Gençler, kendinize gelin!

Ağaç yaşken eğilir. Bazı alışkanlıklar çocukken elde edilir, en taze ve öğrenmeye müsait yaşlar küçük yaşlardır.

Biraz öyle ama @24099 hocamın da dediği gibi, ağaç yaşken eğilir. Şimdiden bunları öğrenmesi artı bile katabilir bence.

Ben sorunu çocuklarda görmüyorum. Sorun tamamen sistem. Sistemin değişmesi gerekiyor bunlar içinde aile de var. Sistem konusunu bir çok şekilde açabilirim ama çok uzar. Bir örnek vereyim çocukken herkesin başına gelmiştir bir şey ile uğraşırsın aile ya da bir tanıdık gelir boş işlerle uğraşma der. Kitap oku der kendi okumaz gidip TV izler. Bu tür kafa yapıları olan insanlar çocuğa gelecek kaygısı yaşatmaktan başka bir yararı olmuyor aksine zararları oluyor. Lise zamanı okuduğum bir araştırmaya göre bazı Avrupa ülkelerinde devlet işinde çalışmak isteyenlerin sayısı düşüktü insanlar özel sektörde çalışmak istiyordu. Bizim ülkede ise neredeyse yüzde yüze varan devlet işinde çalışma isteği var bunun çözülmesi gerekiyor. Çocuklar yaşken kötü şekilde eğiliyor. Bunun zararları şu an değil 10 sene sonra çok ağır hissedilecek. Çok azı sisteme baş kaldırıp hayatını kurtarıyor. Herkes böyle olamaz. Her insan aynı değil. Özellikle aile sistem içinde geniş yer kaplıyor aile çocuğa destek olmalı onu keşfetmeli. Şu an çocukların hayali ilerde memur olayım diğer tabir ile devlete kapak atayım. Yurt dışında okuyayım iyi eğitim alayım değil. Elbette olanlar var ama ben genelden bahsediyorum bunlar çözülmeli. 3 çocuk yapın demekle olmaz. Çok fazla uzatabilirim ama şu an bu kadar yazacağım.

Hayatım boyunca kendime dediklerimi Mesut Çevik tercüme etmiş. Anadolu lisesinde okuyorum ama aynı zamanda kodlama öğrendim. Kendi başıma internetten videolar izleyerek yaptım. Aynı zamanda derslerime de çalıştım. Gerektiğinde insanlara bedavaya işler yaptım. Sırf tanınmak ve kendimi geliştirmek için. Allah'a şükür şu anda 12. sınıfım ve derslerim iyi gidiyor. İnsan isteyince her şeyi yapabilir. Yeter ki bir küçük umut ışığı olsun. Ben burada yazılım üzerinden örnek verdim ama daha çok meslek alanı var. İşini iyi yapan herkes mutlaka iş bulur. Emeksiz yemek olmaz. Kimseyle tartışmaya girmiycem. Lütfen boşuna alıntı yapmayın.

Gerçekten çok güzel konuşmuşsunuz hocam. Ellerinize sağlık. Oturup benden bir şey olmaz demeyin. En olmadı şu bataklıkta nilüfer olursunuz. Ben de zamanında çok istedim bilgisayar mühendisi veya yazılımcı olmayı. Babam bana karşı çıktı sanki memleketi kurtaracaksın dedi. Sanki okuyup adam olacaksın dedi. Oysaki gayet başarılı bir öğrenciydim.

Ben yine de yılmadım her ne kadar mühendis olamasam da donanımlar hakkında yeteri kadar bilgi öğrendim. Yazılım yazmayı, kodlamayı ucundan kavradım. Ama babamın o sözleri hala acıtıyor canımı. 26 yaşına geldik çok kötü sözler işittim ama o kadar kötüsünü daha işitmedim. Belki o sözleri işitmeseydim bugün hedefime ulaşmış olacaktım. O yüzden çevrenin dediklerine aldanmayın gençler. Sonra durumunuz benim gibi olur. Senden bir şey olmaz diyenlere kulak asmayın. Olun ve onları şaşırtın. Geleceğinizi kurtarın.

Şöyle bir noktada var. Günümüzde şehirlerde bakkallardan çok üniversiteler var. Dershane açar gibi üniversite binaları açıyorlar her yere. Üniversite mezunu olmak artık marifet değil. Sırf diploması için herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümüne kendinizi atmaya çalışmayın. Artık diplomada hangi bölüm değil, hangi okuldan mezun olduğunuza, diploma puanınıza bakılıyor. Herkes üniversite mezunu, sizi onlardan ayıracak özellikler edinmek mesele. Standartlar sürekli yükseliyor, geçmiş yıllara göre daha da fazla çalışmalıyız.

Diğer ülkelerden farkımız hayat kalitesi. Örnek olarak burada aynı birim parayla alt sınıf bir marka araca binerken X ülkede lüks segment alabiliyorsunuz en basitinden. Bu hayatın her alanında bu şekilde. Artık bunu kabul edin kolay değişecek şeyler değil çünkü bunlar, temele inmek lazım. Zaten çalışsam da şu adamın seviyesine gelemeyeceğim diyerek vazgeçmenin manası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…