Genel Programlama Mantığı Nasıl Öğrenilir?

Her yerden başlanılabilir. Ama herkes her şeyi anlamayabilir. Herkesin kapasitesi eşit olsaydı, herkes Tıb fakültesini kazanırdı ve herkes Doktor olmuş olurdu.

Kolay diller:
1. Numara : Scratch.
2. Numara : basitleştirilmiş Basic. (Basic256, TinyBasic, VintageBasic)
3. Numara : MSWLogo/FMSLogo
4. Numara : Microsoft Small Basic , CoolBasic, Yabasic.

Son düzenleme:
Herhangi bir programlama kursuyla ogrenirsin. 2-3 aylik bootcamplerle insanlar temel isleri yapacak seviyeye gelip is bulabiliyorlar. Bir muhendisin yapacagi seyi yapamaz elbet bu kitle ama zaten piyasadaki yazilim islerinin cogu 2-3 udemy kursu alan tiplemeler tarafindan yapilabilecek seviyede.

Güzel konu. Sık sık gördüğüm bir hata var. Bazıları tek bir programlama diline yoğunlaşıp neredeyse bu dilin taraftarlığını yapacak hale geliyor. Mühendis gibi düşünün. Siz ehliyet alırken Hyundai kullandınız sonra BMW’ye geçerken bu arabayı ben kullanmadım, kullanamam mı diyeceksiniz? Programlama dilleri bir amaç değil araçtır.

Programlama mantığı konusuna ben biraz da felsefik yaklaşıyorum. Boole cebri gelene kadar aslında en temel felsefelerdendi. Neyse işin pratik kısmına gelelim. Öncelikle temel algoritma mantığı iyi oturtulmalı. İngilizcen iyiyse MIT’nin Python ile programlama giriş dersi var.

Temel için güzel bir kaynaktır. Tabi sadece buradaki videoları izleme. Derste verilen ödevleri yapmaya çalış ve yazılan kodları incele. Kodları incelerken tersten giderek bazı yerlerde değişiklik yap. Bunu değiştirirsem ne olur? Hata verir mi? Çıktı ne olur? Gibi sorular sor kendine. Bir konuyu öğrendikten sonra da kod çıktılarını tahmin etmeye çalış. Bu o konuyu öğrenip öğrenmediğini gösterir. Eğer bunu yapabiliyorsan baya bir şey oturmuş demektir. Programlama mantığına tam hakim olmak uzun bir süreçtir. Hatta bu sırada low level’a inip x86/ARM/MIPS Assembly programlama yapmak, sayısal devre tasarlamak vb. konular ile tam hakimiyet sağlarsın. Zaten computer science müfredatının amacı da budur. Sana bilgisayar mantığını çok iyi öğretir ve seni bütün teknolojilere çok kolay adapte olacak hale getirir.

Başarılar, Arleigh.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı