General Mobile e-tab 4 Kullanıcı Sorunları

cgnkyc123

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2013
Mesajlar
23
Merhaba arkadaşlar fatih projesi ile beraber elime geçen tablet hakkında sorunlarım var.

Teknik özelliklerini tanıtayım:

ARM tabanlı cortex A-9 , 4 çekirdekli quad core , 1.4 ghz hızında işlemcinin seçildiği genaral mobile ın e-tab 4 modelindeki işlemciyi seçen türk mühendislerimiz gayet bonkör davranmış görünüyorlar. Zira cortex A-9 üst düzey tabletlerde kullanılan işlemcilerden biri olmanın yanı sıra sıradan bir öğrencinin işini rahatça görebilecek bir işlemci.

GPU yönündeyse yine popüler olarak bir önceki nesil mobil cihazlarda kullanılan mali 400 mp grafik birimi seçilmiş. Mali 400 bilindiği kadarıyla yine mobil uygulamalarda hiç bir sıkıntı yaratmayacak bir grafik birimi olmakla beraber yine bonkör davranmışlar...

RAM konusundaysa 776 mb bağımsız ram bulunmakla beraber 226 mb sisteme gömülü RAM kullanılıyor. Yine 1 gb olarak varsayarsak aşırı zorlayacak uygulamalar (8-10 google chrome) v.b şeyler yapmadığımızda yeterli gelecektir.)

Batarya kısmındaysa full hd video izleyerek 6 saat gittiğini söylemeliyim. Keza 1280x768 pixel ekran çözünürlüğü kullanılmasının yanı sıra 7000 miliamper bataryaya sahip.

Gorilla glass 1 kullanan tablet türk mühendisler tarafından gayet iyi bir dış görünüşe sahip ve tasarlanmış.

Şimdi tabletin fiyaskolarından birine göz atalım, malesef utanara söylüyorum ki tabletin 30 fps full hd kayıt yapabilen kamerası öne koyulmuş. Türk mühendisler neden böyle tercih etti bilmiyorum, -üzerine düşünülmemişse ki umarım öyledir- gerçekten üzücü bir durum.

Daha incelenecek bölümleri var fakat soruma geçmek istediğimden dolayı incelemeyi burada bırakıyorum. İncelemem hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.

Sorunum şu: Tablette internette gezinirken sınırsız yetkiye sahip değiliz. Şöyle ki bir çok siteye facebook, youtube film izleme siteleri de dahil erişim engellenmiş bunu kırmak istiyorum. Ayrıca tablet bilgisayara bağlanamıyor Bu sorunuma da çözüm bulabilirseniz gerçekten minnettar kalırım. Recep Baltaşın konuya gelmesi beni oldukça sevindirecektir. Tablet üzerinde sınırsız yetkiye ulaşmak için yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler. Bu arada bu tablet 9. sınıfa gittiğim için verildi. Ayrıca umarım yeniden alakasız başlık gibi konulardan dolayı forumdan uzaklaştırılmam. Neyse teşekkürler.
 
Puffin Web Browser kullanarak internetten her türlü siteye erişim sağlayabilirsiniz.

Hocam puffin web browseri biliyorum fakat 1 hafta sonrasında parali hale geliyor. Ayrica ben herhangi bir program araciligi olmadan bir nevi yazilimsal olarak tamyetkiye erişmek istiyorum. Oneri için tesekkurker. Ayrıca cpu z den baktigimda hardware da mehmet diye birinin ismini görüyorum. Sanirim mudur yardimcisi olsa gerek neyse kisacasi kisitlanmaktan hic hoslanmiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Follow tecnophat forum with tapatalk for android yazisina tiklayinca guvenli internet uyarisi veriyor. Kurumunuzun güvenlik kapsamında kullandigi profil dolayisiyla siteye girememektesiniz diyor. Yardim recep baltas.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca cihazi Samsung galaxy note2 şarj cihaziyla şarj etsem silinti olur mu? Demedim şarj ediyo zarari var midir?
 
Bende Mecidiyeköy Anadolu Lisesi'nde 9. sınıfa gidiyorum bize de dağıttılar fakat youtube facebook gibi popüler sosyal ağlar kullanıma açıktı tek sorun bilgisayara bağladığımda

"USB aygıtı tanınmadı"
"Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı"

Böyle bir ileti alıyorum görev çubuğunda saatin olduğu kısıma yakın bir yerde fakat benim önceden taktığım ciahz USB bellek ti ve çalışıyordu bilgisayara tekrar taktığımda USB bellek çalıştı. Okuldaki bilgisayar hocasına sorduğumda "Hocam tabletimi bilgisayara bağladığımda veri aktarımı yapamamam nromal mi?" dediğimde hayır bir sorun var demektir dedi ve bana çalıştığını iddia ettiği bir kablo verdi eve geldiğimde taktım aynı iletiyi aldım. Başka bir cihaza taktığımda aynı iletiyi aldğımda iki cihaz arasındaki tek benzerlik işletim sistemleriydi windows 8.1 yarın hocaya tekrar göstereceğim inşallah olur. Olursa burada anlatırım.
 
Arkadaşlar Puffin falan hikaye.
VPN programları olan SuperVPN, Reinder, MasterVPN gibi kaliteli VPN'ler kullanın her şeye dilediğiniz gibi girin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bana meb tarafından e tab 4 verildi ama ben bunu bilgisayara bağlayamıyourum. Ne yapmamı önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı