Gemini'yi Siri gibi telefonda kapsamlı kullanmak mümkün mü?

leonada

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Gemini yapay zekayı IPhone'un yapay zekası Siri gibi kapsamlı bir şekilde kullanmak mümkün mü? Yoksa imkansız mı? Yani ben istediğimde komutumla birilerini arasın, aramalara cevap versin, fener açsın, şarkı açsın, ben isteyince internetten bir şeyi açsın, istediğim programı açsın. Siri'nin yapabildiklerinı yapabilsin yani. Birkaç gün önce üniversite öğrencilerine özel olan Gemini Pro 1 yıllık ücretsiz fırsatından yararlanıp Gemini Pro'yu aldım. Pro versiyonuyla bu dediklerim mümkün mü ya da Gemini yapamıyorsa bile bunları yapabilecek bir yazılım var mı mobilde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene bir kestirme ekleyip Siri'ye seslendiğimde ChatGPT'nin yanıt vermesini sağlıyordum fakat sonradan çalışmamaya başladı. Sadece sorduğun sorulara yanıt vermesini böyle bir kestirme ayarlayıp yapabilirsin belki ama diğer dediklerini yapabileceğini sanmıyorum.

Merhaba, Gemini yapay zekayı IPhone'un yapay zekası Siri gibi kapsamlı bir şekilde kullanmak mümkün mü? Yoksa imkansız mı? Yani ben istediğimde komutumla birilerini arasın, aramalara cevap versin, fener açsın, şarkı açsın, ben isteyince internetten bir şeyi açsın, istediğim programı açsın. Siri'nin yapabildiklerinı yapabilsin yani. Birkaç gün önce üniversite öğrencilerine özel olan Gemini Pro 1 yıllık ücretsiz fırsatından yararlanıp Gemini Pro'yu aldım. Pro versiyonuyla bu dediklerim mümkün mü ya da Gemini yapamıyorsa bile bunları yapabilecek bir yazılım var mı mobilde?

Gemininiyi 2 haftadır falan kullanıyorum. Siri'yi hiç kullanmadım fakat dediğiniz soruyu aynen Gemini'ye sordum. Gerçekten dedikleride doğru bana göre. Siri görev yapma anlamında Gemini'ye göre daha optimize. Gemini daha çok soru-cevap odaklı. Ha Gemini de telefonla alakalı komutları yapıyor fakat Siri kadar gelişmiş değil.

@leonada e zaten gemini Android'lerde Google asistan ile birleşmeşmedi mi?
En azından bende böyle, ve çoğu işlemi güzelce yapıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-10-17-20-17-08-430_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2025-10-17-20-17-08-430_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 4

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı