Genshin Impact vs TOF vs Wuthering Waves

efe yazgı

Megapat
Daha fazla  
Bu saydığım oyun türüne ne deniyor bilmediğim için hepsini tek tek yazdım ama sorum şu: Sizce bu üçü arasından hangisini oynamamı tavsiye edersiniz ? Daha önce Genshin İmpact saatlerce oynadım. Diğer ikisini Genshin'e göre nasıl kıyaslarsınız ?

Bu saydığım oyun türüne ne deniyor bilmediğim için hepsini tek tek yazdım ama sorum şu: Sizce bu üçü arasından hangisini oynamamı tavsiye edersiniz? Daha önce Genshin Impact saatlerce oynadım. Diğer ikisini Genshin'e göre nasıl kıyaslarsınız?

Waifular olarak wuthering waves kesinlikle. Diğer türlü bilmiyorum sadece genshini oynamıştım.

Bu saydığım oyun türüne ne deniyor bilmediğim için hepsini tek tek yazdım ama sorum şu: Sizce bu üçü arasından hangisini oynamamı tavsiye edersiniz ? Daha önce Genshin İmpact saatlerce oynadım. Diğer ikisini Genshin'e göre nasıl kıyaslarsınız ?
Hocam valla Genshin'i çok severek oynuyorum bence eğlenceli bir oyun ben olsam Genshin'i seçerdim.
Not: tof oynamadım.

Hocam valla Genshin'i çok severek oynuyorum bence eğlenceli bir oyun ben olsam Genshin'i seçerdim.
Not: tof oynamadım.
Youtube'da vs bir sürü karşılaştırma videoları var hocam isterseniz onları izleyebilirsiniz. Burada devreye tercihler giriyor benim tercihim Genshin çünkü renkli ve aydınlık dünyasını seviyorum diğer ikisinin renk paleti gözüme çok soluk geliyor.

Oyun türüne genel olarak "gacha" deniyor. Eğer sıfırdan başlayacaksan Genshin Impact bence çünkü 5. yılında oyun ve çok fazla content var. ToF'da saçma sapan sunucu problemleri, ping problemi vs. oluyordu ben oynarken 1-2 yıl önce şu an nasıl bilmiyorum ama.

WuWa ise yine aktif olarak oynadığım bir oyun ve oyunun optimizasyonu rezalet ki bu da bazen oyunu oynama isteğini gerçekten sıfıra indiriyor. Böyle WuWa'dan çıkıp Genshin'e girdiğinde gözlerin rahatlıyor hani oyunda sürekli bi stuttering problemi ya da FPS düşmesi var. Asla FPS sabit değil ve özellikle savaşlarda sürekli oynuyor. Onun dışında oyun hem oynanış açısından (ister dünya keşfi ister de savaş mekanikleri) hem de karakter dizaynı olarak Genshin'den iyi ama WuWa'ya bugün başlayıp devamlı oynarsan 1-2 hafta sonra yapacak bir şey kalmadığını fark edeceksin çünkü oyun çıkalı 3.5 ay oldu dolayısıyla çok fazla content yok.

Genshin Impact ise daha sade, dünyası renkli ve oynanış olarak daha kolay ayrıca oyuna ilk başladığında yüzlerce saatlik içerik var. Dolayısıyla bence sıfırdan başlayacak birine Genshin Impact daha mantıklı.

İki, hatta üç oyunu da oynamış biri olarak yazayım: Wuthering Waves, Genshin Impact formülünü en iyi kullanan oyunlardan biri. Mobilite oldukça yüksek, savaş sistemi akıcı ve tepkisel, Ara sahne ve hikaye sunumu oldukça iyi, özellikle 1.3 ile arşa çıkmış durumda.

Bir kere Wuthering Waves oyunucunun vaktini boşa çalmıyor. SKIP tuşu seçeneği işleri çok hızlandırıyor. Hatta Wuthering Waves'de 40 dakikada tamamlayacağım bir görevi, Genshin'in tamamlamak, ara sahneleri yüzünden 2 saat sürebiliyor. Hele bir Questline vardı ki 11 saat uzunluğunda... Oynarken şunu diyordum: "ARTIK TELETABİ GÖRMEK İSTEMİYORUM!"

Hatta daha basitçe anlatayım: 3 Saat Wuthering Waves oynarken sıkılmadan yorulmadan rahatça oynayabilirim ama Genshin ikinci saatten sonra beni sıkıyor, çünkü üzgünüm ama mekanikleri ham bir oyun.

Optimizasyona gelirsek, 5.0 sonrası Genshin'de Wuthering Waves'de yaşadığımın kat be kat daha fazlası sorun yaşadım. Ki Genshin teknik olarak daha optimize bir oyun olmalı, sistem kaynakları konusunda talebi daha az, ama ne yazık ki durum böyle değil.

1-2 Hafta sonra WuWa'da içerik bulamazsın konusu da çok gerçekci değil. Oyunda yapacak ve keşfedecek çok şey var ve gelmeye de devam ediyor.

Bir diğer konu da oyuncularına değer veren bir şirket ile oyuncuları dinlememek konusunda inat eden ve inat etmeye devam eden bir şirketin oyununu oynama durumu var. WuWa çıkmasa oyuncular bırakın standart 5 yıldız karakter almayı falan, doğru dürüst yıldönümü ödülü alamayacaktı ve Natlan gibi bir bölgeyi - ki ne kadar sevmesem de- oyunda görebilecekti.

Sıralamam:
WuWa>Genshin>ToF

Not: ToF bir MMO ve bu ikiliden ayrı bir oyun. Kesinlikle önermiyorum, çok sorunlu bir oyun.

1-2 Hafta sonra WuWa'da içerik bulamazsın konusu da çok gerçekci değil. Oyunda yapacak ve keşfedecek çok şey var ve gelmeye de devam ediyor.
Keşfedilecek çok şey yok zaten oyun yeni çıktığı için. 2 hafta sonra ki o da maksimum süre, tüm haritayı %100 yapıyorsun ve öyle fazla fazla da yan görev yok. Oyunda kesinlikle bir içerik sıkıntısı var ama yeni çıkmış her gacha oyunu için geçerli zaten bu durum.

Ayrıca oyunun patch aralığı da Genshin'e göre daha uzun dolayısıyla yeni içerik eklenmesi de daha uzun sürüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı