Merhaba. İlkem denizcilik şirketine iş başvurusu yaptım ve dönüş yaptılar. Elektrik teknisyeni olarak gideceğim ve 2400 dolar maaş teklif ettiler. Gemi adamı cüzdanı için 25bin TL ödeme istiyorlar fakat bu konu hakkında çok dolandırıcılık varmış. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Dolandırılma ihtimalim nedir, kafamda çok soru işareti var.
Aynı şirketin Kariyer.net üzerinden host/hostes ilanına başvurdum, görüşmeye çağırdılar. Gittim, yüz yüze görüştüm. Şartlar gereksiz iyi geldi. Uluslararası yolcu gemisinde çalışacağım söylendi ama ne bir mülakat ne bir İngilizce yeterlilik sınavına sokmadılar. Ben de haliyle durumdan şüphelendim ve 3. kaptan olan tanıdığımı aradım. Kendisi dikkat etmemi ve piyasada bu tür simsarlar olduğunu söyledi. Sözde şirket yetkilisiyle tekrar görüştüm, kendisi gemi adını söyleyemiyor. Kontratı yıllık olarak imzalıyorsunuz diyor, oysaki yıllık olarak kontrat düzenlenmiyormuş. Biraz daha kurcalayıp sorular sordukça dedikleri birbirini tutmamaya başladı. Bu arada büyük ihtimalle herkese farklı bir birimde çalışmasını teklif ediyorlar ama ücret 2400 dolar ve “yarın son gün, evrakları getirmeniz lazım, yarın anca şu saatte sizinle görüşebiliriz, diğer saatler dolu” diyorlar. Halbuki hepsi yalan. Bana “13.30'da görüşebiliriz, bugün hep adaylar gelecek” dedi. Yaklaşık iki saat görüşmem sürdü ama gelen giden olmadı. Yani uzun lafın kısası, daha önceden gemilerde çalışmamış, konuyla alakalı bilgisi olmayan insanları güzel vaatlerle kandırıp paralarına çökmeye çalışıyorlar. (gemi adamı cüzdanı için 35.000 TL istiyorlar.)
Aynı şirketin Kariyer.net üzerinden host/hostes ilanına başvurdum, görüşmeye çağırdılar. Gittim, yüz yüze görüştüm. Şartlar gereksiz iyi geldi. Uluslararası yolcu gemisinde çalışacağım söylendi ama ne bir mülakat ne bir İngilizce yeterlilik sınavına sokmadılar. Ben de haliyle durumdan şüphelendim ve 3. kaptan olan tanıdığımı aradım. Kendisi dikkat etmemi ve piyasada bu tür simsarlar olduğunu söyledi. Sözde şirket yetkilisiyle tekrar görüştüm, kendisi gemi adını söyleyemiyor. Kontratı yıllık olarak imzalıyorsunuz diyor, oysaki yıllık olarak kontrat düzenlenmiyormuş. Biraz daha kurcalayıp sorular sordukça dedikleri birbirini tutmamaya başladı. Bu arada büyük ihtimalle herkese farklı bir birimde çalışmasını teklif ediyorlar ama ücret 2400 dolar ve “yarın son gün, evrakları getirmeniz lazım, yarın anca şu saatte sizinle görüşebiliriz, diğer saatler dolu” diyorlar. Halbuki hepsi yalan. Bana “13.30'da görüşebiliriz, bugün hep adaylar gelecek” dedi. Yaklaşık iki saat görüşmem sürdü ama gelen giden olmadı. Yani uzun lafın kısası, daha önceden gemilerde çalışmamış, konuyla alakalı bilgisi olmayan insanları güzel vaatlerle kandırıp paralarına çökmeye çalışıyorlar. (gemi adamı cüzdanı için 35.000 TL istiyorlar.)
Yaptığım yorumu silemediğim için alıntılayıp tekrardan yazıyorum; Yorumu yaparken elimde somut bir delil olmadan yaptım yani alıntıladığım yorumda yazdıklarım tamamen asılsızdır kendilerinin alıntıladığım yorumdaki gibi kişiler olmadığını anladığım için bunu düzeltmek amacıyla şuanda bu yorumu yazıyorum. Alıntıladığım yorumu lütfen dikkate almayınız.Aynı şirketin Kariyer.net üzerinden host/hostes ilanına başvurdum, görüşmeye çağırdılar. Gittim, yüz yüze görüştüm. Şartlar gereksiz iyi geldi. Uluslararası yolcu gemisinde çalışacağım söylendi ama ne bir mülakat ne bir İngilizce yeterlilik sınavına sokmadılar. Ben de haliyle durumdan şüphelendim ve 3. kaptan olan tanıdığımı aradım. Kendisi dikkat etmemi ve piyasada bu tür simsarlar olduğunu söyledi. Sözde şirket yetkilisiyle tekrar görüştüm, kendisi gemi adını söyleyemiyor. Kontratı yıllık olarak imzalıyorsunuz diyor, oysaki yıllık olarak kontrat düzenlenmiyormuş. Biraz daha kurcalayıp sorular sordukça dedikleri birbirini tutmamaya başladı. Bu arada büyük ihtimalle herkese farklı bir birimde çalışmasını teklif ediyorlar ama ücret 2400 dolar ve “yarın son gün, evrakları getirmeniz lazım, yarın anca şu saatte sizinle görüşebiliriz, diğer saatler dolu” diyorlar. Halbuki hepsi yalan. Bana “13.30'da görüşebiliriz, bugün hep adaylar gelecek” dedi. Yaklaşık iki saat görüşmem sürdü ama gelen giden olmadı. Yani uzun lafın kısası, daha önceden gemilerde çalışmamış, konuyla alakalı bilgisi olmayan insanları güzel vaatlerle kandırıp paralarına çökmeye çalışıyorlar. (gemi adamı cüzdanı için 35.000 TL istiyorlar.)
Son düzenleme: