General Mobile Mağaza Açıyor!

Evet, ülkemizde "sat diskavri al" mottosuyla tanınan, Technopat Sosyal'imizde yan gözle bakılan, hiç sevilmeyen firma General Mobile, Profilo AVM'de Apple Store gibi bir mağaza açıyor. İnsan GM'yi düşündükçe, bu mağaza tutacak mı diye düşünmüyor değil.

Kaynak: Onur Alp Aydın

10177266_558955387576158_7435824401208520198_n.jpg
 
Sorun şu ki yerli malı değil. Zihniyet de yanlış, dijital çağda AVM zihniyeti verimsizliktir. Açtığın mağazaya insanları nereden çağırıyorsun? İnternetten, bir saniye bir dur düşün değil mi?

Apple'a gelince, popülizm satıyor olabilirler ama mağazalarındaki cam merdivenlerin patenti bile adamlarda iken durup bir düşünmek lazım. Bu iş nasıl yapılır?

Endüstri devrimini kaçırdık, bilgi devrimini de kaçırdık. Biyoteknoloji devrimi başladı, bu gidişle ve bunlarla uğraşırken bunu da kaçıracağız ona yanarım.
 
Lütfen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün sözünü bu konuyla bağdaştırmayın. Bağımsızlık diyor değil mi? Bağımsızlık nasıl olur? Yabancı firmaların ürettiği, üzerine GM logosunun basılmasıyla bağımsızlık olmaz. Bağımsızlık hiç kimseye minnet etmeden üretmekle olur. Ama maalesef ki kıytırık bir telefon bile tek başımıza üretemiyoruz, saman ihraç etmeye devam edelim biz. Tam Bağımsız Türkiye'yi görebilecek miyiz, gerçekten çok merak ediyorum...
 
Kardeşim o zaman yerli üretim bundan para kazanmadan nasıl gelişicek. G3'te sorunlar, samsung'da sorunlar ve geç güncellemeler var onları alıcaz ama bunları almayacakmıyız. Samsung çok mu iyi ?
"Bağımsızlık benim karakterimdir!" Sözünü imza yapıyorsan bu ülke üretmeden nasıl bağımsız kalıcak onu söyle. Cari açıktan haberin varmı ? Biryerden başlamak lazım. Araba yapınca bu mercedes değil mi diyeceksin. Bende sevmiyorum gm'yi ama bu tip yorumlar çok yanlış. Kalitesini arttırması yönünde eleştriler daha yapıcı olur.
Apple yazılım ve donanım bütünlüğünü fahiş fiyatlara satıyor. Başka yazılım ve donanım özel olarak telefon yapılsa apple'ı ezer.



Selfie modasını destekleyen ve çıkaran telefon sektörü. Ön kamerayı önemli hale getirmek ve yeni modellerinde ön kamerayı yükseltip başka bir özellik getirmeden sattılar.
Apple Watch pre-orders open and first wave sold out already, just as well Katy Perry got hers early - Pocket-lint Popülerizm satan firmadır onun adı apple apple apple. Ünlülerin apple watch'ı popülerlik sembolü yapmasına örnek.

GM yerli malı mı? Güldürmeyin lütfen. GM ürünlerini internette başka kod adlarıyla çin sitelerinde vs. bulabilirsiniz. Üzerine marka ismi basıp ROM flashlayıp sürüyorlar piyasaya.

O konuda haklısın. Hadi forumlar birleşip gm'ye mesaj atsın. Ürettiğiniz malların kalitesinden memnun değiliz, bunları düzeltiğiniz takdirde ürünlerinizi alacağız diyelim. Ama kestirip atmak, direk yerli malını bu kadar ezmek olmaz. Gerekli desteği verip istediklerimize kulak asmalarını sağlayıp bu işi yapabiliriz. Gm piyasadaki en kötü markalardandır. Ya ttnet gibi o kadar müşteri kaybedip yeni yeni birşey yapmaya başlar ki faydasiz kalır yada bu yorumları dikkate alıp kaliteli üretim yapıp satarlar.

İnternette GM'nin rezilliği her forum sitesinde, her blogda varsa zaten o firmada bir sıkıntı var demektir. Ayrıca emin olun GM'ye kaç kere gönderilmiştir o mesajlar.
 
Herkezin bütçesine göre telefon var herkez bütçesine göre alıyor ben 5s kullanıyorum durumumda var ama kardeşime gittim GM Discovery 2 aldım o fiyata o performansta da telefon görmedim hiç bir sorunu yok bir telefonu ne olarak kullanıyorsunuzda bu kadar çok şikayetçisiniz ? Şarj sorunu var kasma var vs. diyenler var adam gibi şarja takmazsan tabi bozulur aşağı yukarı 1 sene oldu hiçbir donma yada şarj sorunu yaşamadım nedir bu düşmanlık bütçen varsa iyisini alırsın.
 
Şuanda üretimi çinde, sahibi türk. Türkiye'de kazandığı parayla üretimi buraya kaydırıp daha kaliteli telefonlar üretmeli. Hatta tv2'de daha önceki senelerde programda üst sınıf elite telefon yapacaklarını söylemişti. Elite telefon yapamadılar ama adını elite koydular :ROFL:. Kalitesizliğini biliyorum ama demek istediğim firmanın bunu anlayıp kendini düzeltmesi. Gm'ye Türk ortaklar gelsin, sermayesi artsın, kaliteli üretim yapsın.
GM yerli malı mı? Güldürmeyin lütfen. GM ürünlerini internette başka kod adlarıyla çin sitelerinde vs. bulabilirsiniz. Üzerine marka ismi basıp ROM flashlayıp sürüyorlar piyasaya.
Gm çin'de kendi fabrikasında üretiyor. Adını değiştirip ordada piyasaya sürmüştür elde kalan malları.
Apple'da çin'de üretiyor ama kazancı amerika alıyor. Bu firmalar daha yeni sayılır, elde ettiği kâr ile daha kaliteli üretim yapmaları lazım.
Anadolu'da insanlar hoş görünümlü, kamerası iyi, ucuz telefon arıyorlar. Onlar için sıkıntı olmuyor. Ayda 150.000 telefon satmış gm.
Arkadaşım gm discovery aldı sonra tüm akrabalarıda gm aldılar. Fotoğraf ve arama yapmak için kullanıyorlar. Gm bu telefonları zaten onlara yönelik çıkartıyor. Tv2'de yayında ileride yüksek performans ve kaliteli modeller üreteceğini söyledi. Şuan için gerçekleşmedi. İnternete girmek için ucuza doğudaki adam casper alır. Sen casper alıp oyun oynayıp neden kızıyorsun ki. Gm'nin olayı amacı arama, fotoğraf, internette gezme ve ucuzluk. Söylediklerinizde haklısınız birşey diyemem ama anadoluda telefonun kullanım amacı belli, bunlara ucuz ve paranın Türkiye'de kalmasını sağlayacak telefon lazım.
 
GM Discovery' e ucuz demişsiniz ancak donanımını ve kalitesini düşününce aslında hiç o kadarda ucuz değil. O kadar para GM' ye vermektense Asus Zenfone 5 alırım yada Turkcell T50.
 
Discovery 1 modeli çıktığı zaman rakibi yoktu, ama şimdi Discovery modellerinden daha iyi telefonlar var. O yüzden GM tek çözüm değil. GM'nin çözüm bulması için ilk önce servis kalitesini düzeltmesi gerek. Sonra düzgün bir Launcher yapıp, şu Launcher hatasını düzeltmeli. Sonra GM'yi tavsiye edelim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı