Gençlerin Türkiye'den kaçmak istemesi

Ülkenin başındakinin amacı buysa başka kimsenin istememesinin bir önemi yok. Kendi koyduğu kural yüzünden 2023 seçmelerine katılamıyor normalde o yüzden iç savaş çıkacak bana göre iç savaşı bahane edip ülke başında kalmaya devam edecek.
Hocam artık Tarikatlar bile iktidarın değişmesini istiyor. Hükümetin yanında olacak kimse yok.
 
Ne olursa olsun kaçmak istememek gerekli, bu günler de geçer. Bu ülke hep böyle kalacak değil. Eğer gençler ülkeden kaçmak isterse bu vatanı kimler geliştirip refah seviyesi bir ülke yapacak?
Gençler "temelli" gitmek istemiyor. Kim vatanından ayrı olmak ister zaten? 3 sene yurtdışında yaşadım, eğitim için gitmiştim, ama her ülkeme döndüğümde "oh be sonunda evimdeyim" hissini tarif edemem daha havaalanına iner inmez... Gençler ülkeden gitmek istiyorlar çünkü bir gelecek göremiyoruz. Neye elimizi atalım desek kuruduğunu görüyoruz. Her yer ele geçirilmiş, onlardan değilsen asla iş bulamıyorsun en basit örnek olarak. Biz yurtdışında yaşarken de ülkemiz için yapacak şeyler buluruz. İnsan her şeyden önce kendini kurtarmak zorunda. Maslow'un piramidinde yükseldikçe daha farklı konularla uğraşabilir insanlar. Biz o piramitte yükselmeye çalışıyoruz ama bu yükselme ülkemizde olmuyor maalesef. Kimse karnı doymadan önce çevresindeki problemi çözemez öncelik karın doyurmaktır, Hadi bugün karnı doydu yarın neyi nasıl yiyeceğini düşünür. İlk öncelik hayatta kalmaktır çünkü. Kimse hayatta kalmadan başka sorunlara geçemez. Antik çağlarda bile filozoflar aristokratlardan çıkardı, fakir halktan değil. Refah yükseldikçe sorgulama ve çözüm arama başlar. Biz refahımızı yükseltmek istiyoruz. Yarın ne yiyeceğiz diye düşünmeden yaşamak istiyoruz, böyle yaşarsak biz problemleri çözmek için düşünmeye geçebiliriz artık. Bu yüzden gençler gitmek istiyor, bu yüzden gitmemiz gerekiyor. Ben kendi ülkeme döndüğüm için pişmanım. Ben döndüğümde yapamıyorum diyerek ülkem bu halde değildi. Umudumuz vardı. Şimdi bir gram bile umudumuz yok. Yine gitmenin yollarını arıyorum. Başaranlar, yol bulanlar gitmeli. Orada kazanıp burada neleri değiştirebileceğini düşünmeli. Saygılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı