Gelişim için amfi mi, prosesör mü daha mantıklı?

@v3rtecc @Single_factor
Merhaba, tekrardan rahatsız ettiğim için özür dilerim. Birkaç masraf çıktı ve bütçem şu anda sadece prosesör almaya yetiyor. Mevcut amfimle kullansam ses çok çamur olur mu? Yoksa parayı biriktirip başka bir şey mi düşüniyim.

Ses çok kötü olursa kulaklık bağlayıp kullanırsınız.

@v3rtecc @Single_factor
Merhaba, tekrardan rahatsız ettiğim için özür dilerim. Birkaç masraf çıktı ve bütçem şu anda sadece prosesör almaya yetiyor. Mevcut amfimle kullansam ses çok çamur olur mu? Yoksa parayı biriktirip başka bir şey mi düşüniyim.
Kaydettiğiniz videoda da belirtmiştim. Sizin her hangi bir şeye ihtiyacınız yok ve duyulan da aslında sizin çalım tecrübeniz / yetkinliğiniz ile ilgili.
Yani, Bir prossesör aldığınızda farklı bir şey çıkmayacak.

Kaydettiğiniz videoda da belirtmiştim. Sizin herhangi bir şeye ihtiyacınız yok ve duyulan da aslında sizin çalım tecrübeniz / yetkinliğiniz ile ilgili.
Yani, bir prossesör aldığınızda farklı bir şey çıkmayacak.

Hocam kendimin mükemmel çalmadığımının farkındayım amacım efektlerle uğraşmak tonlarla oynamak. Tamamen zevk işi. Benim kaygım irig cihazını bağladığımda amfiden çok hışırtı sesi geliyor acaba bu sorunu prosesörde de yaşar mıyım kaygısı.

Hocam kendimin mükemmel çalmadığımının farkındayım amacım efektlerle uğraşmak tonlarla oynamak. Tamamen zevk işi. Benim kaygım irig cihazını bağladığımda amfiden çok hışırtı sesi geliyor acaba bu sorunu prosesörde de yaşar mıyım kaygısı.
Hışırtı dediğiniz şeyi bir duyalım. Ona göre söyleyelim. Gaine çok yüklenilmiş, boost edilmiş normal bir şey olabilir.

Hışırtı dediğiniz şeyi bir duyalım. Ona göre söyleyelim. Gaine çok yüklenilmiş, Boost edilmiş normal bir şey olabilir.

Hocam şimdi takıp kayıt alamam müsait değilim. Ama uygulamada hiçbir ayar değiştirmeden kulaklığı takıp denediğimde o hışırtı patur kütür sesler gidiyor. Fakat amfiye bağladığımda dediğiniz gibi sanki gain yüksekmiş gibi çıkıyor çok kirli bir ses çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun 2 katı falan daha kirli bir ses düşünün.

Hocam şimdi takıp kayıt alamam müsait değilim. Ama uygulamada hiçbir ayar değiştirmeden kulaklığı takıp denediğimde o hışırtı patur kütür sesler gidiyor. Fakat amfiye bağladığımda dediğiniz gibi sanki gain yüksekmiş gibi çıkıyor çok kirli bir ses çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videonun 2 katı falan daha kirli bir ses düşünün.

Hiç bir anlam ifade etmiyor. Kayıt paylaşın.

Merhaba, Nux MG-101 prosesör satın aldım ve az önce geldi, indirmle 4750TL'ye aldım. Daha PC'ye bağlayamadım(vaktim olmadı) üstündeki hazır efektleri denedim. Amfi'nin AUX'in girişine taktığımda en kısık da olmasına rağmen ses çok çıkıyor. Normal input girişine takıp cabin simulasyonunu deaktif ettiğimde ise ses bildiğiniz çamur oluyor aşırı kötü bir ses çıkıyor. Kabin simulasyonunu aktif edip normal input girişindeyken ses normal çıkıyor fakat 2 tane kabin bağlamış gibi olmuyor mu bu şekilde. Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?

Merhaba, Nux MG-101 prosesör satın aldım ve az önce geldi, indirmle 4750TL'ye aldım. Daha PC'ye bağlayamadım(vaktim olmadı) üstündeki hazır efektleri denedim. Amfi'nin AUX'in girişine taktığımda en kısık da olmasına rağmen ses çok çıkıyor. Normal input girişine takıp cabin simulasyonunu deaktif ettiğimde ise ses bildiğiniz çamur oluyor aşırı kötü bir ses çıkıyor. Kabin simulasyonunu aktif edip normal input girişindeyken ses normal çıkıyor fakat 2 tane kabin bağlamış gibi olmuyor mu bu şekilde. Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
Her hangi bir sorun yok. O şekilde olmalı.

-AUX dan girecekseniz; Kabin similasyonu deaktif olmalıdır. Ancak amfiniz çok iyi değilse şart değil. Zaten ucuz 10w amfilerin hissedilir bir kabin rezonası olmaz.

- Gitar inputuna bağladığınızda kabin sim ile birlikte prossesör inindeki amfi similasyonunu da deaktif etmeniz gerekir. Diğer türlü dediğiniz gibi ses çamurlaşır.

AUX dan girdiğinizde; amfi üzerinden değil; Prossesör üstündeki master Out / volume ile ses yüksekliği kontrol edilir.

Herhangi bir sorun yok. O şekilde olmalı.

-AUX'dan girecekseniz; kabin simülasyonu deaktif olmalıdır. Ancak amfiniz çok iyi değilse şart değil. Zaten ucuz 10W amfilerin hissedilir bir kabin rezonası olmaz.

- Gitar inputuna bağladığınızda kabin SIM ile birlikte prossesör inindeki amfi simülasyonunu da deaktif etmeniz gerekir. Diğer türlü dediğiniz gibi ses çamurlaşır.

AUX'dan girdiğinizde; amfi üzerinden değil; prossesör üstündeki Master out / volume ile ses yüksekliği kontrol edilir.

Hocam dediğiniz gibi yaptım. Simülasyon kapalıda olsa açıkda olsa AUX IN girişine bağlayınca ses çok yüksek çıkıyor.

Video:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı