak istedim. Linklere tıklamamaya ve bir şeyler indirmemeye dikkat ediyorum zaten. Ayrıca az önce ne kadar güvenlik önlemi varsa(Authenticator, telefon numarası, kurtarma maili vb.) hepsini açtım ekledim baya kurcaladım.

Sana spam mail gelmesiyle Instagram ve YouTube hesaplarının gitmesi ne alaka onu anlayamadım. Spam mesajlar zaten spam klasörüne düşmüyor mu? Spam mesaj ile hesabını nasıl çalsınlar? Her linke tıklamamaya, indirmemeye dikkat edeceksin bir şey olmaz.
Hocam hani instagram ve youtube hesaplarına da o maille giriş yapıyorum ya o yüzden öyle söyledim.

Son düzenleme:
İşte arkadaşlar sorun bu maillerin spam klasörüne düşmemesi. Ve konu hakkında çok da bir bilgim olmadığından sizlere sormak istedim. Linklere tıklamamaya ve bir şeyler indirmemeye dikkat ediyorum zaten. Ayrıca az önce ne kadar güvenlik önlemi varsa(Authenticator, telefon numarası, kurtarma maili vb.) Hepsini açtım ekledim bayağı kurcaladım.

Hocam hani Instagram ve YouTube hesaplarına da o maille giriş yapıyorum ya o yüzden öyle söyledim.

Gelen maillere dikkat et yeter. "Google hesabınızın şifresi değişti siz yapmadıysanız tıklayın" tarzı linklere tıklamak yerine direkt tarayıcıdan Google hesabınıza kendiniz giriş yapın. Bu gibi önlemler alırsanız bir şey olmaz. Günümüzde saldırılar çoğunlukla oltalama saldırılarıyla oluyor. Ruhi Çenet gibi kişilerin hesaplarının çalınması da bu sebeple oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı