Orada donanimina gore ornegin `AMD MCE Features` kapatabilirsin Intel kullaniyorsan. LZ4 yap Kernel Compression Mode'u. Ancak sunu soylemeliyim ki bazi seyler Kernel Panic verdirebilir rastgele konfigurasyon yaparsan. Bir keresinde EXT4'u kapattigim icin eski kernelden baslatip sistemi kurtarmak zorunda kalmistim. Pek zor olmamisti ama yine de dikkat et.Şu an kernel Config dosyasına geldim. Burada General setup gibi seçenekler var. Ne yapmalıyım?
@gen2 hocam, yardım edebilir misiniz?
Simdi donanimina uygun Kernel suruculerini `M` yani modul olarak eklemen gerek. Mesela RTL8723BE ag surucusu icin aratabiliyorsun konfigurasyon menusunde.Peki minimal olan ayarlar nelerdir. Mesela network, grafik ve ses sürücüsü lazım.
lspci -k
ciktisina gore her donanimin icin yuklendiginden emin ol. Mesela bende snd_hda_intel ve rtl8723be isimli suruculer gelmemisti manuel acmistim.Yeniden kurmana gerek yok. En fazlaBir şeyler yaptım ama olmazsa yeniden kuracağım. Teşekkürler herkese.
genkernel all && grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
yaparsin kendine inancin kalmadiysa Bir hata goremedim ama? Error falan mi yaziyor duruyor mu burada islem?@Linuxginar
Hocam bu mesaj nedir:
Kernel: arch/x86/boot/bzImage is ready (#3)
DEPMOD 5.10.76-gentoo-r1
sh ./arch/x86/boot/install.sh 5.10.76-gentoo-r1 arch/x86/boot/bzImage \
System.map "/boot"
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.