- Makaleler
- 1
Daha fazla
Ağaç yaşken eğilir. Bazı alışkanlıklar çocukken elde edilir, en taze ve öğrenmeye müsait yaşlar küçük yaşlardır.
Biraz öyle ama @24099 hocamın da dediği gibi, ağaç yaşken eğilir. Şimdiden bunları öğrenmesi artı bile katabilir bence.
Ben sorunu çocuklarda görmüyorum. Sorun tamamen sistem. Sistemin değişmesi gerekiyor bunlar içinde aile de var. Sistem konusunu bir çok şekilde açabilirim ama çok uzar. Bir örnek vereyim çocukken herkesin başına gelmiştir bir şey ile uğraşırsın aile ya da bir tanıdık gelir boş işlerle uğraşma der. Kitap oku der kendi okumaz gidip TV izler. Bu tür kafa yapıları olan insanlar çocuğa gelecek kaygısı yaşatmaktan başka bir yararı olmuyor aksine zararları oluyor. Lise zamanı okuduğum bir araştırmaya göre bazı Avrupa ülkelerinde devlet işinde çalışmak isteyenlerin sayısı düşüktü insanlar özel sektörde çalışmak istiyordu. Bizim ülkede ise neredeyse yüzde yüze varan devlet işinde çalışma isteği var bunun çözülmesi gerekiyor. Çocuklar yaşken kötü şekilde eğiliyor. Bunun zararları şu an değil 10 sene sonra çok ağır hissedilecek. Çok azı sisteme baş kaldırıp hayatını kurtarıyor. Herkes böyle olamaz. Her insan aynı değil. Özellikle aile sistem içinde geniş yer kaplıyor aile çocuğa destek olmalı onu keşfetmeli. Şu an çocukların hayali ilerde memur olayım diğer tabir ile devlete kapak atayım. Yurt dışında okuyayım iyi eğitim alayım değil. Elbette olanlar var ama ben genelden bahsediyorum bunlar çözülmeli. 3 çocuk yapın demekle olmaz. Çok fazla uzatabilirim ama şu an bu kadar yazacağım.