Gençlik neden bu kadar berbat?

Şimdi ben alkol içtiğim için berbat mıyım ? Veya teröristlere saygı duymadığım için ? Evet saygı önemli ama herkese saygı gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum.

Anlaşılan o ki konuyu birçok kişi yanlış veya farklı bir şekilde anlamış

Abi herkes kendine baksın ya. Kim ne halt yerse yesin. Ben namaz kılıyorum diye kılmayana niye sitem edeyim. Kendisi bilir.

Abi herkes kendine baksın ya. Kim ne halt yerse yesin. Ben namaz kılıyorum diye kılmayana niye sitem edeyim. Kendisi bilir.
Sen de konuyu yanlış anlamışsın. Direk bi moderatör arkadaş konuyu silebilir mi acaba?

Evet gerçektekiler 5 para etmez çünkü.

Dini terbiye olmayınca ahlak bir yere kadar oluyor.

Genelleme yapıyorsun, yapma. Atasına saygısı olanda var, dinine saygısı olanda. Bunlar senin saydiklarina göre çoğunlukta. Ancak bu tarz insanların çoğunlukta olduğunu fark etmiyorsun çünkü bunlar dikkat çekmez. Kötü her zaman iyiden fazla dikkat çeker.

Sigara ve alkol konusu... Sigara icen, alkol içen herkes havalı diye içmiyor, ne 18 altı ne 18 üstü. Sigarayı içenlerin bazısı özeniyor, bazısı da kötü çevreye maruz kalmış zamanla alışmış. Fakat çoğunluğu havalı olduğu için değil meraktan başlıyor, bunca insan içiyor ne bu diye. Alkol ise aynı şekilde, havadan ziyade meraktan başlanıyor.

Nedense hep kötü şeyleri merak ediyorlar. Neden güzel şeyleri merak etmiyorlar. Filan kişi eğilip kalkıyor. Alnını yere değdiriyor. Bu nedir acaba diye neden merak etmiyor. Çünkü nefsi hep kötü şeylere yönlendiriyor. Dini terbiye de olmayınca nefsinin isteklerini yapıyor.

Evet çoğu ahlaksız genç ama bunu herkese yaymayalım.
Aile terbiyesi işte. Dini değerlere saygısızlığın başka açıklaması yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…