Hyundai Santa Fe V6
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Sistem: İ7 11.Nesil / Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12GB VRAM / 16 GB RAM / 512 GB SSD + 1 TB HDD /
- Meslek
- Öğrencilik
Merhaba, 15 yaşında spor salonuna gidersem ağırlık kaldırdığım için epifiz plakları erkenden kapanır mı? Arkadaş çevremin hepsi gidiyor, ve hepsininde boyu kısa. Genetik veya tesadüf olduğunu sanmıyorum çünkü böyle en az 6 kişi var. 1 hafta önce başladım ufak bir araştırmayla “omurgaya baskı yapmadan” çalışmanın boya etki etmeyeceğini gördüm. Bu yüzden hep oturarak çalışıyorum fakat oturup biceps için hammer curls yaparken sırtım ağrıyor. Ayaktayken ağrı yok. Çok ilginç gerçekten. Omuz için lateral ve front raise yapıyorum oturarak. Göğüs kısmının sakıncalı olduğunu söyledikleri için vücut ağırlığı ile çalışıyorum. Bacak çalışmıyorum çünkü çok problemli ve bele baskı yapıyor. Halter kaldırmıyorum, triceps içinde triceps pushownd yapıyorum kablolu. Sizce antrenman programım iyi mi, boyuma etkisi var mı, genç yaşta ağırlık kaldırmanın boya etkisi var mı? Neden genç yaşta ağırlık kaldıranların çoğu kısa? Sorularıma cevap istiyorum. Bilgisi olmayan arkadaşlar yorum yapmasın. Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: