Gen:Variant.Ursu.802417 nasıl temizlenir?

Meh_met

Hectopat
Eklediğim görsellere de bakarsanız görürsünüz. Bilgisayarıma ufak bir virüs girdi ve RAM'imin %90'larını kullanıyor. Ben de Bitdefender adlı anti virüs programını indirdim ve bir adet tehlikeli dosya buldu ama gösterdiği dosya konumuna gitdiğimde söylediği .exe uzantılı programı bulamıyorum, blokladığını söylüyor ama RAM kullanımım normal değil. Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran görüntüsü 2021-03-26 231921.png

Ekran görüntüsü 2021-03-26 231942.png

Bu saydıklarınız her dosyayı tespit edecek diye bir kaide mi var? Arkadaşın yapacağı tek şey dosyayı silmek.

Görev yöneticisi SS'i atar mısınız?

Böyle görev yöneticim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-03-27 154417.png
    Ekran görüntüsü 2021-03-27 154417.png
    82,8 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2021-03-27 154451.png
    Ekran görüntüsü 2021-03-27 154451.png
    89,7 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2021-03-27 154513.png
    Ekran görüntüsü 2021-03-27 154513.png
    74,5 KB · Görüntüleme: 60
Böyle görev yöneticim.
Burada virüs gözükmüyor. En çok hangi uygulama kullanıyor? Bellek kısmına bir kere tıklayın gözükecektir en fazla olan.

Malwarebytes kullanabilirsin.
Aslında o da tespit etmemiş görünüyor, dolayısıyla o da işe yaramaz:)

attt.PNG

Kullanıcının Windows 10 kullandığını ve Windows Defender'ın da bu zararlımsı şeyi tespit edebildiğini görüyorum, en basitinden Defender denenebilir:
att.PNG

Ama dediğiniz gibi tespitler çoğunlukla jenerik gözüküyor ve yetkin firmalarca da tespiti yapılmamış. Muhtemelen ciddi bi' şey değil.

EKLEME: Kullanıcı zaten Bitdefender ile zararlımsı şeyi kaldırmış olacak ki bu yüzden konumuna gittiğinde onu bulamıyor olsa gerek.

Burada virüs gözükmüyor. En çok hangi uygulama kullanıyor? Bellek kısmına bir kere tıklayın gözükecektir en fazla olan.

Malwarebytes yükledim tarama yaptı tehlikeli buldu her şeyi kaldırdı su an RAM kullanımım normal tehlikeli bir şey gözükmüyor ama gariptir ki Driver Booster yapmıcıları tarafından yapılan Advanced System Care uygulamasını da tehlikeli olarak gördü ve kaldırdı ama gayet yaralı bir yazılımdı.

Malwarebytes yükledim tarama yaptı tehlikeli buldu her şeyi kaldırdı su an RAM kullanımım normal tehlikeli bir şey gözükmüyor ama gariptir ki Driver Booster yapmıcıları tarafından yapılan Advanced System Care uygulamasını da tehlikeli olarak gördü ve kaldırdı ama gayet yaralı bir yazılımdı.

Driver Booster çok acil bir işiniz yoksa kullanmayın hocam. Önermek de yasak zaten. Bir şey olursa yazarsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı