Gentoo Linux Kernel Konfigrasyonu Nasıl Yapılır?

404631

Hectopat
Makaleler
1
Şu an kernel Config dosyasına geldim. Burada General setup gibi seçenekler var. Ne yapmalıyım?
@gen2 hocam, yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an kernel Config dosyasına geldim. Burada General setup gibi seçenekler var. Ne yapmalıyım?
@gen2 hocam, yardım edebilir misiniz?
Orada donanimina gore ornegin `AMD MCE Features` kapatabilirsin Intel kullaniyorsan. LZ4 yap Kernel Compression Mode'u. Ancak sunu soylemeliyim ki bazi seyler Kernel Panic verdirebilir rastgele konfigurasyon yaparsan. Bir keresinde EXT4'u kapattigim icin eski kernelden baslatip sistemi kurtarmak zorunda kalmistim. Pek zor olmamisti ama yine de dikkat et.

Peki minimal olan ayarlar nelerdir. Mesela network, grafik ve ses sürücüsü lazım.
Simdi donanimina uygun Kernel suruculerini `M` yani modul olarak eklemen gerek. Mesela RTL8723BE ag surucusu icin aratabiliyorsun konfigurasyon menusunde.

Screenshot_2021-12-16_18-54-14.png

lspci -k ciktisina gore her donanimin icin yuklendiginden emin ol. Mesela bende snd_hda_intel ve rtl8723be isimli suruculer gelmemisti manuel acmistim.

Biraz daha geriden alayım:
AS arch/x86/boot/header.o
LD arch/x86/boot/setup.elf
OBJCOPY arch/x86/boot/setup.bin
BUILD arch/x86/boot/bzImage
Kernel: arch/x86/boot/bzImage is ready (#3)
DEPMOD 5.10.76-gentoo-r1
sh ./arch/x86/boot/install.sh 5.10.76-gentoo-r1 arch/x86/boot/bzImage \
System.map "/boot"
@Linuxginar
Hocam bir de konfigrasyonda gereksiz şeyler işaretlersek kurulumdan sonra düzeltebiliyor muyuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı