Gelişemiyor musun yoksa geliştiğini mi hissetmiyorsun? Başka yerlerden bakmak problem değil, neye baktığın önemli. Modüllerin dokümantasyonları falansa hiçbir problem yok, elinin altında olsunlar ve ihtiyaç duydukça oku zaten ezberlemen gerekmiyor. Önemli olan bir sorunla karşılaştığında onu çözmek için nereye bakacağını, bir özellik eklerken neyi kullanacağını bilmen. Ayrıntılar her zaman ulaşılabilir. Tekrar tekrar bu şekilde kullanarak, gerektiğinde okuyarak kafana kazıyacaksın zaten.
Baktığın şeyler hazır kodlarsa burası biraz daha ince bir nokta. Kodu kopyala yapıştır mı yapıyorsun yoksa satır satır, fonksiyon fonksiyon ne yaptığından haberdar mısın? Atıyorum 1 ay önce bu şekilde yazdığın bir projeyi şimdi tekrar yazman gerekse bu sefer geçmişte kullandığın kodlara ihtiyaç olmadan yazabilir misin? Cevabın evet ise hiçbir problem yok, öğrenmenin doğal akışıdır bu. Eğer cevabın hayır ise temellere tekrardan dönmeli ve eksiklerini kapatmalısın. Bir konuyu öğrendim diyerek geçmek kolaydır, gerekirse başka kaynaklardan tekrar öğrenmeye çalış.
Birçok kişi temel konseptleri öğrenirken acele ediyor. Bazılarının hızlıca iş bulmaya ihtiyacı var ama maalesef o iş o kadar basit değil. Bazıları da biliyorum demek için öğreniyor ve bu da son derece manasız. Eğer bunlardan değilsen acele etme. Kod yazmak kolay iş, sen asıl temellere odaklan.