Genellikle modum düşük

Etrafımda arkadaşlarım varken hep gülümseyen ortamı şenlendiren ve enerjisi yüksek olan kişiyim ama biraz yalnız kaldığımda birçok problemi kendime stres haline getiren, morali bozuk ve modu düşük olan kişi oluyorum. Arkadaşlarımın yanındayken ve kendim ile başbaşa kaldığım zamanlar tamamen farklı ve kendimi artık tanıyamıyorum. Stres ile başa çıkmak için kötü bir kaç alışkanlık edinmeye başladım ve yardımcı oluyorlar ama hayatımın geri kalanında yakama yapışıp kalacaklarını hissediyorum. Sahiden mutlu olan herkes yalnız kaldığında, akşam eve döndüğünde bu halde mi oluyor?
Bu adam ben.

Evet, oyle olacak. Sigaradan daha ise yarayan bir taktik var benim uyguladigim, aci sakinlesmek icin bire bir cozum benim gozumde. En azindan sagliga zarari yok.
Yaz döneminde spor salonuna yazılıp hem vücudumu geliştirip hemde dayanılmaz ve tatmin edici acılar çekiyordum. Ama iş, okul, sınavlar, sosyal hayat derken artık en sevdiğim aktivitelerden biri olan spor salonuna gidecek enerjiyi de zamanı da bulamıyorum.

Yalnız kaldığında video falan izle ya da kitap oku o zaman az da olsa kendini yalnız hissetmezsin alışkanlık haline getirirsen gerçekten bir daha yaşamazsın bu sorunu.
Hep müzik dinlerim, bir şeyler izlerim ama bir şekilde kafamı dağıtmayı başarsam bile kendimden ancak yatağa girene kadar kaçabiliyorum.

Evet, oyle olacak. Sigaradan daha ise yarayan bir taktik var benim uyguladigim, aci sakinlesmek icin bire bir cozum benim gozumde. En azindan sagliga zarari yok.
Benim sorunum öfke problemleri değil. İçten içe beni yakıp bitiren, ne dışarıya vurabileceğim ne içimde yaşamaya devam edebileceğim bir acı. Aktif olarak şunun yüzünden modum düşük diyemiyorum sorunu çözecek bir yöntem bulamıyorum. Kendimi betimleyecek olsaydım: Geçmişte bir çok büyük buhran anlatmış ama sonunda hatalarından ders çıkarıp bir daha büyük bir buhran yaşamamak için gerekli her şartı sağlamış fakat halkının iç isyanlarından dolayı tekrardan yıkımın eşiğine gelmiş bir devlet gibiyim derdim sanırım. Belkide büyümenin ve olgunlaşmanın verdiği acıdır bu. Hiç bir şeyin eskisi gibi hissettirmediği, hiç bir şey için eskiden duyduğum heycanı duyamıyor olmam ve insanların gerçek yüzü ile tanışmanın getirdiği bir şeydir belki... Kim bilir?

Geçmişe takılı değilim mesela ama geçmişte yaşadıklarımı sık sık düşünürken bulurum kendimi, hayatımın çok hızlı ve anlamsız geçtiğini düşünürüm mesela. Bazen bir anlam bir amacım yokmuş gibi hissediyorum. Miğdenizde sık sık ağrı hissediyor musunuz mesela sizler? Uyandığınızda, düşünürken, uyurken... Gerçekten mutlu olan var mı aranızda? Nasıl mutlusunuz mesela? Tutunduğum bir kaç dalım var ve bu dallar bir gün kesilecek biliyorum o gün geldiğinde neye tutunacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı