General Mobile E-Tab 5 internete bağlanmıyor

Code7

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
136
Çözümler
4
Merhaba. İlginç bir sorunum var.
Elimde bir adet General Mobile E-Tab 5 tablet var. Cihazı e-Okul sistemini iptal edip normal tablete çevirdim. Ancak şu an modeme bağlanabilmesine rağmen internete bağlanamıyorum. Tekrarlıyorum. Modeme bağlanabiliyorum. Ama internete bağlanamıyorum.

- Saat ve tarih ayarlarından değil çünkü düzelttim.
- Host dosyasından değil çünkü sildim.
- Defalarca kez sıfırladım.
- İki farklı yazılım Android 5 ve 5.1 yükledim, sonuç değişmedi.
- 3 farklı marka modem ve ISS denedim. Hepsinde sonuç aynı.
- Modemlerde kanal ayarları, WPA-WPA2 değişimleri, modem ismi ve şifresi değişimleri de denedim.
- Cihazı internete bağlarken DNS ayarları girme seçeneği yok. Farklı DNS değiştirme programları da denedim. Modemden de DNS değiştirdim.

Bunların hepsi bir yana. Cep telefonumun internetine bağlarsam sorunsuz şekilde çalışıyor. Ben işin içinden çıkamadım. Fikri olan?

Şimdiden teşekkürler...
 
Arkadaşlar, aynı sorun bende vardı. Dün akşama kadar uğraştım çözüm bulamadım. Gece önce tableti ETAB_5_ORIJINAL-YAZILIM programı ile MEB'in verdiği şekliyle orjinal durumuna getirdim. Sonra ETAP 5_ROM_ANDROİD5.1 programını kurdum düzeldi. Tabii her iki programı da video da anlatılanlara göre kurdum.
 
Durumu şöyle anlatayım. Yıllardır bütün etab-5 cihazlar için kullandığım custom rom'u yüklediğim için işin yazılımsal olduğunu düşünmemiştim. Zaten cihazı orjinale çevirince de aynı sorun devam ediyordu. O nedenle yazılıma bakmamıştım. Sonra "kaybedecek neyim var ki" diyerek başka bir custom rom aradım ve buldum. İlginç bir şekilde yeni romu yükleyince sorun çözüldü. Link vermek yasak diye biliyorum o yüzden link veremem. Ancak şunu söyleyebilirim. Kullandığım romu hazırlayan site aynı cihaz için 7.1 de yapmış. Ararsanız hemen bulursunuz.
 
herkese merhaba, bende uzun uğraşlar sonucu yaptım. tabletin 5.0 olan işletim sistemini 7.1'e yükselttim. artık internete giriş yapabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

youtube linkini burdan paylaşıyorum arkadaşın dediklerini adım adım yaptım oldu. dosyaların linklerini videonun altında paylaşmış..


iyi çalışmalar
 
Merhaba benim e Tab 5'im var ona orijinal Android 5.1 indirmeye çalışıyorum indiriyor ama hala Android 4 de kalıyor bunun çözümünü bilen varsa söylesin bir de TWRP'den farklı sürümler ve ROM'lar indirmeye çalışıyorum ama hata veriyor.
 

Geri
Yukarı